Zahrajte si o dubánkův únos mezi lidi

soutez-dubanek-ve-svete-lidi
Dubánek Borek se n arozdíl od ostatních svého druhu rozhodne prozkoumat zasněžený les – neposednost je mu však osudnou a on skončí v domě lidí. Podaří se mu dostat se zpátky do starého dubu? A jak si poradí s kocourem Elvisem?

Dubánek a jeho neposednost

Třeba jste i vy zahlédli dubánka mezi spadanými žaludy pod dubem nebo v lese objevili malinký domeček z kůry, klacíků a mechu. Možná vám některý z dubových lidiček dokonce zamával na pozdrav. Pokud vrtíte hlavou a dubánky jste ještě nikdy neviděli, mějte oči na stopkách. Příště si jich už určitě všimnete.

Když les v zimě utichne a zapadá sněhem, přesunou se dubánci do starého dubu. Jen zvědavý neposeda Borek vybíhá do mrazu, aby mu nic neuteklo. Chtěl by vědět, proč se lidé s prkýnky na sněhové závěji neproboří a proč jim před Vánoci zahrady a střechy do tmy tak krásně svítí. Jenže zvědavost se mu stane osudnou a Borka před očima kamarádky Lidky z lesa unesou. Nečekaně se ocitne v domě lidí, a to ještě netuší, že s nimi bydlí kocour Elvis!

dubanekuk

 

Dubánek ve světě lidí

Autorka: Klára Smolíková
Autor fotografií: Petr Václavek

Vydalo: nakladatelství Triton
Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Vydáno: 11/2022
ISBN: 978-80-7684-119-2

Přečtěte si více o knize Dubánek ve světě lidí, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Triton. Pokochejte se ukázkou plnou krásných fotografií.

 

triton_logo120x60

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.

 

O autorce

Klára Smolíková se narodila 8. 3. 1974, tedy na Mezinárodní den žen se spoustou dalších Husákových dětí. Vyrostla na Praze 6, kam chodila na Gymnázium Jana Keplera, pak pokračovala ve studiích na Filozofické fakultě UK a to na katedrách estetiky a teorie kultury. Lákala ji popularizace, takže už během studií publikovala články a spolupracovala na učebních textech. Protože se brzy vdala, textů podepsaných jménem Klára Tourková mnoho není a nikdo se k nim nehlásí. (…) V rámci knihovnického projektu Knížka pro prvňáčka napsala knihu Knihožrouti. Pro velký ohlas vyšla již dvě volná pokračování: Kam zmizela školní knihovna? a Tajný čtenářský spolek. Druhé, rozšířené vydání prvního dílu nese podtitul Kdo se zakousl do knih? Všechny tři publikace s veselými ilustracemi Báry Buchalové povzbuzují děti ve čtení. Pro větší knihomoly je určená publikace Spolkla mě knihovna, na kterou navazuje Pozor! V knihovně je kocour. Knihy obsahují kromě příběhu množství zajímavostí o proměnách knihy v historii a celostránkové komiksy představující významné knihovny, které nakreslil Vojtěch Šeda.

Zdroj informací: KlaraSmolikova.cz

 

Vyhrajte knihu Dubánek ve světě lidí

Co dělají dubánci, když přijde zima? Zalezou si do starého dubu a čekají, až se na nebe vrátí sluníčko. Kromě Borka – neposedy, který vybíhá do mrazu, protože co kdyby mu něco uteklo? Zvědavost se mu však nevyplatí a malý dubánek je unesen do světa lidí, přímo před zrakem kamarádky Lidky! Jaká dobrodružství jej čekají za prahem domu? Podaří se mu vrátit se zpátky za ostatními dubánky? A jak velké nebezpečí hrozí od kocoura Elvise?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Triton vám přinášíme soutěž, ve které tři z vás mohou knihu Dubánek ve světě lidí vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dubánek ve světě lidí
probíhá od 15. prosince do 28. prosince 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 3 knihy nejen pro děti Dubánek ve světě lidí

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDubánek ve světě lidí

Smolíková, Klára

Triton, 2022

Napsat komentář