Získejte první případ komisařky Pihlajové

soutez-dobrodinci
Komisařka Paula Pihlajová stojí před případem, který zahrnuje modrý kontajner s mrtvou ženou. Jak se tam dostala? A kdo dovezl kontajner před vilu Lehmusojových? Proč vedou stopy do Afriky? A skutečně to udělal odsouzený narkoman?

Modrý kontajner rodiny Lehmusojových

První díl strhující finské bestsellerové krimisérie.

Blíží se letní slunovrat a před branami vily neziskové nadace Lehmus se objeví modrý lodní kontejner, který rodinnému koncernu Lehmusojových sice patří, ale nikdo neví, kdo ho tam nechal dovézt. Ze stejně nevysvětlitelného důvodu je kontejner plný vody a uvnitř se jako v obrovském plechovém akváriu vznáší utopená žena tmavé pleti. Podivný zločin začne vyšetřovat komisařka Paula Pihlajová a stopy ji zavedou až do Afriky, kde zakladatel koncernu Hannes svého času podnikal a na rozvojové pomoci zarážejícím způsobem zbohatl.

V základech se přitom otřásá i život samotné komisařky, protože za vraždu byl právě odsouzen jednadvacetiletý narkoman, s nímž ji pojí bolestný vztah. Paula trpí pocity viny a snaží se přijít na kloub tomu, jak se mladík dostal na scestí. Ve vyšetřování mezitím všechny stopy ukazují k rodině Lehmusojových, kolem níž se současně stahuje smrtící smyčka.

Dobrodinci

Autor: A. M. Ollikainen
Přeložil: Ema C. Stašová

Vydalo: nakladatelství Host
Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Vydáno: 10/2022
ISBN: 978-80-275-1113-6

Přečtěte si více o knize Dobrodinci, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host.

 

host

Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

 

O autorovi

A. M. Ollikainen je pseudonym finského spisovatelského manželského dua Akiho a Milly Ollikainenových. Aki Ollikainen vydal už tři romány, získal ocenění největšího finského deníku Helsingin Sanomat a byl nominován na Mezinárodní Man Bookerovu cenu a francouzskou Prix Femina. Milla Ollikainenová je autorkou tří krimirománů. Manželé spolu se dvěma dětmi žijí v jihofinském městě Lohja. Za svůj první společný krimiromán Dobrodinci (2021) získali žánrovou cenu za detektivní prózu Rikos, z knihy se ihned po vydání stal bestseller a práva na její překlad se prodala do čtrnácti zemí.

Zdroj informací: nakladatelství Host

 

Vyhrajte knihu Dobrodinci

Před branami vily Lehmusojových se objevil modrý kontejner – kde se tam vzal? A proč je plný vody, v níž se vznáší mrtvá žena? Na to musí přijít komisařka Paula Pihlajová, kterou stopy zavedou až do Afriky. Jenomže nic není jednoduché, a tak se Paula musí vedle vyšetřování potýkat ještě s nástrahami osobního života. Podaří se jí případ vyšetřit?

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Dobrodinci vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Dobrodinci
probíhá od 11. do 24. listopadu 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 detektivky Dobrodinci

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDobrodinci

Ollikainen, A. M.

Host, 2022

Napsat komentář