Sladké a napínavé čtení pro mladší knihomoly

pohadkove cteni

Představujeme vám tři knihy vhodné do podzimních a předvánočních dní, u nichž se budou bavit zejména mladší čtenáři. V příbězích na vás čeká odvážný Šimon, Toník s Candy v cukrovém světě a také laskavá Zlobryně! Za kterým hrdinou či hrdinkou se vydáte nejdříve?

Čtete rádi o odvážných dětech, které se jen tak něčeho nezaleknou? Pak se vydejte se Šímou na tajemné vánoční dobrodružství, které na vás čeká v knize Zázrak o Vánocích od Hany Zobačové.

 Jednoho večera zažije Šíma pravé předvánoční dobrodružství: ocitne se sám na zasněženém náměstí. Nikde nikdo. Jen on, bílé náměstí, kašna, stánky připravené na adventní trhy a krásný tajemný vyřezávaný betlém. A ten večer se stane zázrak: jedna figura z betléma, ta nejmenší hned u zábradlí, Šímovi přímo před očima obživne. Příběh o tom, že krásné je dostávat. Ale stejně krásné může být i dávat.

Zázrak o Vánocích

Autorka: Hana Zobačová
Ilustrátorka: Magda Veverková Hrnčířová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1948-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Zázrak o Vánocích vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

‚‚Hepčík!‘‘ ozvalo se vedle Šimona. Ten sebou trhnul. Slyšel ten zvuk úplně zřetelně. Kdo to byl? Nikdo tu přece kromě něj a Ferdy není. Nebo je?
Malý dřevěný koledník z betléma, ten až u samého zábradlí, si dřevěnou rukou posunul dřevěnou beranici, která mu kýchnutím sjela na dřevěný nos. Šimonovi samým překvapením vypadlo vodítko z ruky.

zazrak-o-vanocich-otazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti. V Portále jí vyšly oblíbené knihy prvního čtení Žil byl kdysi kdesi, Auta, vlaky, bagry taky nebo Pokojíček plný hraček.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Snili jste někdy o světě plném sladkostí a dobrot? V nové knize Cukrový svět pro malé čtenáře z pera autorky Zuzany Slánské se tento sen stane skutečností.

Vítejte v Cukrovém světě!
Měli byste chuť na nadýchané pusinky, voňavé karamelky, sladké limonády či lékořicové pendreky? A co se proletět v balónu ze žvýkačky, vylézt čokoládovou stěnu nebo sjet kopec zmrzliny? Vydejte se s Toníkem a jeho průvodkyní Candy na to nejsladší dobrodružství a prožijte den v Cukrovém světě.

Cukrový svět

Autorka a ilustrátorka: Zuzana Slánská

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-3527-1
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Cukrový svět vydalo nakladatelství Bambook.

Ukázka z knihy

cukrovy-svet-ukazka

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Zuzana Slánská je především ilustrátorkou knih. V poslední době se však také vydala na autorskou dráhu. Tím si mohla splnit svůj velký sen – vydat knihu, za kterou by stály její ilustrace i její vlastní příběh.

Zdroj informací: nakladatelství Bambook

————————————————

Čtenáři Kelly Barnhillové už vědí, že její fantasy romány působí mezi ostatními dětskými knihami jako zjevení – jsou nekonečně krásné, dojemné, originální a okouzlující. Nyní přichází s novinkou Zlobryně a sirotci, v níž vás vezme do světa, ve kterém sirotci a Zlobryně musejí bojovat se zlem.

V Kámentálu, kdysi prosperujícím a klidném městečku plném stromů, vypukne požár, při němž shoří knihovna, centrum moudrosti a pospolitosti. Od té doby to jde z kopce – lidé se vzájemně odcizují, vesnice chudne a chátrá, stromy chřadnou. Zdá se, že jedinou spásou je věčně usměvavý starosta. Vždyť slibuje, že všem pomůže. Lidé ale netuší, že v kůži starosty se skrývá cosi děsivého a nenasytného. Jen vzdělané a chytré děti z místního sirotčince starostovu omamnému kouzlu nepodléhají. Jednoho dne však jeden ze sirotků zmizí a starostovy pletichy způsobí, že oči všech se upřou na zlobryni žijící na okraji města. Prý ho unesla. Jenže zlobryně je docela jiná, než byste soudili, je laskavá, štědrá a obětavá – už dlouho obyvatelům Kámentálu nezištně a tajně pomáhá. Dokážou sirotci zvítězit nad zlobou a nenávistí? 

Zlobryně a sirotci

Autorka: Kelly Barnhillová
Přeložila: Barbora Punge Puchalská

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-257-3881-8
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Zlobryně a sirotci vydalo nakladatelství Argo.

Ukázka z knihy

Poslyšte.
Toto je příběh o jedné zlobryni.
Není taková, jaká byste čekali, že bude.
(Jenže platí to vůbec o někom?)
Zlobryně žila v křivém domku na druhém konci města.

Ráda pekla, pracovala na zahradě a počítala hvězdy. Jako všech- ny zlobryně i ona byla dost vysoká – dokonce i urostlí dospělí museli natáhnout krk a přimhouřit oči, aby ji mohli pozdravit. Měla chodidla velká jako mořské želvy, dlaně placaté jako vo- lavčí křídla a velmi široké čelo, které se krčilo a vrásnilo, když se soustředila. Její kůže se podobala žule a její oči připomínaly čerstvě vyražené mince. Vlasy se jí bujně vlnily jako prérijní tráva – tuhé, žluté a zelené, tu a tam poseté sedmikráskami, pampeliškami nebo břečťanem. Jako všechny zlobryně málo mluvila a hodně přemýšlela. Byla pečlivá a ohleduplná. Mohutnými chodidly zlehka našlapovala po zemi.

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Kelly Barnhillová je autorkou šesti knih pro děti a mládež, napsaných v žánru fantasy. Předposlední z nich, Dívka, která upíjela měsíc, přinesla Barnhillové doslova famózní úspěch. Byla oceněna význačnou Cenou Johna Newberyho za rok 2017, čímž ale výčet cen a chvály nekončí. Dočkala se překladů do 32 jazyků. Argo ji v češtině vydalo v roce 2018. Také další autorčina kniha Čarodějčin syn (The Witch´s Boy, 2014, česky Argo, 2019) má na svém kontě několik ocenění. Spisovatelka žije v Minnesotě s manželem a třemi dětmi.

Zdroj informací: nakladatelství Argo


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZázrak o Vánocích

Zobačová, Hana

Portál, 2022

zobrazit info o knizeCukrový svět

Zuzana Slánská

bambook, 2022

zobrazit info o knizeZlobryně a sirotci

Kelly Barnhillová

Argo, 2022

Napsat komentář