Noirová novinka autora bestselleru Útočiště

krvave-stiny-nahled
Ve Smrthoře byla před lety nejmladší dcera místního byznysmena záhadně shozena z Hory mrtvých. Nyní po vzoru starých legend krvavě umírají další obyvatelé. Zvládne policejní náčelník Julien Perrault přijít mrazivým událostem na kloub? A získá začínající novinářka Camilla senzační příběh pro svůj článek?

Začínající novinářka Camilla nasedne do auta k tajemné Élise, která jí mailem nabídla materiál pro senzační článek: informace vysvětlující nedávnou tragédii ve vesnici Smrthora. Vyrážejí přímo na místo a na cestu Camilla dostane k přečtení dvě stě stran popisu událostí…
Listopad 2021. Julien Perrault byl právě jmenován policejním náčelníkem ve Smrthoře, odlehlé vesnici, do níž vede jen jediná cesta. Julien se domnívá, že se ocitne v pustině na konci světa. Namísto toho přijede do obce s bezvadně uklizenými ulicemi, policejní stanicí a moderně vybavenou nemocnicí. Na klid a pořádek dohlíží všudypřítomné kamery.
Ukáže se, že Smrthoru před více než dvaceti lety zakoupil pan de Thionville, byznysmen toužící vytvořit idylické a bezpečné prostředí, v němž by mohl vychovávat své dcery. I přesto došlo před deseti lety k tragédii – uprostřed noci někdo unesl de Thionvillovu nejmladší dceru a shodil ji z vrcholku Hory mrtvých, shlížející na vesnici. Pan de Thionville má podezření, kdo to byl, a proto pozval Juliena, aby vedle svých běžných povinností případ v tajnosti vyřešil.
Jenže krátce po Julienově nástupu záhadně a krvavě umírá jeden obyvatel vesnice za druhým. A na tomto tajemném místě, opředeném spoustou děsivých pověr a legend o čarodějnicích, které zde byly ve středověku vražděny svržením z Hory mrtvých, duše dávných i nových zemřelých dýchají Julienovi a ostatním doslova za krk, jejich hlasy jim zní v uších a zdají se být skutečnější než skutečnost…
Najde novinářka Camilla přímo ve Smrthoře syrovou pravdu?

Krvavé stíny

Autor: Jérôme Loubry
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 352
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7625-244-8
Doporučená cena: 429 Kč

Knihu Krvavé stíny vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

„Kam jedeme?“ zeptala se Camilla a tázavě se podívala na řidičku.

Ta od chvíle, kdy vyjely z podzemního parkoviště, skoro nic neřekla. Soustředila se na řízení, v obličeji se jí zračila ohromná únava, pleť měla bledou, jako by trpěla nějakou záludnou nemocí.

„V mailu, který jste ode mě dostala,“ odpověděla Élisa, aniž spustila oči ze silnice před sebou, „jsem vám napsala, že vám nabízím informace o tom nejděsivějším příběhu, jaký jste kdy slyšela. Takže to, co vám chci sdělit, musím podpořit důkazy, jinak byste mi nemohla uvěřit. Jinak byste si o mně pomyslela, že jsem buď lhářka, nebo že jsem se zbláznila.“

O autorovi

Jérôme Loubry se narodil v roce 1976 v Saint-Amand-Montrondu. Psát romány chtěl už jako devítiletý, dlouhou dobu ale psal jenom do šuplíku. Na Jérôme Loubry se narodil v roce 1976 v Saint-Amand-Montrondu. Psát romány chtěl už jako devítiletý, dlouhou dobu ale psal jenom do šuplíku. Na střední škole studoval hoteliérství a gastronomii a posléze na univerzitě v Tours aplikovanou lingvistiku. Bezmála 20 let pracoval v pohostinství – až dokud v něm nedozrál nápad na první „opravdovou“ knihu.

Hororový příběh Obr z mlhy vyšel v roce 2017 (č. Metafora 2021), s 15 000 prodanými výtisky se stal jednoznačným bestsellerem, a dokonce si odnesl ocenění Plume Libre dArgent z prestižního literárního festivalu v Cognacu. V následujících letech na jeho úspěch Loubry navázal thrillery Dvanáctá kapitola a Útočiště (Metafora 2020). Díky tomu se mohl začít věnovat psaní na plný úvazek a v současnosti je považován za vycházející hvězdu francouzského thrilleru.

Zdroj informací: nakladatelství Metafora


Nakladatelství Metafora bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je Metafora vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V lednu 2019 spojila Metafora síly s Nakladatelským domem Grada a společně budou dále pokračovat ve vydávání krásných i poučných knih pod značkou Metafora. S knihami z Metafory je čas číst, snít a žít.

Metafora: „Život mezi řádky“

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKrvavé stíny

Loubry, Jerome

Metafora, 2022

Napsat komentář