Pochopte sebe i druhé

nahled_pochopte_sebe_i_druhe
Pojďte se ponořit do hlubin vlastních emocí a pochopte, jak fungují a vznikají. Potom se vydejte na cestu poznáním vašeho myšlení, abyste skrze něj mohli pochopit sebe a vidět i myšlenky druhých. Mentalista vám ukáže, jak na to!

V knize Jak se tvoří emoce přední americká psycholožka a neurovědkyně Lisa Feldman Barrett přináší novou teorii emocí, jež napomáhá pochopit činnost mozku. Ve světle nových poznatků se snaží ozřejmit, co znamená být člověkem a přibližuje výsledky nejnovějších výzkumů. Začněte s její pomocí lépe vnímat pocity své i lidí okolo.

Jak se tvoří emoce

Lidský mozek pracuje jinak, než jsme mysleli
Autorka: Lisa Feldman Barrett
Přeložila: Věra Klásková

Počet stran: 560
Vazba: vázaná
Formát: 163×234 mm
ISBN: 978-80-7335-662-0
Doporučená cena: 698 Kč

Knihu Jak se tvoří emoce vydalo nakladatelství Leda.

Připadá nám, že emoce vznikají samočinně, a tak odborníci dlouho předpokládali, že emoce jsou pevně zakódovány v určitých oblastech mozku. Dnes však věda o emocích prochází revolučním zlomem srovnatelným s objevem teorie relativity ve fyzice nebo přírodního výběru v biologii: emoce jsou vytvářeny v celém mozku základními systémy, které jsou v neustálé interakci.
Toto poznání má dalekosáhlé důsledky nejen uvnitř oboru psychologie, ale také pro obecnou medicínskou léčbu, právní uvažování a výchovu dětí, ovlivňuje dokonce i způsob zajišťování bezpečnosti na letištích nebo provádění meditací.
Lze emoce ovládnout racionálním myšlením? Jak emoce ovlivňují nemoci? Jak můžeme zvýšit emoční inteligenci našich dětí? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky odhalují nejnovější výzkumy, s jejichž výsledky nás tato kniha seznamuje.

Ukázka z knihy

jak-se-tvori-emoce

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Lisa Feldman Barrett, Ph.D. patří mezi jedno procento nejcitovanějších vědců na světě za svůj převratný výzkum v oblasti psychologie a neurovědy. Je univerzitní profesorkou psychologie na Northeastern University. Působí také na Harvard Medical School a v Massachusetts General Hospital, kde je vedoucí vědeckou pracovnicí Centra pro právo, mozek a chován (Center for Law, Brain & Behavior).

Zdroj informací: autorčiny oficiální stránky

O nakladateli

 

Nakladatelství Leda se zaměřuje na vydávání slovníků a jazykových učebnic v knižní i elektronické podobě. V nabídce najdete kromě učebnic také výukové programy.
Nakladatelství vydává také zajímavé tituly z oblasti beletrie a literatury faktu.
Zaregistrovaní návštěvníci v LEDA klubu mohou získat na knihy výhodné slevy a neomezený přístup do on-line slovníků.

————————————————

Mentalista a autor bestsellerů Thorsten Havener vám ve své knize Tichá řeč těla představí, jak porozumět sobě a druhým díky myšlenkám propojeným s naším jednáním. Dočkáte se praktických metod a rad, jak vidět myšlenky ostatních!

Tichá řeč těla

Jak číst myšlenky a pocity jiných lidí
Autor: Thorsten Havener
Přeložila: Magdaléna Pomikálková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 144×207 mm
ISBN: 978-80-271-3199-0
Doporučená cena: 319 Kč

 

Knihu Tichá řeč těla vydalo nakladatelství Grada.

Chceme-li porozumět ostatním, musíme nejprve pochopit způsob, jakým přemýšlíme my sami, a také to, jak úzce jsou naše myšlenky propojené s naším jednáním. Teprve pak následuje druhý krok, při kterém můžeme obrátit pohled na svoje bližní a pokusit se je „rozšifrovat“.
Autor v této nové knize představuje velmi praktické metody, jak na to. Popisuje psychologický systém, díky kterému můžeme myšlenky ostatních vidět, aniž by řekli jediné slovo – jen pomocí vnímání a pečlivého pozorování.

Ukázka z knihy

U dívek se mi to zpočátku vůbec nedařilo tak, jak jsem si to představoval a jak mi to knížky slibovaly, ale zato se zlepšovala moje vystoupení. Vrhl jsem se do světa řeči těla a postupně jsem byl schopen během svých představení rozpoznat, kdo z diváků je opravdu nadšený a kdo jen zdvořile přihlíží. Dokázal jsem poznat, že spousta lidí dokáže dobře lhát ústy, ale nemají tušení, že tělem se jim to až tak nedaří. Zlepšil jsem řeč svého vlastního těla a najednou jsem dostával pozvánky na více vystoupení než dříve. Ve škole jsem při ústním zkoušení uměl poznat, zda je moje odpověď na správné cestě, nebo zda naopak mířím vedle.

Po maturitě jsem během studií pracoval jako mikromág – i když to vlastně nemohu nazývat prací, protože vystoupení, to byla moje vášeň. Jako kouzelník tohoto typu jsem měl na větších akcích a různých oslavách za úkol oslovovat a bavit hosty př.mo u stolu, kde seděli. I tady jsem intenzivně využíval svoje znalosti o řeči těla. Dával jsem například pozor na nohy (!) diváků. Pokud směřovaly mým směrem, jejich majitelé vystoupení pozorně sledovali. Pokud však špičky nohou směřovaly ode mě pryč, věděl jsem, že buď musím udělat něco, čím si pozornost diváka opět získám, nebo že je načase od stolu odejít. Jedním z mých hvězdných čísel byla proměna bankovky – bankovku jednoho z diváků, jím podepsanou, jsem spálil a poté se opět objevila v citrónu, který celou dobu ležel na stole. Když se dotyčný divák krátce před objevením podepsané bankovky usmál a dotkl se svého ramene nebo paže, věděl jsem, že si peníze budu moci téměř vždycky ponechat.

Stáhněte si celou ukázku.

O autorovi

Thorsten Havener se stal autorem odborných knih o čtení myšlenek, kdy sám ještě při studiích zjistil, že má zvláštní schopnost vědět, co profesor bude přednášet, jaké slovo bude jako další. Tvrdí, že nemá žádné nadpřirozené schopnosti, že se jen soustředí na přirozenost člověka. Thorsten Havener je autorem několika knih, mezi které patří Vím, co si myslíš, Mysli si, co chceš a Nemyslete na modrého slona! – Síla myšlenek. Dnes Thorsten Havener pořádá přednášky a semináře a má i svou vlastní show v televizi. Narodil se roku 1972 v Saarbrueckene v Kalifornii a vystudoval překladatelství a tlumočnictví z anglického a francouzského jazyka.

Zdroj informací: internetový obchod Megaknihy.cz.

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zajímá vás spletitý svět emocí a řeči těla? Máte se „čtením“ myšlenek zkušenosti? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak se tvoří emoce
Lidský mozek pracuje jinak, než jsme mysleli

Feldman Barrett, Lisa

Leda, 2022

zobrazit info o knizeTichá řeč těla
Jak číst myšlenky a pocity jiných lidí

Havener, Thorsten

Grada, 2022

Napsat komentář