Zahrajte si o soubor pekelných povídek

vitejte-v-pekle-perex
Projděte branou do fantastických světů a přečtěte si ve čtrnácti povídkách, jakou podobu může mít peklo. Roman Bureš vám ho naservíruje na několik způsobů a napříč žánry od drsného postapo příběhu přes fantasy až po pohádku.

Různé podoby pekla

Čtrnáct povídek v širokém spektru žánrů – od pekelné temné fantasy přes drsné postapo a vzdálenou budoucnost až po čistokrevné historické příběhy, a dokonce i jednu pohádku!

Populární autor fantastiky Roman Bureš přináší výběr ze své tvorby, otevírá brány do několika fantastických světů a servíruje nám peklo hned na několik způsobů.
Co se stane, když lidé spáchají takové zlo, že dojde k narušení blány mezi světem lidí a pekelnou říší? Jak zastavit hladového obra, který hrozí sežrat celé království? Zbortí se lidská společnost jako domeček z karet, když bude znát datum svého zániku? Dokáže se mladá dívka postavit svému osudu ve slumu postapokalyptické megapole? A co zažívá hříšník, který se ocitne v pekle, aniž by tušil, za co si ho zasloužil?

 

Vítejte v pekle

Auto: Roman Bureš

Vydalo: nakladatelství Epocha
Počet stran: 408
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-278-0095-7

Přečtěte si více o knize Vítejte v pekle, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Epocha. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Epocha ve stávající podobě existuje a vydává od října roku 2002. Navazuje na činnost stejnojmenného subjektu, který vznikl roku 1996. Jeho ediční profil byl tehdy vyhraněný, soustředil se na historii prezentovanou životopisnými monografiemi významných postav českých, ale i světových dějin. V roce 2002 se Epocha rozšířila, a to nejen personálně, ale především koncepčně. Její ediční záběr se rozrostl o další žánry a s tím se rozšířila i autorská základna, která se neomezuje jen na domácí zdroje.

 

O autorovi

Roman Bureš, rodák z Kladna, miluje (kromě své rodiny) kočky a psy, jihovýchodní Asii, antický Řím a MMA. Dříve pracoval jako osobní strážce a vyhazovač v pražských klubech, bohaté životní zkušenosti nyní zúročuje ve svých knihách. S psaním začal poměrně pozdě, na sklonku roku 2011, kdy pouze hledal něco, čím by zaměstnal lenivějící mozek. Nevinná záliba mu poněkud přerostla přes hlavu, protože během osmi let napsal osm knih. V roce 2013 mu vyšly dva historické romány odehrávající se ve starověkém Římě. Sám tvrdí, že Legionář ani Zuřící lev nestojí za nic, ale na obou knihách se naučil psát. To potvrdil úspěch Propasti času (2015), s níž vstoupil do vod fantastiky. Navázal neméně úspěšnou Císařovnou (2016) a trilogii dovršil Impériem (2018). Pak si odskočil zpět do antiky a kompletně přepracoval svůj druhý román, který vyšel pod názvem Leon (2019). Za dosavadní vrchol své tvorby však považuje fantasy román Inferium (2019), v němž waffenSS podniknou invazi do pekla. Jeho poslední kniha Říše se odehrává v alternativní minulosti, v níž nacisté vyhráli válku. Roman Bureš se vyznačuje originálními náměty a vysokou úrovní zpracování textu, což se ukázalo i v povídkách O lidském dobytku z antologie Ve stínu Říše (2017), Nemesis ze sesterské Ve stínu apokalypsy (2018) nebo Vítejte v pekle v poslední Ve stínu magie (2019).
(Zdroj informací: nakladatelství Epocha)

 

Vyhrajte knihu Vítejte v pekle

Jak podle vás vypadá peklo? Každý z nás si ho pravděpodobně představuje jinak – pro někoho je to klasická představa čertů řádících kolem kotlů s hříšníky, pro jiného je peklo synonymem pro nepříjemnou situaci z běžného života. Roman Bureš ve své povídkové knize otvírá brány do fantastických světů a v širokém spektru žánrů vám popíše to, jak může peklo vypadat podle něj.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Epocha vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Vítejte v pekle vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Vítejte v pekle
probíhá od 29. prosince 2022 do 11. ledna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 povídkové knihy Vítejte v pekle

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVítejte v pekle

Bureš, Roman

Epocha, 2022

Napsat komentář