Za fantasy kolem světa

fantasy uvodni
Dnes se společně vydáme do světa fantasy příběhů. Zamilují si je ti, kterým je blízké čtení v kategorii Young Adult, ale i starší a ostřílení milovníci fantasy klasiky. Vybrat si můžete hned ze tří knih zajímavých autorek. Který titul si zvolíte?

Co kdybyste narazili na krámek plný magie a fantazie? Takový, díky němuž se můžete spojit s lidmi, kteří už nejsou mezi námi? Starý Earlatidge takový krámek má. Nikdo však nežije věčně a i on na sklonku vlastního života zjišťuje, že tento neobyčejný krámek bude muset konečně někomu předat…

Vítejte v krámku s fantazií, který putuje po celém světě a nabízí starožitné cetky, jež dokážou naplnit ztracené sny, a zvláštní telefony, díky nimž se můžete spojit se svými milovanými na onom světě. Po příjezdu do malého městečka Boonah však starý obchodník s fantazií Earlatidge Hubert Umbrey zjišťuje, že umírá a že co nejrychleji musí najít svého nástupce, protože i v malém Boonahu je řada těch, kterým by jeho kouzla pomohla. Například Enochovi – desetiletému chlapci, jenž oplakává svého otce a provinile skrývá jakési tajemství. Nebo Ann, která do města přicestovala za umírající babičkou, a přesto s lítostí myslí především na jednoho muže. Ovšem i samotnému panu Earlatidgeovi připraví krámek během jeho posledních dní na zemi obchod v podobě, v jaké jej nikdy dřív nepoznal – a dokáže tak čelit svému osudu. Nenechte si ujít poutavý magický román o fantastickém krámku, který přináší útěchu, klid a naději těm, kteří to potřebují. Krásný a povznášející příběh, který vás rozesměje i dojme.

Krámek s fantazií

Autorka: Tabitha Birdová
Přeložila: Markéta Polochová

Počet stran: 360
Vazba: brožovaná
Formát: 147×205 mm
ISBN: 978-80-257-3994-5
Doporučená cena: 448 Kč

Knihu Krámek s fantazií vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Za ty roky si vypěstoval také alergii na veškeré vysvětlování ohledně krámku. Vždycky jej to popudí a roztrpčí. Dřív říkával: „Je to snad krámek s ovocem? Nebo s oblečením? S hračkami, starožitnostmi či šperky? Ne, ne a ne! Před vámi stojí něco zcela mimořádného!“ Musel lidem připomínat, jak fantazie funguje. Říkával: „Vzpomínáte si ještě, jak ten umělohmotný dinosaurus, kterého jste dostali k Vánocům, měl na sobě dámskou čepičku panenky Barbie a zachránil svět? Nebo jak jste vyhlíželi z okna barevného plyšového medvěda, který sestoupí z duhy rovnou do vaší náruče? Tak přesně tak fantazie funguje – a v podobném duchu funguje náš krámek.“

Podívat se můžete na celou ukázku.

O autorce

Tabitha Birdová je australská spisovatelka, básnířka a výtvarnice. Působí a pracuje ve městečku Boonah v Queenslandu. První kniha A Lifetime of Impossible Days jí vyšla v roce 2019. Žije se svým manželem a třemi syny.

Zdroj informcí: Argo

————————————————

A o smrti bude řeč i v další knize, tentokrát ovšem z pera české autorky. Kromě neobyčejně originálního příběhu, v němž lidská bytost tráví společné chvíle se samotnou Smrtí, zde najdete i pestrobarevné ilustrace, které kontrastují s tématem celého příběhu.

Detektiv Sam si nemyslí, že služba Smrti je něco, co bychom nutně potřebovali. Smrt sama by asi podotkla, že lidé umírat musí, jenže Sam si stejně myslí své. Jejich hašteřivý vztah–nevztah rozehrává děj tohoto paradoxního příběhu, kde se setkává uzavřená, introvertní, nabručená lidská bytost s upovídanou, zvídavou a téměř až rozkazovačnou Smrtí, která má slabost pro cabernet sauvignon. Jak na sebe tihle dva vlastně narazili a proč musejí sdílet společné chvíle?

Ten, co kráčí se Smrtí

Autorka: Barb Rýdl

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 143×210 mm
ISBN: 978-80-7650-896-5
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Ten, co kráčí se Smrtí vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

smrt ukazka (1) (1)

K dispozici máte také kompletní ukázku.

O autorce

Barb Rýdl, to je hodně umělecká zkratka. Je ale jinak jen Bára, momentálně na mateřské s milovanou dceruškou. To velké slovo umění ji vždy přitahovalo jako můru plamen. Svou střední strávila se štětcem v ruce na zámečku v Plzni. No a proč tedy psaní, a ne jen ta pestrá paleta? Nikdy toho moc nenapsala, ale příběhů by vám navyprávěla mnoho. Možná jich v její hlavě bydlí až přespříliš, a tak nějak už tam tlačily. Jeden tedy vypadl na papír a hned se rozhodl, že pokud mu štěstí bude přát, troufl by si na to, stát se trilogií. Tohle je první díl, její prvotina, ve které se hodně učila, jak na to. Aby nezůstalo vše jen u slova, knihu celou ilustrovala, seděla nad tím dlouho a míchala k sobě pestré barvy, aby to na konci lahodilo i oku.

Zdroj informací: Pointa

————————————————

V závěru dnešních tipů se začteme do třetího dílu série Seafire. Tyran Aric je po smrti, avšak ani tím boj o moře ještě neskončil. Porazí Kaledonie Lira a vyjde její mistrovský kousek, kdy se spojí s novým nepřítelem?

Brutální tyran Aric Athair je po smrti. Ale boj o moře tím ani zdaleka nekončí. Velení nad Aricovou armádou převzal Lir, člověk zodpovědný za smrt celé Kaledoniiny rodiny. Statečná kapitánka a její posádka uprchly do Mrakolomu, kde se s nasazením všech sil připravují na totální válku. A nejsou samy: připojí se k nim vzbouřenecké lodě, a dokonce i pár zběhlých Střel. Ale Lir je neustále jeden krok před Kaledonií, předvídá každý její pohyb a moře řídí stále pevnější rukou… V naprosto beznadějné situaci nemá Kaledonie jinou možnost než uzavřít spojenectví s novým nepřítelem, který nenávidí Lira téměř tak moc jako ona. Je to hrozný risk, který jim může přijít hodně draho, ale kapitánka má v rukou osud celých moří, tak jí nic jiného než riskovat nezbývá. Může přijít o všechno a o všechny, které miluje. Dokáže nakonec Lira porazit, nebo bude největší bitva jejího života zároveň tou poslední? Pokračování námořní trilogie Seafire, pro všechny, kdo mají rádi pirátské příběhy a touží po spravedlivějším světě.

Oko hurikánu

Seafire 3
Autorka: Natalie C. Parker
Přeložila: Jana Hlávková

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0448-7
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Oko hurikánu vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

Ukázka z knihy

Než Tassos stačil úder oplatit, Lir zaťal pěst jako kladivo a pevným úderem znovu zasáhl jeho znetvořenou tvář. Tassos se zapotácel, pak znovu nabyl rovnováhy a připravoval se na další útok. Než se kdokoliv z nich stačil znovu pohnout, vzduch proťalo trojí zahoukání sirény. V jídelně se rozhostilo ticho přerušované jen rytmickým ťukáním starých kamen. Přestože byli vyzváni k hlášení na palubě, nikdo se ani nepohnul. Lir a Tassos stáli ani ne metr od sebe a v očích jim plála nová rivalita. Z řezné rány ve tváři Tassosovi neúnavně odkapávala temně rudá krev a skrápěla mu přední díl košile. Lir vykročil vpřed, sehnul se, sebral mezi prsty balíček kalu a strčil si ho do kapsy. Jednou mrkl a nechal svůj pohled klouzat po lodní kuchyni, pak se otočil k Tassosovi zády a pevným krokem zamířil vzhůru na palubu.

Podívat se můžete na celou ukázku.

O autorce

Natalie C. Parker je autorkou a editorkou několika knih pro mladé dospělé, mezi nimi i uznávané trilogie Seafire. Tam patří již předchozí díly Ohnivý květ a Ocelový příboj. Její práce byla zařazena na seznam nejlepších knih NPR, Indie Next List a TAYSHAS Reading List a do výběrů Junior Library Guild. Natalie vyrostla v rodině námořnictva a našla domov v pobřežních městech od Virginie po Japonsko. Nyní žije se svou ženou na kansaské prérii.

Zdroj informací: web autorky


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrámek s fantazií

Birdová, Tabitha

Argo, 2023

zobrazit info o knizeTen, co kráčí se Smrtí

Rýdl, Barb

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeOko hurikánu
Seafire 3

Parker, Natalie C.

#BOOKLAB, 2023

Napsat komentář