Získejte psychologický román o zločinu a trestu

kocka-a-general-perex
Vinu nesmaže ani čas a prožité roky nedokáží odnést zlo, i když k němu došlo před více než dvaceti lety. Právě o tom se přesvědčí hrdinové psychologického románu – příběhu odplaty a zúčtování, na které není nikdy pozdě.

Před minulostí nelze utéct

Píše se rok 2016 a v Berlíně se nečekaně protnou osudy tří lidí, kteří jsou natolik odlišní, že by se jen stěží dali najít rozdílnější. Kočka je mladá herečka původem z Gruzie, nadaná, neklidná, těkavá, vášnivě oddaná divadlu a své rodině. Moskevský rodák Alexandr Orlov, kterému všichni říkají Generál, se v průběhu let vypracoval na jednoho z nejmocnějších ruských oligarchů a obestírá ho aureola tajemství a nebezpečí. A Vrána? Někdejší válečný novinář, jemuž se před rokem zhroutil svět. Všechny tři propojí mladičká Nura a jistá strašlivá událost, k níž došlo v malé vesnici na severním Kavkaze během první čečenské války, tedy před více než dvaceti lety. Avšak vina zůstává vinou, zlo zůstává zlem a před vlastní minulostí se nedá uprchnout.

 

Kočka a Generál

Autorka: Nino Haratischwiliová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Michaela Škultéty
Počet stran: 591
Vazba: pevná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-275-1101-3

Přečtěte si více o knize Kočka a Generál, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorce

Nino Haratischwiliová (nar. 1983) je německá spisovatelka, dramatička a režisérka gruzínského původu. Čtenáře zaujala především románem Osmý život (pro Brilku) (2014, česky 2020), který byl přeložen do řady jazyků a stal se mezinárodním bestsellerem. Její následující kniha Kočka a Generál (2018) se dostala do užšího výběru Německé knižní ceny 2018 a v roce 2019 autorka získala Schillerovu pamětní cenu za mimořádný přínos literatuře. Její zatím poslední knihou je román Das mangeldne Licht (Chybějící světlo, 2022), který připravuje nakladatelství Host k českému vydání na rok 2023.
(Zdroj informací: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Kočka a Generál

Co spojuje mladou herečku, mocného ruského oligarchu a bývalého válečného novináře? Kdyby se potkali, odpřisáhli by, že společného nemají nic, protože byste jen stěží našli rozdílnější lidi. Něco se však přeci jen najde a mladičká Nura to všem připomene. Přestože uplynulo více než dvacet let, nikterak to neumenšilo závažnost zločinu a před vinou a trestem se dál nelze skrývat. Přesvědčte se, že minulosti nelze utéct, v psychologickém románu Nino Haratischwiliové.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Kočka a Generál vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Kočka a Generál
probíhá od 6. do 19. ledna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Kočka a Generál

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKočka a Generál

Haratischwiliová, Nino

Host, 2022

Napsat komentář