Sci-fi není nuda!

nahled-sci-fi
Dnešní tipy vás vezmou na zábavnou a neotřelou cestu plnou fantastiky, sci-fi, humoru, mimozemšťanů i krásných komiksových vizuálů! Na nic už tedy nečekejte a pusťte se do novinky ze série Legie nebo do nové komiksové adaptace oblíbených žánrových románů.

Kristýna Sněgoňová – oceňovaná Lady Řádu fantasy – přichází s horkou novinkou ze série space opery Legie, na které pracuje s Františkem Kotletou. V tomto díle jsou z uprchlíků válečníci, z mimozemšťanů spojenci a rozpadlý stroj se proměnil ve válečnou loď. Vrátí se posádka Vzdorující zpět mezi své lidské krajany, nebo je čeká mimozemské přivítání? Budou hlavní hrdinové úspěšní ve své misi Valkýra? A zvládnou splnit vše, kvůli čemu se domů vrátili? Odpovědi najdete v bojem i humorem protkané knize s názvem Mrtvá schránka!

Mrtvá schránka

Autorka: Kristýna Sněgoňová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 110×180 mm
ISBN: 978-80-278-0101-5
Doporučená cena: 339 Kč

Knihu Mrtvá schránka vydalo nakladatelství Epocha.

Od invaze enlilského Společenství na planetu Zemi uplynuly dlouhé měsíce. Z uprchlíků se stali válečníci, z neznámých mimozemšťanů spojenci a z nákladní kraksny válečná loď. Vše, čím si posádka Vzdorující prošla, ale bledne před návratem na rodnou planetu. Jak ji pozměnila mimozemská okupace? Najdou na ní alespoň zbytky toho, čím lidská společnost bývala? Podaří se Moravcovi s Gerasimem získat spojení na povstalce zapojené do operace Valkýra? A splnit všechna poslední přání toho, kvůli komu se domů vrátili dřív, než by je samotné napadlo?
Vítejte v sérii Legie, vesmírné sáze Kristýny Sněgoňové a Františka Kotlety, plné boje za svobodu a trochy toho humoru.

Ukázka z knihy

„Fuj, Fifi.“ Amanda zakryla zrůdičce uši. „Ne poslouchej ho.“
Stařena zamlaskala, načež ruku se závažím neochotně stáhla. „No dobře. A teď to zlato.“
Dorovnal jsem váhy, vědom si lačného pohledu, kterým všichni přítomní sledovali váček. Nikdo z nich se naštěstí o nic nepokusil. Buď si nebyli jistí svou převahou, nebo to byli přes všechny své estetické nedostatky vážně féroví obchodníci, aspoň v kontextu téhle nové ostravské tržnice.
Matrona shrábla zlato a pokynula Carlo sovi, aby nás vyprovodil, přesně v okamžiku, kdy do místnosti vtrhl další chlápek. Sáhl jsem po palseku bleskovou rychlostí, ale on se na mě ani nepodíval.
Místo toho bez dechu zachrčel: „Razie!“

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Kristýna Sněgoňová (*1986) je tak trochu záhadná žena, mladá spisovatelka, která se před několika lety vynořila odnikud, aby následně začala s přehledem vítězit v žánrových soutěžích a dobývat jednu cenu za druhou. Je několikanásobnou Lady Řádu fantasy i Nositelkou meče, vítězkou Ceny Karla Čapka a držitelkou Mloka, stejně jako soutěží typu Vidoucí a jiných.
Svou literární kariéru začala výhrou v soutěži O brahmíní vemeno povídkou Zrůdy by měly držet spolu (2009) a po tvůrčí pauze, během které se věnovala sportu, napsala nespočet povídek a novel, protože ocenění vemenem zavazuje. Pro radost své rodiny z Vaultu šílené brahmíny napsala i povídku, která se stala základem pro Krev pro rusalku – jmenovala se Krvavý kožíšek a vzbudila tehdy pouze všeobecné zklamání, že se nejedná o dívčí román o ztrátě panenství.
Její díla jsou k nalezení v mnoha sbornících, v časopisu Pevnost se poprvé objevila jako vítězka soutěže Vidoucí s povídkou Zadostiučinění (Pevnost 03/2015), v roce 2017 si to zopakovala s povídkami O snílcích a snovačích (Pevnost 03/2017) a Sobotní směna (Pevnost 12/2017). Její povídky se stále pravidelněji objevují i v antologiích, jako například Ve stínu Říše (2017), kde ohromila a vyděsila příběhem „Na vlastní kůži“, nebo ve volném pokračování antologie Ve stínu apokalypsy (2018).
Kristýna však nezůstala pouze u psaní povídek. Po úspěšném románu Krev pro rusalku (2018), který se v roce 2021 dočkal i druhého vydání, se vydala do Brna s fantasy románem Zřídla (2019), následovala sci-fi série Města, v rámci které zatím vyšly romány Město v oblacích (2020) a Země v troskách (2021), a v neposlední řadě se také podílela na antologiích Lockdown (2021), Krásky a vetřelci: Pulp stories (2021) a Zákon genu (2022).
Od roku 2020 pracuje společně s Františkem Kotletou na sci-fi sérii Legie, space opeře temné, akční i zábavné, jak jen to chladný vesmír dovolí.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha

O nakladateli

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Novou ediční řadou se stala FANTASTICKÁ EPOCHA, která přináší tituly nejen v žánrech sci-fi, fantasy a hororu, ale i thrilleru a detektivky. Věnuje se přitom jak zahraničním, tak tuzemským autorům a v budoucnu hodlá dát prostor i poněkud netradičním literárním projektům. Význam pozice žánru science fiction v edičním profilu nakladatelství doplňuje i edice PEVNOST, která vychází ve spolupráci s časopisem Pevnost, literárním měsíčníkem o sci-fi, fantasy a hororu. V této edici se objevují romány a sbírky povídek renomovaných českých autorů fantastického žánru.

————————————————

Fantastika je žánr, který si grafické zpracování hlasitě žádá! A tak si scénárista s pseudonymem Dobbs vzal do svých rukou dvě oblíbená díla H. G. Wellse a vytvořil vskutku unikátní komiksovou knihu. Nádhernou vizuální podobu celému komiksu potom dali umělci Vicente Cifuentes Mathieu Moreau. Máte tak jedinečnou příležitost prožít příběhy Války světů a Stroje času možná znovu, ovšem jinak a rovnou v originálním a vymazleném provedení!

Válka světů. Stroj času

Autoři: Dobbs, Herbert George Wells, Vicente Cifuentes a Mathieu Moreau
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 176
Vazba: vázaná
Formát: 220×310 mm
ISBN: 978-80-257-4000-2
Doporučená cena: 698 Kč

Knihu Válka světů. Stroj času vydalo nakladatelství Argo.

Klasická fantastika svou vizuální přitažlivostí vysloveně vybízí ke komiksovým adaptacím, které jsou čím dál častější a úspěšnější. Francouzští komiksoví tvůrci se tentokrát pustili do stále oblíbených románů H. G. Wellse. V prvním svazku vám nabízíme adaptace dvou z jeho nejslavnějších románů:
Války světů a Stroje času.
Kreslíři se v tomto wellsovském cyklu střídají. Zachycením Války světů byl pověřen španělský malíř Vicente Cifuentes, narozený roku 1979 v Albacete. Kreslí už odmala a po úspěšné kariéře v rodné zemi získal i výtvarné zakázky z Francie. Na Stroji času zase vyrazil Mathieu Moreau, narozený v roce 1988 v Limoges, autor úspěšného cyklu Nibiru.
Scénář wellsovských komiksů si vzal na starost scenárista píšící pod pseudonymem Dobbs. Vlastním jménem Olivier Dobremel.

Ukázka z knihy

ukazka-komiks

 

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Dobbs – vlastním jménem Olivier Dobremel, narozený v roce 1972 v jihofrancouzském Sete. Věnuje se i počítačovým hrám, ale především komiksům a má na kontě přes třicítku úspěšných titulů různých žánrů i témat.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

H. G. Wells, dítě devatenáctého věku, muž dvacátého století, se jako spisovatel a novinář přímo ve své práci utkával s důsledky nebývalého a překotného vývoje světa. Sociální proměny stály v popředí jeho pozornosti. Odpovědně zaujímal stanovisko k boji dělnické třídy za elementární lidská práva, práci, chléb. Interviewoval amerického prezidenta F. D. Roosevelta v době nejhorší nezaměstnanosti celé historie, v krizi třicátých let. Měl příležitost diskutovat s Vladimírem Iljičem Leninem, když přijel roku 1920 jako jeden z prvních autorů světového jména do sovětského Ruska. Herbert George Wells se narodil 21. září 1866 na londýnském předměstí Bromley, zemřel 13. srpna 1946.

Zdroj informací: nakladatelství Argo

O nakladateli

 Nakladatelství Argo vzniklo v roce 1992. Naší hlavní zásadou je týmová práce, díky níž dokážeme seznamovat čtenářskou obec se zajímavými knihami známých autorů.
Snažíme se také získávat a podporovat talentované autory a kvalitní překladatele. Také díky tomu Argo za dobu své existence získalo pověst vydavatele kvalitní beletristické, historické i jiné odborné literatury, a to českého i zahraničního původu.


 Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Máte rádi českou fantastiku či komiksové knihy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMrtvá schránka

Sněgoňová, Kristýna

Epocha, 2022

zobrazit info o knizeVálka světů. Stroj času - komiks

Dobbs - Wells Herbert George

Argo, 2023

Napsat komentář