Moravské pověsti v audio podobě

50_moravskych_povesti
Dnes přinášíme tip pro milovníky audioknih! Zajímáte se o Moravu a její kulturu? Pak si nenechte ujít audioknihu 50 moravských pověstí. Některé z nich možná budete znát z rozhlasového pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka, ale i tak si jejich poslech určitě užijete.

Morava, krásná zem. To je název písničky, který vystihuje čím dál tím větší zájem o Moravu a její kulturu, a to nejen u nás v České republice. Tato audiokniha plná moravských pověstí je výběrem velmi bohaté lidové slovesnosti. Vznikla jako dílo tří Zdeňků. Mravenčí práci v hledání pověstí odvedl Zdeněk Truhlář, nádherný hlas a skvělý herecký um vložil Zdeněk Junák a vše to zrežíroval Zdeněk Kozák. Všichni jsou spjati s Českým rozhlasem Brno, nejposlouchanější regionální stanicí u nás. A to i díky pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka, kde jsme kdysi moravské pověsti začali vysílat a kde si získaly velkou oblibu u posluchačů. Doufáme, že se vám budou líbit i v této podobě, že si je užijete doma u kávy, na cestách, nebo při práci.

50 moravských pověstí (audiokniha)

Autor: Zdeněk Truhlář
Interpret: Zdeněk Junák

Délka: 2 hodiny 5 minut
Vazba: CD
EAN: 8590236116221
Doporučená cena: 299 Kč

Audioknihu 50 moravských pověstí vydalo nakladatelství Radioservis.

Poslechněte si ukázku na webu Radiotéky.

O autorovi

Zdeněk Truhlář už po maturitě na strojírenské škole cítil, že jeho místo bude spíše v umělecké branži než v technické. Záhy dostal příležitost pracovat jako moderátor v brněnském rádiu Krokodýl. Odtud jeho kroky vedly do rádia Kiss Hády na pozici moderátora zpráv, kde po roce přesedlal na několik let na pozici moderátora denního vysílání. Poté jako moderátor zpravodajství krátce pracoval v rádiu Hey! a spolupracoval také s regionální kabelovou televizí Brněnská 1 jako redaktor a moderátor lifestylového pořadu Vlna z Brna.

V současnosti jako dramaturg pořadu Srdcovky Zdeňka Junáka připravuje scénáře a podklady do vysílání, vyřizuje hudební přání, komunikuje s posluchači i známými osobnostmi. Stojí za tím, co se bude v pořadu vysílat a jaká bude jeho náplň. Jako redaktor publicistiky se podílí na tvorbě pořadu Den na Moravě, do kterého přispívá rozhovory s odborníky, profesionály a osobnostmi, které mají vliv na různé obory občanské společnosti.  Audio a fotoreportážemi ze zajímavých míst a turistických cílů jižní Moravy přispívá i do víkendového pořadu Výlety. Vedle zaměstnání v rozhlasu pracuje také v České televizi Brno jako editor a moderátor zpráv v pořadu Dobré ráno a občas se mihne v nějaké komparzní či epizodní herecké roli.

Zdroj informací: Český rozhlas

O interpretovi

Zdeněk Junák ukončil studium JAMU v roce 1974. Prošel angažmá v divadlech ve Zlíně a ve Státním divadle Brno (nynější Národní divadlo Brno) odkud přešel v roce 1992 do Městského divadla Brno. Za roli Arama Beera v Koločavě byl nominován na Cenu Thálie. Je populárním moderátorem rozhlasových relací Rendez-vous s Junákem, Srdcovky Zdeňka Junáka a Víkendové srdcovky na ČR Brno. V první vlně pandemie uváděl na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu pořad Na klidné vlně, který měl alespoň zčásti nahradit starší generaci osobní kontakt. V České televizi účinkoval v mnoha titulech, nejznámější jsou Četnické humoresky v roli četníka Ambrože. Dlouhodobě pracuje i v dabingu, mezi nejznámější postavy, které daboval patří Horst Fuchs, Ottfried Fischer (Big Ben) a mnoho dalších.

Zdroj informací: Městské divadlo Brno


Radioservis je největším výrobcem audiozáznamů v České republice. Jeho záměrem je postupně zpřístupnit rozhlasový archiv (mluvené slovo, hudbu a další pořady), tak i fyzické nosiče na jednom místě online. Nabízené záznamy pořadů jsou dodávány ve vysoké kvalitě upravené zvukovými mistry.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knize50 moravských pověstí (audiokniha)

Truhlář, Zdeněk

Radioservis, 2022

Napsat komentář