Vražda v mlze

obr-z-mlhy-nahled
Na to, jak je velký, až moc snadno uniká zákonu. Ztrácí se v mlze. Řeč je o Obrovi, vrahovi, který je už několik let noční můrou všech rodičů. Ještě děsivější ale je, když se děti ztrácí dál, zatímco vrah je už konečně dopaden…

Listopad 1998: První tělo našel běžec na okraji městského parku. Dítě leželo na zemi – bledé, uškrcené, s fialovými stopami po sevření silnými prsty na krku. Vyšetřováním je pověřen detektiv Stan Mitchell, který ale navzdory bohatým zkušenostem a přirozené houževnatosti nenachází dostatek vodítek. Vrah přezdívaný Obr beze stopy mizí v mlhavých ulicích skomírajícího města. A Mitchellova posedlost jeho dopadením roste.
Březen 2013: Opuštěné předměstí s chátrajícími domy. Z nízkého šedivého nebe padají provazy deště a propůjčují Detroitu ještě bezútěšnější nádech. Z noci se vynořují postavy v kuklách a se samopaly a rozrážejí dveře jednoho z rozpadajících se obydlí. Policejní razie.
Dlouho hledaný podezřelý sedí na židli uprostřed místnosti bez světel. Neklade odpor. Naopak – skoro jako by přítomnost policistů přivítal. Z jeho úst vychází jen dvě slova: „Pomozte mi.“
Kdo je tajemný Obr, jehož mohutný stín na město dopadal více než patnáct let a budil ze sna děti i jejich rodiče? A co vyděsilo pronásledovaného zločince natolik, aby se bez odporu vydal policii?
Když se v Detroitu po letech znovu začnou ztrácet děti, musí se policejní veterán Stan Mitchell spojit s mladou inspektorkou Sarah Berkhampovou, aby se mezi starými i současnými případy pokusili najít souvislost. Oba je ale tíží minulost, a než se postaví děsivému Obrovi, budou muset čelit vlastním démonům.

Obr z mlhy

Autor: Jérôme Loubry
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 126×209 mm
ISBN: 978-80-7625-188-5
Doporučená cena: 329 Kč

 

 

Knihu Obr z mlhy vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

Z promáčené země stoupala provoněná mlha, bolestně, jakoby zatížená okolními neštěstími. Sarah si zapálila cigaretu, kterou jí nabídl jeden z členů SWAT, kouřila a pozorovala okolí. Všimla si, že tenhle dům je v ulici jediný obydlený. Všude kolem byly jen zpustlé trávníky, oprýskané nátěry a zrezivělé houpačky. Konec jejího světa se nemohl odehrát v lepších kulisách. Když rány v domě utichly, vyfoukla kouř k nebi a Obrovi z mlhy tiše odpověděla: „V tomhle městě už není žádný vykoupení, pro nikoho.“
Odhodila nedopalek a vrátila se dovnitř hledat děti.

 Určitě si přečtěte zbytek ukázky.

O autorovi

Jérôme Loubry se narodil v roce 1976 v Saint-Amand-Montrondu. Psát romány chtěl už jako devítiletý, dlouhou dobu ale psal jenom do šuplíku. Na střední škole studoval hoteliérství a gastronomii a posléze na univerzitě v Tours aplikovanou lingvistiku. Bezmála 20 let pracoval v pohostinství – až dokud v něm nedozrál nápad na první „opravdovou“ knihu.
U nás se představil knihou Útočiště. Následoval hororový příběh Obr z mlhy, který se s 15 000 prodanými výtisky stal jednoznačným bestsellerem, a dokonce si odnesl ocenění Plume Libre dArgent z prestižního literárního festivalu v Cognacu. Díky těmto úspěchům se mohl začít věnovat psaní na plný úvazek a v současnosti je považován za vycházející hvězdu francouzského thrilleru.

Zdroj informací


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V roce 2019 spojila síly s Nakladatelským domem Grada.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeObr z mlhy

Loubry, Jerome

Metafora, 2021

Napsat komentář