První případ slavného Harryho Bosche

Connelly_Cerna ozvena
Policista Harry Bosch se čtenářům představil v detektivním románu Černá ozvěna a brzy získal velkou popularitu. Připomeňte si jeho první případ, v němž vyšetřuje smrt přítele a spolubojovníka z války ve Vietnamu.

Dnes už kultovní detektiv Harry Bosch se představil čtenářům v roce 1992 a brzy se přiřadil k řadě nejslavnějších postav americké tvrdé školy, jakými jsou například Phil Marlowe nebo Steve Carella. Černá ozvěna je Boschovým prvním případem. Mrtvý muž nalezený u odpadní výpustě Mulhollandské přehrady je pro Harryho mnohem více než jen další položka do statistiky obětí trestných činů. S Billym Meadowsem sloužil ve vietnamské válce; tunelové krysy se jim říkalo. Společně prošli peklem. A teď jako by se měla historie opakovat. Tedy alespoň pro Harryho. Pátrání ho zavede do změti temných tunelů pod městem, kde v něm ožijí všechny dávné válečné hrůzy. Jedině tam ale může rozplést síť organizovaných zločinců a překupníků drog, jimž nahoře napomáhají zkorumpovaní státní úředníci.

 

Černá ozvěna

První případ Harryho Bosche
Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jan Netolička

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 140×210 mm
ISBN: 978-80-7498-320-7
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Černá ozvěna vydalo nakladatelství Domino v edici Napětí.

 

Ukázka z knihy

Chlapec ve tmě neviděl, ale ani to nebylo potřeba. Zkušenosti i dlouhá praxe mu napovídaly, že je to v pohodě. Dílo mu šlo krásně od ruky. Plynulé tahy, pohyb celou paží a jemné kroucení zápěstím. Aby kuličky pořád rejdily uvnitř. Aby nikde nic neteklo. Paráda.
Slyšel syčení unikajícího vzduchu a cítil, jak se kuličky převalují. Tyhle vjemy ho uklidňovaly. Vůně spreje mu připomněla ponožku v kapse a napadlo ho, že se zfetuje. Možná pak. Teď nechtěl přestávat, dokud z jedné vody načisto nedodělá tenhle tag. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Michael Connelly

Michael Connelly je bývalým reportérem Los Angeles Times a v současné době autorem mezinárodně úspěšných thrillerů o Harrym Boschovi. Televizní seriál s názvem Bosch natočený podle jeho knih je jedním z nejsledovanějších původních seriálů ve službě Amazon Prime, kde budou diváci zanedlouho moci sledovat už pátou řadu. Connelly je rovněž autorem několika bestsellerů, mezi které patří vysoce oceňovaný thriller z právnického prostředí s názvem Advokát (česky Domino, 2010), který byl zařazen na prestižní seznam Richard & Judy Book Club. Connellyho knihy už byly přeloženy do devětatřiceti jazyků a po celém světě získaly mnohá ocenění, včetně Edgarovy a Anthonyho ceny. Michael Connelly v současné době pobývá na Floridě a v Kalifornii. Je autorem knih Hořící pokojPřeběhlíkBohové vinyPád, Noční směna aj. Přispěl také do knihy Povídky z Manhattanu.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Domino.


Nakladatelství Domino vzniklo v roce 1997. Mnohé se od té doby změnilo, základ však zůstává stejný: ve všech edicích se čtenářům snaží nabídnout pouze takové knihy, které stojí za to číst. Už sedmnáct let vydává knihy mnoha žánrů a autory, kteří patří mezi světovou špičku.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČerná ozvěna
První případ Harryho Bosche

Connelly, Michael

Domino, 2019

Napsat komentář