Thrillerový výběr na víkend

Zlocinna-patrani
V dnešních tipech vám představíme čtyři thrillery. Staňte se štvanou zvěří, nahlédněte do života ruských oligarchů, odhalte šílence, který ke svým hrůzným činům využívá IT, a zjistěte, jaké nové okolnosti starého případu překvapily novináře Bena Harpera.

Začneme knihou, kterou ocení především dospívající. M. A. Bennettová vypráví o devíti studentech, kteří se během tří krvavých dnů zúčastní zvrácené tradice… Dokáže Greer McDonaldová, studentka jedné z nejprestižnějších středních škol v Anglii, uniknout smrti?

Když Greer McDonaldová získala stipendium na STAGS, nejstarší, nejprestižnější a s přehledem nejsnobštější střední škole v Anglii, netušila, že ji čeká peklo. Její bohatí, urození spolužáci jí totiž od prvního dne dávali najevo, že mezi ně nepatří.
Teď ale přišel zvrat, který vše změní. Henry de Warlencourt, nejhezčí a nejoblíbenější kluk na škole, ji totiž pozval, aby spolu s jeho dokonalými přáteli strávila podzimní prázdniny. Program? Tři dny krvavých šlechtických radovánek: honu, střelby a rybolovu.
Ona ani ostatní pozvaní outsideři však zatím netuší jednu věc:
Že štvanou zvěří budou oni…

Štvaná zvěř

Autorka: M. A. Bennettová
Přeložil: Martin Forman

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3632-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Štvaná zvěř vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Asi bych měla hned na začátku, ještě než ztratím veškeré vaše sympatie, říct, že jsem nikoho nezabila vlastníma rukama. Bylo nás víc. Pomohla jsem způsobit smrt, ale nebyla jsem na to sama. Jsem vrahem asi tak, jako jsou jimi ti, kteří se účastní honu na lišku – každý z nich je odpovědný za její smrt, ačkoli loví jako skupina. Nikdy se neví přesně, který pes lišku roztrhal, ale všichni ti psi a všichni jezdci v těch svých elegantních rudých kabátech na tom mají svůj podíl.
Právě jsem se odkopala. Všimli jste si toho? Ty kabáty – ty, co pracháči nosí na honech na lišku – jsou růžové, ne rudé. Je to lovecká růžová. A ti psi nejsou psi, jsou to honiči. (str. 11)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

M. A. Bennettová se narodila v Manchesteru. Vystudovala historii na univerzitách v Oxfordu a Benátkách. Studovala také uměleckou vysokou školu a od té doby se živí jako spisovatelka, ilustrátorka, herečka a filmová kritička. Je také autorkou designů ke koncertním turné mnoha hudebních skupin, mj. The Rolling Stones a U2. Jako spisovatelka se proslavila svým debutem Štvaná zvěř, který získal hned několik prestižních ocenění.

Zdroj informací: hotkeybooks.com

————————————————

Marina Palmerová ve své knize Ruská panenka líčí příběh mladé ženy, která se pomocí lsti dostane do rodiny ruských oligarchů. Až později si uvědomí, že jde o lidi, kteří se pohybují za hranou zákona a nic je nezastaví…

Poté, co Ruth Millerová vrátí Eleně Šilkovové její ztracený šátek, dostane se z ponurého sdíleného podnájmu do světa nepředstavitelného luxusu. Nesmírně zámožná Ruska shání osobní asistentku, a ne pro ni není odpověď. Ruth získává ubytování, kreditní kartu i zbrusu nový šatník. A ve své nové práci je dobrá; rozesílá dárky, navštěvuje večírky a v urputné snaze o Eleninu pozornost jedná s vysoce postavenou šedou eminencí. Po čase však začne odhalovat zlověstnou pravdu o tom, že v Elenině světě plném klamu není nic takové, jak by se na první pohled zdálo. Ruth by měla vzít nohy na ramena. Jenže na to už je příliš pozdě.

Ruská panenka

Autorka: Marina Palmerová
Přeložila: Tereza Kupková

Počet stran: 319
Vazba: vázaná
Formát: 155×216 mm
ISBN: 978-80-7689-007-7
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Ruská panenka vydalo nakladatelství Jota.

Ukázka z knihy

„Slečno? Jste v pořádku, slečno? Nejste zraněná?“
Ruth ta slova slyšela, ale podivně zpovzdálí a s ozvěnou, jako když v bazénu ponoříte hlavu pod vodu. Podobné to bylo i se světly. Všechno kolem se zdálo zalité září, zároveň však neurčité a roztříštěné. Na rameni ucítila dotyk ruky, která s ní třásla, a hlas zněl stále naléhavěji.
„Slečno? Slyšíte mě? Jste zraněná?“
A pak ho uviděla: rozmazanou žlutou reflexní bundu, moderně nakrátko zastřižené hnědé vlasy, narůžovělou pleť, nepatrnou šmouhu od holicí pěny za uchem. Nevšímala si ho. Bylo jí špatně a hlava jí třeštila. Jako by se spojily nejhorší kocoviny jejího života dohromady a společně zahájily útok na její čelní mozkové laloky.
„Jak se jmenujete, zlato?“ chtěl vědět a naklonil se k ní tak blízko, až z jeho dechu ucítila závan kávy. „Můžete mi říct vaše jméno?“
„Ruth,“ odpověděla. (str. 7)

Nezapomeňte si přečíst celou ukázku.

O autorce

Marina Palmer je pseudonym autorky bestsellerů Imogen Robertsonové. Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, režírovala pro televizi, film a rozhlas. Je autorkou několika románů, včetně série Crowther a Westerman a The Paris Winter, a napsala romány společně s bývalým místopředsedou labouristů Tomem Watsonem (The House) nebo legendárním Wilburem Smithem (Král králů). Imogen se třikrát dostala do užšího výběru na CWA Historical Dagger a jednou na CWA Dagger in the Library Award.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

Michael Connelly vybral pro svou knihu Strašák hlavního hrdinu, který je specialista v oblasti IT. A neštítí se tyto technologie zneužít ve svůj vlastní prospěch! Bude dopaden?

Jack McEvoy býval novinářskou hvězdou, ale přesto dostane výpověď pro nadbytečnost. Chce ale odejít se ctí a ve velkém stylu: během posledních dnů v redakci napíše nejlepší článek svého života. Hlavní postavou bude Alonzo Winslow, šestnáctiletý drogový dealer, který se přiznal k brutální vraždě ženy. Jack zamýšlí psát o neutěšeném prostředí, nefungujících rodinách a absenci citu, které z jednoho teenagera udělaly vraha. Čím víc se ovšem Jack do případu zamotává, tím si je jistější, že Alonzovo doznání je lživé. Ten kluk je pravděpodobně nevinný…

Strašák

Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 408
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-276-0478-4
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Strašák vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

Potenciální vetřelec nedokázal proniknout za zdi farmy, ale nechal na ní spoustu otisků prstů. Carver se usmíval, když přihlížel, jak jeho lidé sbírají drobečky, prostřednictvím dopravních uzlů zpětně pátrají po IP adrese a v obrovské rychlosti se propracovávají ke zdroji útoku. Zanedlouho se Carver dozví, kdo je jeho soupeřem, pro jakou firmu pracuje, co hledal a jakou výhodu se z útoku snažil získat. Carver pak proti němu podnikne odvetná opatření, která nebohého protivníka rozdrtí a zničí. Carver neprojevoval milosrdnost. Nikdy. (str. 9)

Dočtěte si ukázku.

O autorovi

Michael Connelly pracoval řadu let jako novinář (mj. Los Angeles Times) a za své články o policejní praxi a kriminalitě byl nominován na Pulitzerovu cenu. Na začátku 90. let vydal román Černá ozvěna (1992), ve kterém stvořil detektiva Harryho Bosche. Jeho knihy byly přeloženy do mnoha světových jazyků a některé z nich byly úspěšně zfilmovány – v režii Clinta Eastwooda byl na filmové plátno převeden román Krvavá stopa (2002), ve filmové adaptaci románu Obhájce z roku 2011 ztvárnil hlavní roli Matthew McConaughey. Mezi další romány patří např. Noční směnaDva druhy pravdyPádOdvrácená strana konce či Básník smrti.

Zdroj informací: michaelconnelly.com

————————————————

Robert Gold vás potěší šokujícím krimi příběhem Dvanáct tajemství. Novinář Ben Harper se po letech rozhodne svěřit s událostmi, které ovlivnily jeho život. Jenže – skutečně se vše stalo tak, jak se domnívá?

Novinář Ben Harper se ve své profesi zaměřil na kriminální případy. Nyní nastal čas, aby vynesl na světlo ten nejotřesnější, svůj vlastní. Když mu bylo osm, všemi otřásla brutální vražda jeho bratra a kamaráda, kteří byli ubodáni dívkami v jejich věku. Hrůzný čin ještě umocnila sebevražda matky obou bratrů. Ve světle nedávných událostí ale v Benovi klíčí podezření, že se vše odehrálo jinak…

Dvanáct tajemství

Autor: Robert Gold
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-854-8
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Dvanáct tajemství vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

Otočím židli tak, abych na ni viděl, když přechází od dveří k oknu. „Já to neudělám, Madeline. Měla by ses s tím smířit. Nikdy nebudeš mít ponětí, jaké to bylo. Nickova tvář na každé přední stránce – mámina, moje. Nemám nejmenší chuť zveřejnit poslední kousek svého života, který se mi podařilo udržet v soukromí.“
Tohle není odpověď, na kterou čekala, a já vidím, jak její podrážděnost narůstá. Zabubnuje prsty do stolu. Sevře rty,
vrátí se na svoji židli a začne bušit do klávesnice. Mlčí a já předpokládám, že audience skončila. Ulevilo se mi. Zvednu se, ale ozve se, sotva sáhnu na kliku.
„Bene, napadlo tě někdy, že když to nenapíšeš ty, může to udělat někdo jiný?“
Zarazím se, ale neotočím se, abych se na ni podíval.
„A jestli k tomu dojde, nebudeš mít pod kontrolou, s čím ten člověk vyrukuje.“ (závěr 1. kapitoly)

O autorovi

Robert Gold, původem z Harrogate v Severním Yorkshiru, začal svou kariéru jako stážista v americké televizní stanici CNN. Po návratu do Británie se stal celostátním nákupčím knih pro řetězec knihkupectví. Nyní pracuje jako obchodní zástupce britské nakladatelské společnosti. V současnosti žije ve městě Putney, které ho inspirovalo k vytvoření fiktivního města, do něhož je situován příběh románu Dvanáct tajemství. Také se jako spoluautor podílel na třech thrillerech Jamese Pattersona.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeŠtvaná zvěř

Bennettová, M. A.

Cosmopolis, 2022

zobrazit info o knizeRuská panenka

Palmerová, Marina

Jota, 2022

zobrazit info o knizeStrašák

Connelly, Michael

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeDvanáct tajemství

Gold, Robert

Alpress, 2022

Napsat komentář