Vražda staré posluhovačky

smrt_stare_posluhovacky_1
Patříte mezi milovníky Agathy Christie. Pak by vás mohla potěšit informace, že její příběh Smrt staré posluhovačky si nyní můžete poslechnout v audio podobě! Byl za vraždu posluhovačky skutečně odsouzen nevinný? Hercul Poirot na to jistě přijde!

„Zabili bábu, už je v pánu. – Jak? – Prý ji dali takhle ránu. – Bác…“

Nepříliš sympatický, zato velmi nervózní James Bentley předstoupil před porotu se značně nepřesvědčivou historkou… A protože důkazy hovořily jasně, verdikt zněl „vinen“. Policejní inspektor Spence z Kilchesteru však přesto vyhledá Hercula Poirota, aby ho požádal o přezkoumání dotyčného případu – vraždy staré posluhovačky McGintyové, která žila v zapadlé vesničce Broadhinny. Myslí si totiž, že plachý mladík navzdory všemu zločin nespáchal, a nechce vidět nevinného viset na šibenici… Ale kdo jiný by ji mohl zamordovat a k tomu tak hloupě ukrýt svůj lup než právě její podnájemník, který stařeně dlužil už dvouměsíční činži, dobře věděl, kde schovává peníze, a na rukávě saka měl krev i vlas oběti?

V románu vedle Hercula Poirota vystupuje i slavná autorka detektivek Ariadne Oliverová, půvabně zábavné alter ego Agathy Christie.

Smrt staré posluhovačky

Autor: Agatha Christie
Interpret: Lukáš Hlavica
Přeložila: Eva Kondrysová

Délka: 8 hodin 34 minut
Vazba: CD
EAN: 8594169485249

Audioknihu Smrt staré posluhovačky vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorce

Dáma Agatha Mary Clarissa lady Mallowanová, rozená Millerová, se narodila v přímořském letovisku Torquay v jižní Anglii. Je nejznámější autorkou detektivních příběhů a nejvydávanější spisovatelkou vůbec. Napsala např. Smrt v oblacíchHodinyHerkulovské úkoly pro Hercula Poirota atd. Svého Hercula Poirota učinila hrdinou 33 románů a téměř 60 povídek. V pětapadesátileté literární kariéře obohatila pátračskou scénu vedle slečny Marplové i o nepolapitelného pana Quina nebo o penzionovaného úředníka Parkera Pynea, avšak jejím nejoblíbenějším vyšetřovatelem nadále zůstává propagátor „šedých buněk mozkových“. Proslavila se též jako autorka divadelních her (Past na myši z roku 1952 je nejdéle uváděnou divadelní hrou historie) a pod pseudonymem psala i romance. Neutuchající zájem o její dílo potvrzují stovky filmových adaptací, k nimž se nyní řadí třeba nová verze Vraždy v Orient expresu (2017) a Smrti na Nilu (2022), Svědkyně obžaloby (2021) či dvoudílná minisérie Plavý kůň (2020).

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Lukáš Hlavica vystudoval herectví na pražské DAMU, kde posledních dvacet let působí také jako pedagog, a krom toho se úspěšně věnuje divadelní a rozhlasové režii. Působil v Národním divadle a v Divadle na Vinohradech, poté na čtyři roky zakotvil jako režisér v Dejvickém divadle (jeho inscenace Bratři Karamazovi se hrála bezmála patnáct sezon) a dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem. Televizní diváci ho zaznamenali např. ve snímcích Specialita šéfkuchaře, Vrah jsi ty!, JasnovidecOsmy či v seriálu Zdivočelá země. Nadaboval úctyhodné množství filmových i seriálových postav: jeho hlasem v češtině promlouvají mj. protagonista seriálu Pan Selfridge nebo černošský mstitel z filmu Nespoutaný Django.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSmrt staré posluhovačky (audiokniha)

Christie, Agatha

OneHotBook, 2022

Napsat komentář