Kdo půjde ke dnu spolu s Atlantidou?

Aquaman_Potopte_Atlantidu
Bájná Atlantida vystoupila z moře, avšak americká vláda z takového vývoje událostí není příliš nadšená. Tým elitních superpadouchů Sebevražedný oddíl je proto vyslán, aby město zase potopil.

Autory crossoverové komiksové knihy Aquaman / Suicide Squad: Potopte Atlantidu!, kterou vydalo nakladatelství BB/art roku 2022, jsou scénáristé Rob Williams a Dan Abnett a výtvarníci José Luís a Joe Bennett. Publikace, která vyšla v sérii Znovuzrození hrdinů DC, obsahuje komiksy Aquaman č. 39 až 40 a Suicide Squad č. 45 až 46.

Události zpracované v komiksové knize Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu! navazují na publikaci Aquaman 6: Smrt krále, na jejímž konci se bájné město Atlantida vynořilo nad vodní hladinu. Namísto sedmého dílu komiksu o králi všech moří se však čtenáři dočkali rovnou crossoveru (tedy kombinace prvků a postav z různých fikčních světů), ve kterém kromě Arthura Curryho (což je „občanské“ jméno Aquamana) vystupují i superpadouši ze Sebevražedného oddílu v čele s šílenou Harley Queen.

aquaman7_1

Členové Sebevražedného oddílu jsou vysláni svou velitelkou Amandou Wallerovou, aby pronikli do Atlantidy a město znovu potopili. Americká vláda totiž není příliš nadšená z faktu, že se poblíž amerického pobřeží vynořila bájná metropole. Wallerová má však postranní úmysly – chce získat něco, co je velmi cenné a pro co stojí za to zničit nejen celý Sebevražedný oddíl, ale i samotnou Atlantidu.

Ačkoli původní komiksové řady Aquaman a Sebevražedný oddíl jsou v mnoha ohledech velmi rozdílné, jejich spojení funguje překvapivě dobře, a to jak z hlediska příběhu, tak s ohledem na výtvarné zpracování. Zápletku se autorům podařilo vysvětlit velmi přirozeným způsobem (jedná se o crossover, který rozhodně není samoúčelný) a dává smysl i z politického hlediska. V komiksu lze sledovat dvě hlavní linie – v jedné se čtenář dočká mnoha epických superhrdinských soubojů, ve druhé dominuje spíše politikaření. Co se kresby týče, Bennettův styl působí jako velmi detailní a Luísův zase jako poněkud zkratkovitý, nicméně dohromady se efektivně doplňují, přičemž výsledkem je vizuálně velmi podařené dílo.

aquaman7_2

Komiksovou knihu Aquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu! doporučuji čtenářům, kteří si potrpí na komiksy s logickou zápletkou. Publikace potěší široké spektrum fanoušků komiksu, jelikož v ní lze nalézt jak superhrdinské duely, tak politické machinace.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAquaman / Sebevražedný oddíl: Potopte Atlantidu!

Abnett, Dan - Williams, Rob

BB/art, 2022

Napsat komentář