Kdy je čas na to být starý?

starnuti uvodni
Mila má spokojený život. Má také přátele, rodinu a díky vlastní firmě je zajištěná. Co víc si na prahu šedesátky přát? Ráda by si užívala zaslouženého odpočinku, ale zdá se, že život s ní má jiné plány, a tak jí přes všechny starosti s dětmi i bývalými partnery na stárnutí vůbec nezbývá čas…

Mila se chystá oslavit šedesátku v naprosté spokojenosti. Má spoustu přátel, prosperující firmu, je singl a má dvě dospělé děti. I když o jejich dospělosti začne mít vážné pochyby. Znenadání se k ní totiž nastěhuje syn s nevychovaným psem a zanedlouho i ubrečená těhotná dcera. Když se ke všemu vynoří z minulosti i bývalí partneři, Mile nezbude nic jiného než stárnutí ještě odložit.

Na stárnutí nemám čas

Autorka: Lioba Albus
Přeložila: Ivana Führmann Vízdalová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-76338-64-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Na stárnutí nemám čas vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Zdědila jsem silné nohy a zadek po matce, a co jsem měla na zadku navíc, to mi chybělo na prsou. Teď, v pokročilém věku, jsem se už se svým zevnějškem vyrovnala. Prsa, která nejsou moc velká, ve stáří tolik nevisí, utěšovala jsem se. Aspoň to se splnilo. Nějaký čas jsem se také snažila jíst s ohledem na postavu. Odříkala jsem si mnoho požitků a celé měsíce neradostně žvýkala saláty, dokud jsem si nevšimla, že moje tehdy pubertální dcera začíná tenhle nesmysl napodobovat. Hladověla a pořád si stěžovala na postavu. Ze strachu, aby si nepřivodila poruchu příjmu potravy, jsem z koupelny odnesla váhu a vrátila se k normálnímu stravování. Matti i já jsme se rychle vrátily k figuře, kterou nám zřejmě příroda předurčila. Teď ve svém věku už samozřejmě vůbec nemám chuť neustále sledovat svou postavu, chuť k jídlu a zevnějšek. Ale tak vyhublá, jako jsem byla teď po nemoci, bylo i na mě moc.

K dispozici máte celou ukázku.

O autorce

Lioba Albus je úspěšná herečka a spisovatelka. Po studiu divadla se před třiceti lety vydala na dráhu kabaretní umělkyně a v roce 1991 zahájila svůj první sólový kabaretní program. Její dobří přátelé si myslí, že trochu moc mluví, a proto začala psát. Na stárnutí nemám čas je její první román. Autorka bývá častým a oblíbeným hostem různých populárních rozhlasových a televizních pořadů. Žije v Dortmundu a je matkou tří dospělých dcer.

Zdroj informací: Alpress


alpressNakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa stárnutí nemám čas

Albus, Lioba

Alpress, 2023

Napsat komentář