Vyhrajte hledání legendárního Valerského rohu

soutez-velke-hledani-ohb
V pokračování Jordanova Kola času se opět potkáváme s Randem, Matem a Perrinem. Kam je osud zavede? Komu musí čelit tentokrát? A co mají za lubem šajnarští vojáci, kteří se vylodili na západním pobřeží spolu s ochočenými nestvůrami?

V hlavní roli: Rand, Mat a Perrin

Podaří se Randovi a jeho přátelům najít v zemi okupované nepřáteli vzácnou relikvii dřív, než padne do rukou Temného?

Randa, Mata a Perrina čeká další nebezpečná výprava – a tentokrát se budou muset obejít bez pomoci kouzelnice Moirain a jejího strážce Lana. Trojice mladíků z Dvouříčí a jejich ogierský přítel Loial se totiž společně s oddílem šajnarských vojáků pustí do hledání legendárního Valerského rohu. Ten podle pověstí dokáže povolat z hrobu mrtvé hrdiny k boji se Stínem, a tak po něm horlivě pátrají i přisluhovači Temného. Mezitím jejich přítelkyně Egwain, vědma Nyneiva a také dědička andorského trůnu Elain míří do Bílé věže v Tar Valonu, aby se staly členkami Aes Sedai – ženského řádu, který pronásleduje muže ovládající magii. K nim ovšem patří také Rand alʼThor, v němž podle všeho dřímá Drak Znovuzrozený – dávno předpovězený vůdce, jenž má zachránit svět, ale zároveň ho může zničit. A aby toho nebylo málo, na západním pobřeží se vylodila invazní armáda ze Seančanu, disponující kromě vojáků i silnou magií a ochočenými nestvůrami a jdoucí od vítězství k vítězství…

Kolo času II.

Velké hledání
Autor: Robert Jordan
Přeložila: Dana Krejčová
Interpret: Pavel Soukup

Vydalo: vydavatelství OneHotBook
Délka: 36 hodin 1 minuta
Vydáno: 11/2022
EAN: 8594169485089

Přečtěte si více o audioknize Kolo času II.: Velké hledání ze série Kolo času, kterou do soutěže věnovalo vydavatelství OneHotBook. A nezapomeňte si také poslechnout krátkou ukázku.

 

OneHotBook

Vydavatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti s kompletní profesionální produkcí zahrnující dramaturgii, režii, hudbu, postprodukci a design. Audiokniha v jejich podání není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

 

O autorovi

Robert Jordan (17. října 1948 — 16. září 2007) byl americký spisovatel patřící k nejvýznamnějším autorům epické fantasy několika posledních desetiletí se narodil jako James Oliver Rigney Jr. v Charlestonu v Jižní Karolině, kde také strávil většinu života. Po návratu z války ve Vietnamu vystudoval fyziku na vojenské akademii a několik let pracoval pro válečné námořnictvo USA. Svou první knihu vydal v roce 1980 a díky psaní se později seznámil i se svou ženou, editorkou Harriet McDougalovou. Fantastické literatuře se pod pseudonymem Robert Jordan začal věnovat od roku 1982. Stal se jedním z následovníků Roberta E. Howarda, o jehož barbaru Conanovi napsal řadu nových příběhů. V druhé polovině 80. let si pak dal několikaletou pauzu, během níž promýšlel své budoucí veledílo – cyklus Kolo času, jehož první díl Oko světa vyšel v roce 1990. Svou originální fantastickou vizi poté rozvinul v deseti pokračováních, vycházejících v letech 1990–2005, a románovém prequelu Nové jaro (2004), jehož děj předcházel událostem z prvního dílu. Přestože autorovi v roce 2006 diagnostikovali vážné onemocnění, vyžadující náročnou léčbu, pokračoval v práci na dalším dílu Kola času. Přesto hrozilo, že Jordanovo stěžejní dílo zůstane nedokončeno – dokud se jej na žádost autorovy manželky nechopil spisovatel Brandon Sanderson. Jeho zásluhou tento patnáctidílný cyklus završily romány Bouře přichází (2009), Věže půlnoci (2010) a Vzpomínka na světlo (2013). Na motivy ságy vznikl roku 2021 v produkci Amazonu stejnojmenný seriál, který se natáčel převážně v České republice a jehož prvních osm dílů je ke zhlédnutí na VOD Prime Video.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

O interpretovi

Pavel Soukup (* 1948) vystudoval žurnalistiku na Univerzitě Karlově a poté úspěšně absolvoval DAMU. Po studiu působil v oblastních divadlech, později se vrátil do Prahy, kde hrál v Městských divadlech pražských, především v Divadle ABC, a stal se členem souboru Hudebního divadla v Karlíně. Dobře známý je z televizních obrazovek – od roku 1980 se objevuje v televizních pohádkách, komediích a také v seriálech (např. Náhrdelník, Život na zámku, Ordinace v růžové zahradě). Daleko známější je ovšem jeho hlas – jednak díky mnoha dokumentům, k nimž namluvil komentář, a jednak jako dabér Arnolda Schwarzeneggera, Robina Williamse, Gérarda Depardieua, Michaela Douglase, Harrisona Forda, Bruce Willise nebo Roberta Redforda. Svůj hlas propůjčil i kresleným postavičkám z filmů Toy Story: Příběh hraček, 101 dalmatinů či Spláchnutej. Za mistrovství v dabingu byl několikrát oceněn.

Zdroj informací: vydavatelství OneHotBook

 

Vyhrajte audioknihu Kolo času II.: Velké hledání

Mladíci z Dvouříčí se spolu s oddílem šajnarských vojáků pouští do hledání Valerského rohu, který podle pověstí dokáže povolat mrtvé hrdiny k boji se Stínem. To pro Randa, Mata a Perrina znamená jediné – musí na další výpravu, ovšem tentokrát bez pomoci Moirain nebo Lana. Jak velké nebezpečí je čeká? A kde jsou Egwain, Nyneiva a Elain? A co by to bylo za fantasy svět, kdyby se na západním pobřeží nevylodila invazivní armáda, skládající se kromě vojáků také ochočených nestvůr a silné magie…

Ve spolupráci s vydavatelstvím OneHotBook vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou vyhrát audioknihu Kolo času II.: Velké hledání, kterou si stáhne z portálu Audiolibrix. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o audioknihu Kolo času II.: Velké hledání
probíhá od 23. prosince 2022 do 5. ledna 2023.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 stažení fantasy audioknihy Kolo času II.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVelké hledání (audiokniha)
Kolo času II.

Jordan, Robert

OneHotBook, 2022

Napsat komentář