Tajemný ostrov, kde se cestuje zpátky v čase

Zitra touhle dobou_uvodni
Přečtěte si dojemný příběh, vtipný a smutný současně, který neotřele zpracovává téma cestování časem do minulosti a touhy člověka změnit svůj život.

Jessica Bay má všechno, ale je toho na ni všeho příliš. Má hektickou práci a doma dva náladové puberťáky a manžela, který si pamatuje, že spolu nespali už 632 dní, ale nepamatuje si, že má vynést odpadky. V zoufalé touze po změně se s rodinou přestěhuje na malý ostrov v Lamanšském průlivu. Ostrov ovšem skrývá nebezpečné tajemství: může vás vrátit v čase. Můžete znovu prožít jakýkoli den ve vaší minulosti. Jess v tom vidí jednoznačnou šanci, ale zapomene zvážit rizika. Změna byť jediného okamžiku ve vaší minulosti totiž může zásadně změnit celou vaši budoucnost. Něžný a dojemný román, plný chytrých zvratů, humoru i smutku, který zpracovává oblíbené téma o věčné touze člověka změnit minulost.

 

Zítra touhle dobou

může být všechno jinak
Autorka: Charlotte Butterfieldová
Přeložila: Bára Kaplánková

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 147×215 mm
ISBN: 978-80-7593-419-2
Doporučená cena: 420 Kč

Knihu Zítra touhle dobou vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

 

Ukázka z knihy

Konzultační místnost mé terapeutky je zároveň i její technickou místností. Na pračce stojí sušička, je tu kočičí záchod, police s cereáliemi na snídani (včetně supermarketové značky těch čokoládových, které svým dětem nekupuju – devět lžiček cukru v každé misce!), veliké plátno s kaskádovitým vodopádem a na konferenčním stolku leží poněkud sexistická krabička s papírovými kapesníčky v „mužské“ velikosti. Dvě přidané hodnoty – hey presto! – pro mě z provozní prádelny vykouzlily nebesky poklidné místo pro odhalování nejniternějších tajemství. Není to zcela profesionální, ale mám to sem z práce dvě minuty chůze a také, což je podstatnější, je to tu levné. Což je konec konců to, co od terapeuta většina lidí očekává, nebo ne?
Jackie mě právě požádala, abych jí popsala, jak vnímám svou rodinu. Položila tu otázku mírným, konejšivým terapeutickým tónem, který ráno nasazuje společně s aplikací balzámu na rty a navléknutím elastické sukně. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Charlotte Butterfieldová je bývalá redaktorka časopisu, narodila se v Bristolu a studovala angličtinu na Royal Holloway. Jen s jedním kufrem se v roce 2005 přestěhovala do Dubaje a o dvanáct let později se vracela s manželem, třemi dětmi a námořním kontejnerem. Nyní žije v Cotswolds, je spisovatelkou na volné noze. Její první román získal cenu Montegrappa na literárním festivalu Emirates 2016. Vydala tři romantické komedie. Zítra touhle dobou (By This Time Tomorrow) je její čtvrtý román.

Zdroj informací: nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA


Firma Pavel Dobrovský BETA s.r.o. byla založena v roce 1990. Věnuje se nakladatelské činnosti, distribuuje knižní produkci od více než 300 nakladatelů a obchodních partnerů po celé České republice. Zajišťuje distribuci zboží i na Slovensko. Provozuje maloobchodní síť prodejen, spolupracuje s knihovnami, školami, nemocničními zařízeními, kterým poskytuje zajímavé slevy. Počet knih, které nabízíme jak obchodním partnerům tak i v maloobchodní síti, se neustále zvyšuje. Každý měsíc uvádí firma na trh mnoho nových titulů. Široký výběr knih a serióznost podniku stále zvyšuje zájem obchodních partnerů o spolupráci s námi. Strategií firmy je nadále rozšiřovat všechny svoje aktivity.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZítra touhle dobou
může být všechno jinak

Butterfieldová, Charlotte

Pavel Dobrovský – BETA, 2023

Napsat komentář