Mateřská láska

svíčka
Většina matek miluje své dítě nade vše. Položila by za něj život, obětovala svou krásu či ztratila své společenské postavení. Co ale udělá matka, která o vše přišla a za své dítě může dostat doživotní rentu?

Druhý román Sashy Blake se jmenuje Přání a vyšel na konci května v letošním roce v nakladatelství BB/art. Autorka je obyčejnou ženou, která po dopoledních spřádá osudy svých románových hrdinů a odpoledne se věnuje svým třem synům, se kterými žije v Londýně. Její první román vyšel v loňském roce ve stejném nakladatelství a jmenuje se Zrada.

Rodina Arlingtonova si žije opravdu na úrovni. Všichni pracují v rodinném kasinu v Las Vegas a život si užívají plnými doušky. Sofia a Frank jsou rodiči, kteří by pro dobro svých dětí udělali cokoliv, ale Ariel a Ben už nejsou malí a rádi by se zařídili jinak. To, že vyrůstali v luxusu, jim ke štěstí nestačí. Chtějí být úspěšní a chtějí něco dokázat sami bez pomoci svých slavných rodičů. To se ale jejich rodičům moc nelíbí, a tak se snaží svým potomkům překazit jejich sny a přání. Co za těmito činy stojí? Sobectví, aby se rodinný podnik nerozpadl, nebo opravdu čistá rodičovská láska?

Přání má každý z nás. Ať jsme bohatí či chudí, šťastní či nešťastní, zdraví či nemocní. V každém případě existuje věc, kterou bychom rádi vlastnili. Co všechno jsme ale schopni udělat pro to, abychom ji dostali? A co když se nám postaví někdo nebo něco do cesty a chce nám to překazit?

Nejvýraznější osobností románu je Sofia Arlingtonová. Úspěšná, ale tvrdá a nekompromisní žena, která žije neuvěřitelný život plný luxusu. Své postavení si dokonale užívá a má svůj život pod kontrolou. Má dvě úžasné děti a manžela, jenž by ji dal modré z nebe. Vždy tomu tak ale nebylo. Jako dítě vyrůstala v chudobě a bez lásky svých rodičů. Trpěla a toužila po změně. Jejím jedním velkým přáním byl spokojený a šťastný život bez problémů. V dospělosti nakonec dosáhla všeho, co chtěla. Ale co musela obětovat pro to, aby tomu tak bylo? A opravdu je vše tak dokonalé, jak se zdá? To se dozvíte v tomto vyprávění.

Autorka je skvělou vypravěčkou. Dokázala z obyčejného románu pro ženy udělat lehce detektivní záležitost. Skoro nic není předvídatelné, a tak se můžou čtenářky těšit na skvělý čtenářský zážitek, který je nenechá od knihy odejít ani na vteřinu. Moc se mi líbilo, jak skvěle si pohrála s charakteristikami hlavních postav a využila opravdu celou škálu povahových vlastností, které pak pomáhaly vytvářet úžasný příběh.

Další věc, kterou bych vyzdvihla, je to, jak Sasah Blake využila různých časových os. Člověk se postupně vrací do minulosti a sleduje rozhodnutí hlavních hrdinů, která pak vedou k velkým změnám v současnosti. Postupně se tak odkrývají důvody, jež vedly k určitým rozhodnutím a změnám v jejich životech.

Doufám, že se román bude líbit. Je čtivý, velice vtipný a má v sobě velkou jiskru. Je sice z prostředí třpytu a luxusu Las Vegas, ale klidně by se mohl odehrávat v obyčejné české Praze. Touha po štěstí nás všechny totiž někdy nutí dělat neuvěřitelné věci. Nebo ne?!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePřání

Blake, Sasha

BB/art, 2012

Napsat komentář