Malá kniha o velké lásce

Pece-o-lasku-nahled
Péče o lásku je knižní prvotinou Karoliny Rauschertové a zabývá se nejdůležitějšími poznatky o lásce, intimitě a sexualitě. Je určena všem, kteří lásku berou vážně.

Umění dávat a přijímat lásku pro začátečníky i pokročilé. Jak a proč o lásku v dlouhodobých milostných vztazích pečovat. Co je dobré vědět o opravdové lásce a co prokazatelně podporuje spokojenost a zdraví v dlouhodobých vztazích. Konkrétní tipy ověřené bohatými osobními zkušenostmi autorky i mnoha odborníky.
Karolina Rauschertová alias Loverotika je autorka inspiračního blogu Umění milovat.cz a láska v praxi je předmět jejího badatelského zájmu již více než 20 let. Ve své knižní prvotině shrnuje nejdůležitější poznatky o lásce ve vztazích. Čerpá z psychologie, odborných pohledů na intimitu a sexualitu i postřehů zkušených milujících a milovaných partnerů, manželů a milenců. Příručka Péče o lásku je pro všechny, kdo lásku berou v životě vážně. Umění milovat je soubor dovedností, které se dají naučit v jakémkoliv věku. Jakou lásku si uděláte, takovou ji máte!

 

Péče o lásku

Praktická příručka umění milovat a být milován
Autorka: Karolina Rauschertová

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-11-02380-5
Doporučená cena: 330 Kč

Knihu Péče o lásku vydalo Productive s.r.o..

 

Ukázka z knihy

Přečtěte si Pascalův citát ještě jednou a pořádně. Tato geniální myšlenka se potáhne celou knihou jak červená nit. Jakmile smysl tohoto výroku pořádně procítíte a promyslíte, vyplyne vám z toho téměř vše, co k opravdové lásce v životě potřebujete. Je to vlastně umění milovat v celé své stručné nádheře.
Myslet srdcem znamená uvědomovat si emoce v sobě i ve svém okolí a brát je jako fakta. Emoce totiž fakta jsou a přesně tak je potřeba s nimi nakládat. Věnovat jim důležitost, která jim náleží, a vynasnažit se je zpracovat tak, abyste z nich načerpali co nejvíc informací a v rámci procesu čerpání je i trochu uhladili, ošetřili a uložili na správné místo. Emoce není dobré nechat jen tak řádit bez ladu a skladu.
Mozkem rozdávat lásku znamená vědomě milovat, na lásku myslet a mít pro ni v mysli vyhrazené své pevné a čestné místo. Mozkem rozdávat lásku znamená lásku v makroměřítku jednoznačně chtít a každý den se pro ni v mnoha mikrosituacích racionálně rozhodovat. Na základě vyhodnocených informací od srdce přijímat adekvátní opatření a vysílat jasné signály. A když má láska své vyhrazené místo v mysli, má ho i v diáři. To je taková drobná poznámka pro moderní miláčky, kteří „nemají čas“.
Kdo by to náhodou nevěděl, Blaise Pascal byl geniální fyzik a matematik, po němž je pojmenována jednotka tlaku. Na jednom z jeho zásadních objevů je založena veškerá hydraulická technika, která lidstvu usnadňuje spoustu práce. Díky jeho dalšímu objevu, mechanickému kalkulátoru, který jen tak z plezíru sestavil pro svého otce v roce 1642, jej lze považovat za předchůdce moderní počítačové techniky. Obojí nám velmi zásadně zjednodušilo život. Nechte si od něj poradit i v lásce. Ten chlap měl na usnadňování života evidentně dobrý čuch! (str. 13–14)

peceolaskupeceolaskuuk1

 

O autorce

Karolina Rauschertová je kurátorka umění milovat. Milující a milovaná žena, manželka, matka, dcera, sestra a přítelkyně, která se naučila lásku dobře dávat i přijímat a považuje za svou občanskou povinnost šířit toto umění dál. Píše blog Umění milovat, který je její nadšenecká aktivita. Je fanynka Ericha Fromma, vášnivá badatelka v oboru opravdové lásky a bojovnice za dlouhodobé vztahy. Články o lásce píše pod pseudonymem Loverotika. Jednak je to kratší a jednak to dobře vystihuje ten zvláštní stav srdce a mysli, který ji mimořádně naplňuje a dovedl ji za životním snem, za láskou.

Zdroj informací: umenimilovat.cz

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePéče o lásku
Praktická příručka umění milovat a být milován

Rauschertová, Karolina

Productive s.r.o., 2022

Napsat komentář