Uzdravené vztahy – k sobě, svému tělu i k druhým lidem

tipy-vztahy-nahled
Dnešní tipy vás seznámí s cennými rádci, s jejichž pomocí si vytvoříte pozitivní vztah k vlastnímu já, k partnerovi i širšímu okolí. Zjistíte, jak se zbavit určitých erotických potíží nebo jak by se ve 21. století mohlo nahlížet na otcovství.

Vybudujte si láskyplný vztah k sobě samým s pomocí duchovní rádkyně Sheleany Aiyany. V knížce Staň se tou pravou vás vezme na transformační vnitřní cestu za získáním moci nad vlastním životem.

Staň se tou pravou

Uzdravte svou minulost, změňte vztahové vzorce a vraťte se k sobě
Autorka: Sheleana Aiyana
Přeložila: Anna Štorkánová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 152×230 mm
ISBN: 978-80-271-3542-4
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Staň se tou pravou vydalo nakladatelství Alferia.

Milostné vztahy mohou náš život prodchnout kouzlem intimity a spojení. Pro mnohé z nás je však toto kouzlo pomíjivé. Pokud vás unavuje narážet stále na ty samé zdi v lásce, přitahování nedostupných nebo vyhýbavých partnerů a opakování vzorců, které vám působí jen bolest, nejste v tom sami. Někde cestou jste se možná naučili obětovat sami sebe, abyste byli milováni. V této knize duchovní rádkyně a zakladatelka Rising Woman Sheleana Aiyana nabízí průvodce transformací vztahových vzorců, abyste si mohli začít budovat pevný a láskyplný vztah k sobě samým a ukončili cyklus sebeopouštění.

 

Ukázka z knihy

DVA TYPY VZTAHŮ: VYSÁVAJÍCÍ A NABÍJEJÍCÍ
Mnozí z nás si navykli jednoduše spadnout do vztahu a nevstupovat do něj se záměrem a odhodláním zjistit v něm víc o sobě. Pokud nově definujete, co pro vás vztah znamená, můžete vytvořit základ pro svou milostnou mapu, což je následující a poslední rituál v této knize. Chceme-li se odnaučit starý model vztahu a ztělesnit jeho posílenější verzi, musíme poznat rozdíl mezi vysávajícím vztahem (konvenčním a neorientovaným na růst) a nabíjejícím vztahem (vědomým a orientovaným na růst).
Díky čemu se vztah stává vědomým? Nejprve musí mít každý partner ryzí vztah sám k sobě. Začíná to tím, že se naučíte pozorovat svou mysl a stanete se pouhým přihlížejícím. Nebudete reagovat na každou myšlenku, která se vynoří. Nikdo není ve vztahu vědomý sto procent času, ale lidé s vysokým stupněm osobní zodpovědnosti za své emoce a chování zažívají ve vztahu největší uvolněnost a radost. Důvěřují si natolik, aby poznali, že se občas mýlí, projektují nebo prostě jen nemají svůj den. Musí také existovat most mezi hlavou a srdcem, abychom dokázali konfrontovat svou mysl, poznali, kdy zvolnit, a důvěřovali moudrosti svého těla.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Sheleana Aiyana je zakladatelkou Rising Woman, rozrůstající se komunity více než tří milionů čtenářek. Její průprava a praxe v párové terapii, zděděném rodinném traumatu, rodinných systémech, vědomém vztahu, somatické léčbě a rostlinné medicíně se prolíná jejím holistickým přístupem k pohlížení na vztahy jako na duchovní cestu. Více než třicet tisíc žen ze sto čtyřiceti šesti zemí se zúčastnilo jejího vlajkového programu Staň se tou pravou. Žije se svým manželem Benem na ostrově xwәnen’әč v Britské Kolumbii (nyní známém jako Salt Spring Island), původní půdě kmenů Hul’q’umi’num’ a Sáničů patřících k Pobřežním Sališům.

Zdroj informací: nakladatelství Alferia

————————————————

Máte pocit, že jste ve vztahu ztratili jiskru? Trápí vás erotické potíže, s nimiž si nevíte rady? Nechte si poradit od sexuální terapeutky Maci Daye, jejíž průvodce pro páry Vášeň a přítomnost vám pomůže obnovit ztracenou intimitu.

Vášeň a přítomnost

Průvodce pro páry na cestě k probuzené intimitě a vědomé sexualitě
Autorka: Maci Daye
Přeložila: Lenka Fořtová

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 136×204 mm
ISBN: 978-80-7370-628-9
Doporučená cena: 389 Kč

Knihu Vášeň a přítomnost vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Většina milostných vztahů probíhá podle předvídatelného vzorce: po počátečním okouzlení přichází nevyhnutelné rozčarování. Vztahy však nemusí v rozčarování setrvat, ani skončit! Vášeň a přítomnost nabízí čtenářům osvědčenou cestu zpět k napojení a intimitě, a to často na mnohem hlubší úrovni. Sexuální terapeutka Maci Daye vychází ze zkušeností, které načerpala při svých populárních workshopech Vášeň a přítomnost, a ukazuje párům, jak se jejich erotické potíže mohou stát branou k tvořivosti, soucitu a nebývalému růstu.

 

Ukázka z knihy

PAMELA A STUART SEDÍ NA ZEMI na meditačních polštářích a vypadají vzrušeně a nervózně. Jsme na samostatném párovém sezení během JEDNÉ z mých akcí, takzvaných retreatů, které nazývám Vášeň a přítomnost (Passion and Presence). Po krátkém zdvořilostním úvodu mi řeknou, proč jsou tady. Pamela mluví tiše a má laskavou tvář. Vysvětluje, že tři děti, stěhování a boj s rakovinou prsu ji úplně připravovaly o sexuální apetit. „Byla jsem zesláblá a v depresi,“ říká Pamela. „Stuart věděl, že na sex nemám ani pomyšlení, a tak se stáhl.“

Stuart, přirozeně působící čtyřicátník, se rychle přiznává k tomu, jak to měl: „Když jsem viděl Pamelu, jak strašně se trápí, cítil jsem se naprosto bezmocný. Snažil jsem se být silný za nás oba, ale v posteli mě, řekl bych, přemohl strach.“ Zaváhá a dodává: „Pořád ještě se mi v posteli někdy nedaří.“ Pamela se dotýká Stuartovy paže s takovou něžností, že mi do očí vhrknou slzy. „Oba jsme byli strašně unavení,“ říká Pamela a dál vypráví příběh o tom, jak „jsme nakonec se sexem úplně skončili. Teď, když už jsem se konečně uzdravila, bychom se rádi vrátili k tomu, jak jsme si uměli užívat.“ Plaše se zasměje a vrhne na Stuarta povzbuzující pohled. (str. 9)

 

O autorce

Maci Daye je licencovaná profesionální poradkyně, certifikovaná terapeutka a sexuální terapeutka. Od roku 2001 pracuje v soukromé praxi. Předtím působila na vysokých školách, v sociálních službách a ve státní správě. Má postgraduální tituly ze Státní univerzity v Georgii a Harvardu. Více informací najdete na autorčiných webových stránkách.

————————————————

Jordan Shapiro v knize Moderní otcovství zkoumá roli otce a muže ve 21. století. Genderové role se mění, staré ekonomické modely se narušují, rodičovství prochází nutnou existenční proměnou. Autor nabízí naléhavě potřebnou aktualizaci kolektivního chápání otcovství a mužství obecně.

Moderní otcovství

Role otce v 21. století
Autor: Jordan Shapiro
Přeložila: Jarmila Doubravová

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 125×200 mm
ISBN: 978-80-8111-591-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Moderní otcovství vydalo nakladatelství Noxi.

Autor vychází z výzkumů sociologie, psychologie, genderových studií a vlastních zkušeností a zkoumá otcovství z archetypální perspektivy a kulturní historie. Zpochybňuje tradiční předpoklady o původu a rozdělení rodičovských rolí a úkolů. V naší společnosti se začaly měnit genderové normy a z nich vyplývající (i ekonomická) očekávání. Začalo se také měnit pojetí „tradiční rodiny“. Je proto nejvyšší čas přehodnotit některé aspekty otcovství. Otcové jsou však prostřednictvím různých médií neustále bombardováni domněnkami, které pocházejí z viktoriánského nebo industriálního chápání postavení a role otce v rodině. Moderní otcovství tak nabízí tolik potřebné aktualizované chápání otcovství a role otců v životě jejich dětí a mužství obecně. Shapiro vede čtenáře k obrazu člověka pro svět 21. století.

 

Ukázka z knihy

PONDĚLÍ 7. LEDNA 2019, 7:35: Otevřel jsem oči v hotelovém pokoji ve městě Nashville. Byl jsem unavený, protože předchozího večera jsem to mírně přehnal; toho pikantního kuřete a country hudby na mě bylo trochu moc. Nejraději bych spal dál, ale mobil na mém nočním stolku naléhavě vibroval. Přečetl jsem si sms od své matky: Byla jsem moc šťastná, když jsem viděla tvou knihu ve Wall Street Journal. Ale nelíbila se mi ta recenze. Byla ošklivá. Přečetl jsem mámina slova nahlas své partnerce Amandě, která ležela v posteli vedle mě a prohlížela si na mobilu své vlastní zprávy. Dostala od své sestry podobnou sms o tom samém článku.
Moje kniha Nové dětství. Jak vychovávat děti, aby prospívaly v digitalizovaném světě vyšla minulý týden a já byl v Nashville proto, abych ji propagoval. (str. 7)

 

O autorovi

Jordan Shapiro, Ph.D.,  je celosvětově uznávaný americký myšlenkový vůdce. Je vedoucím pracovníkem  Joan Ganz Cooney Center v Sesame Workshop a nerezidentem v Centru pro univerzální vzdělávání v  Brookings Institution. Jeho sloupek ve Forbes (2012–17) o globálním vzdělávání, učení prostřednictvím digitální hry, dětech a kultuře četlo více než 5 milionů lidí po celém světě. Je mezinárodním řečníkem a konzultantem, jehož svěží pohled spojuje psychologii, filozofii a ekonomii neočekávaným způsobem. Jeho kniha The New Childhood: Raising Kids To Thrive in a Connected World  (Little, Brown Spark 2018) změnila kulturní konverzaci o rodičovství a času u obrazovky. V češtině vyšla kniha pod názvem Nové dětství. Více informací najdete na autorově webových stránkách.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše tipy o uzdravených vztazích? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStaň se tou pravou
Uzdravte svou minulost, změňte vztahové vzorce a vraťte se k sobě

Aiyana, Sheleana

Alferia, 2022

zobrazit info o knizeVášeň a přítomnost
Průvodce pro páry na cestě k probuzené intimitě a vědomé sexualitě

Daye, Maci

Synergie Publishing SE, 2022

zobrazit info o knizeModerní otcovství
Role otce v 21. století

Shapiro, Jordan

Noxi, 2022

Napsat komentář