Jedno setkání roztočí i Kolo času

Nove_jaro
Na začátku letošního roku konečně vyšel vynechaný díl série Kolo času známého fantasy autora Jordana Roberta. Pojďte se ponořit do tajů města Kanlún a prožít další osudy al‘Lana Mandragorana, nejlepšího šermíře své doby.

Ještě než se z mladíka jménem Rand al’Thor stal Drak Znovuzrozený, ještě než se naplnilo proroctví a započala poslední válka proti Temnému, se v severském městě Kanlún potkal šermíř al’Lan Mandragoran a Aes Sedai Moirain, aby svými činy roztočili legendární Kolo času

Město Kanlún, ležící nedaleko od zjizvené pustiny Morny, je opevněné útočiště před nebezpečím na dálném severu, úkryt před zločiny těch, kdo slouží Temnému. Alespoň tak se to povídá.

Ovšem po městě, které vítá al‘Lana Mandragorana, vypuzeného krále Malkieru a nejlepšího šermíře své doby, kolují šeptem vedené řeči o zplozencích Stínu. Důkaz, pokud by Lan takový žádal, že moc Temného opět sílí a jeho pohůnci pracují po celé zemi. Přesto se uvnitř kanlúnských hradeb Lan setká se ženou, která změní jeho osud. Moirain je mladá a mocná Aes Sedai, která sem přišla hledat pravdu. Potřebuje pomoc při zoufalé snaze ověřit jisté nejasné a zpochybňované proroctví – které mluví o tom, jak zahnat Stín zpátky, A o zrození dítěte, jež by mohlo být Drakem Znovuzrozeným.

 

Ukázka z knihy

 V bledém měsíčním světle Lan nedokázal rozeznat mužovu tvář, ukrytou za mřížovým hledím, ale znal ho. Sám Lan měl přilbu otevřenou po způsobu vymřelých Malkierů a ocelový hřebem posazený nad čelem.

„Já jsem nespal, můj pane,“ ozval se chlapík rychle. „Jenom jsem si na chvilku odpočinul.“ Doman s měděně zbarvenou kůží zněl po zásluze rozpačitě. Tohle nebyla jeho první bitva, ba dokonce ani první válka.

„Aiel by tě probudil tím, že by ti podřízl krk nebo prohnal kopím srdce, Basrame,“ řekl Lan tiše. Muži naslouchali klidnému hlasu pozorněji než těm nejhlasitějším výkřikům, pokud byl klid doprovázen přísností a jistotou. „Možná by bylo lepší, kdybys nestál tak blízko stromu.“

 

Nové jaro

Autor: Robert Jordan

Vydalo: nakladatelství FANTOM Print
Překlad: Zuzana Hanešková
Počet stran: 320
Vazba: vázaná s přebalem
Vydáno: 1/2015
ISBN: 978-80-7398-294-2

 

Přečtěte si více o knize Nové jaro.

 


Nakladatelství FANTOM Print je jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy, sci-fi a literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNové jaro
Kolo času - Prequel

Jordan, Robert

Fantom Print, 2015

Napsat komentář