Vaření, které zvládne každý

j. oliver uvodni
Pokud patříte mezi ty, které to v kuchyni zrovna moc nebaví a rádi si vaření ulehčíte, máme kuchařku přesně pro vás. Nejnovější hit Jamieho Olivera totiž cílí právě na kuchařské lenochy. A to nejenom v rámci přípravy pokrmů, ale také ve smyslu toho, co po vaření většinou zůstává.

Nejnovější kuchařku, točící se kolem magického čísla jedna, Jamie Oliver symbolicky věnuje své lásce a „jedničce“ – manželce a matce svých dětí Jools. Rozhodl se zjednodušit čtenářům život a ulehčit jim od otravného mytí nádobí. Všechna jídla, která v knize představuje, proto připravíte v jediné nádobě – ať už v pánvi, kastrolu, či pekáčku. Najdete tady kapitolu s důvtipnými těstovinami z jedné pánve, recepty na lákavé zeleninové dobroty, ale také jídla s masem včetně oblíbeného kuřecího či ryb. Doplňují je úžasné sendviče, vaření do zásoby i šťavnaté dezerty. Více než polovina všech těchto nápaditých pokrmů je přitom bezmasých nebo s omezeným množstvím masa, k dalším receptům pak autor přidal tipy, jak je proměnit ve vegetariánské. A samozřejmě nechybí ani praktické rady, které usnadní práci v kuchyni. Jak Jamie Oliver sám říká:

„Myslím si, že jídlo v téhle knize inspiruje kuchaře na všech úrovních, od těch, kteří se teprve vydali na svou kulinární cestu, až po ty nejzkušenější, protože tyhle recepty jsou oslavou snadnosti a pohodlí. S minimem surovin a mytí nádobí, ale se spoustou chuti.“

Jamie Oliver: Jeden

Jednoduché zázraky v jednom
Autor: Jamie Oliver
Přeložila: Stanislava Moravcová

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 195×250 mm
ISBN: 978-80-276-0571-2
Doporučená cena: 699 Kč

Knihu Jamie Oliver: Jeden vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

J.Oliver ukazka receptJ. Oliver ukazka jidlo(1)

Můžete se podívat na kompletní ukázku.

O autorovi

Jamie Oliver (*1975) patří mezi populární osobnosti, je světově uznávaný kuchař a autor mnoha knih o vaření a moderátor. V Česku již vyšla celá řada jeho knih: Jamie vaří po italsku, Pohoda v kuchyni, Superfood hravě a zdravě, Fenomén Jamie Oliver, 7krát jinak. Snadné nápady z vašich oblíbených surovin a další.


Nakladatelství Slovart vydalo již více než 1000 českých titulů, a to licenčních knih předních světových nakladatelů (např. Dorling Kindersley, Könemann, Taschen, Gallimard). Dále vydává knihy domácích autorů převážně z oblasti dětské a populárně naučné literatury např. Naše vlast, Encyklopedie naší přírody s trvalou snahou, aby měly reálnou perspektivu prosadit se i v zahraničí.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJamie Oliver: Jeden
Jednoduché zázraky v jednom

Oliver, Jamie

Slovart, 2022

Napsat komentář