Nenechte si ujít v týdnu od 27. února do 5. března 2023

nenechte_si_ujit
Jaké literární akce vás čekají v posledních únorových a prvních březnových dnech? Na své si přijdou děti i dospělí. Nenechte si ujít čtení pro nejmenší čtenáře, představení dětských knih Petra Horáčka a besedu se Stanislavem Češkou či Štěpánem Javůrkem.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na pondělí 27. února večerní čtení pro děti. Těšit se můžete na pohádku Jak skřivan probudil jaro z knihy Ptáčkoviny od Zbyňka Malinského. Jak je zřejmé i z názvu, vypráví o skřivánkovi, který se snaží probudit jaro. Podaří se mu to? To zjistíte na pobočce Jundrov v 18.00.

Další čtení pro nejmenší se uskuteční v Knihovně Jiřího Mahena v Brně v úterý 28. února. Dětem od čtyř let bude představena interaktivní kniha Zaťukej na kouzelný strom, jejíž autorkou je Christie Mathesonová. Děti se dozví, jak se příroda během ročních období mění. Buďte v 16.00 na pobočce Lesná.

A nyní potěšíme dospělé čtenáře. Chcete vědět, jak se píší detektivky? Knihovna Jiřího Mahena v Brně vás zve v úterý 28. února na besedu s brněnským rodákem Stanislavem Češkou. Tento autor historických detektivek a napínavých příběhů ze současnosti (napsal např. Případ tajemného lukostřelceSmrt ve StuttgartuSmrt vilného cizinceSmrt malé blondýnkyDvojitá vražda či Smrt poctivého lichváře) vám prozradí, jak se zrodil soukromý detektiv Standa Berka! Beseda začíná v 17.00 na pobočce Jehnice.

Ve stejný den, tedy v úterý 28. února, se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena koná také literární salón. Seznámíte se s novým románem Prám od Václava Kahudy. Jde o svébytnou osobnost české literatury, kterou buď milujete, nebo ji nenávidíte. Ke které z těchto dvou skupin se přidáte? Přijďte do ústřední knihovny na Kobližné v 17.30.

Další literární akce potěší všechny fanoušky autora Petra Horáčka. V úterý 28. února se budete moci v Knihovně Jiřího Mahena v Brně seznámit s jeho tvorbou pro děti. Na svém kontě má opravdu mnoho dětských knih – např. Kdopak tu spí?, Slon, Do pelíškuHusa Líza a vánoční hvězdaNový domek pro myškuNejkrásnější místo na světěJak myška snědla měsíc, O myšce, která se nebálaPapuchalk Petr či Husa Líza. Začátek akce je v 16.00 na pobočce Řečkovice.

Ve středu 1. března si v Knihovně Jiřího Mahena v Brně nenechte ujít další čtení pro děti na dobrou noc – tentokrát z knihy Knihovnické pohádky od Zuzany Pospíšilové. Dozvíte se, co se stalo Lucince, která spadla do díry, kde na ni čekal sám vládce pekel! Čtení začíná v 18.00 na pobočce Maloměřice.

A na závěr ještě jedna literární akce pro dospělé. V pátek 3. března se můžete v Knihovně Jiřího Mahena v Brně setkat se spisovatelem Štěpánem Javůrkem. Vyprávět bude o historii i současnosti Krušných hor a o svých románech – třeba i o nejnovější knize Sudetský dům (příběh o rodině, která v roce 1945 míří do Sudet, aby zde zabrala dům po odcházejících Němcích). Beseda začíná v ústřední knihovně v 16.30.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář