Peklo na několik způsobů

vitejte-v-pekle-perex
Náš dnešní tip na knihu osloví milovníky povídek, fantasy a postapokalyptických příběhů. Vše totiž najdete v knize Vítejte v pekle od českého autora Romana Bureše, který vám ve svých povídkách představí peklo hned na několik způsobů!

Čtrnáct povídek v širokém spektru žánrů – od pekelné temné fantasy přes drsné postapo a vzdálenou budoucnost až po čistokrevné historické příběhy, a dokonce i jednu pohádku!

Populární autor fantastiky Roman Bureš přináší výběr ze své tvorby, otevírá brány do několika fantastických světů a servíruje nám peklo hned na několik způsobů.
Co se stane, když lidé spáchají takové zlo, že dojde k narušení blány mezi světem lidí a pekelnou říší? Jak zastavit hladového obra, který hrozí sežrat celé království? Zbortí se lidská společnost jako domeček z karet, když bude znát datum svého zániku? Dokáže se mladá dívka postavit svému osudu ve slumu postapokalyptické megapole? A co zažívá hříšník, který se ocitne v pekle, aniž by tušil, za co si ho zasloužil?

Vítejte v pekle

Autor: Roman Bureš

Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Formát: 110×150 mm
ISBN: 978-80-278-0095-7
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Vítejte v pekle z edice Fantastická Epocha vydalo nakladatelství Epocha.

Ukázka z knihy

„Vsadím se, že tři týdny určitě. Tetoval klasicky – bambusovou hůlkou?“
„Hm, jo.“
„Ty k tomu máš nějaký vztah?“
„K čemu?“
„K asijské magii. Nebo aspoň k buddhismu.“
„Jasně… Buddhismus mi byl vždycky blízkej. Takže to dává nějakej smysl?“ snažil jsem se obrátit tok otázek.
„Smysl?“ chlapík vypadal skoro dotčeně. „Nejradši bych ti tu kůži stáhnul a vypnul si ji na stěnu! Je to nejtemnější Sak Yant, jaký jsem kdy viděl. A pánové, věřte, že už jsem viděl všechno.“
„Co je Sak Yant?“ zeptal se Petr.
„Ochranné tetování. Mám taky jedno,“ vyhrnul si tričko a ukázal nám zadní stranu ramene. Sotva jsem ho v tom zmatku, který pokrýval jeho kůži, dokázal rozeznat. „Ale kam se na tebe hrabu. To tvoje odkazuje spíš ke starému šamanismu. Mám dojem, že některé pasáže jsou v khmerštině. Ten mnich už odjel? Rád bych se s ním setkal.“ (str. 175)

Podívejte se na celou ukázku.

O autorovi

Roman Bureš je rodák z Kladna, který miluje (kromě své rodiny) kočky a psy, jihovýchodní Asii, antický Řím a MMA. Dříve pracoval jako osobní strážce a vyhazovač v pražských klubech, bohaté životní zkušenosti nyní zúročuje ve svých knihách. S psaním začal poměrně pozdě, na sklonku roku 2011, kdy pouze hledal něco, čím by zaměstnal lenivějící mozek. Nevinná záliba mu poněkud přerostla přes hlavu, protože během osmi let napsal osm knih.
V roce 2013 mu vyšly dva historické romány odehrávající se ve starověkém Římě. Sám tvrdí, že Legionář ani Zuřící lev nestojí za nic, ale na obou knihách se naučil psát. To potvrdil úspěch Propasti času (2015), s níž vstoupil do vod fantastiky. Navázal neméně úspěšnou Císařovnou (2016) a trilogii dotvršil Impériem (2018). Pak si odskočil zpět do antiky a kompletně přepracoval svůj druhý román, který vyšel pod názvem Leon (2019). Za dosavadní vrchol své tvorby však považuje fantasy román Inferium (2019), v němž Waffen-SS podniknou invazi do pekla. Jeho předposlední kniha Říše se odehrává v alternativní minulosti, v níž nacisté vyhráli válku.
Roman Bureš se vyznačuje originálními náměty a vysokou úrovní zpracování textu, což se ukázalo i v povídkách O lidském dobytku z antologie Ve stínu Říše (2017), Nemesis ze sesterské Ve stínu apokalypsy (2018) nebo Vítejte v pekle v poslední Ve stínu magie (2019).

Přečtěte si autorův příspěvek do naší rubriky Čtení ke kávě.

Zdroj informací: nakladatelství Epocha


Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVítejte v pekle

Bureš, Roman

Epocha, 2022

Napsat komentář