Jak udržet lásku ve vztahu

Tipy_Sedm podob lasky_Rozhodnout se pro lasku
S láskou a vztahy to někdy bývá složité. V náročných situacích vám ale mohou poradit nejrůznější příručky. Dvě z nich najdete i v dnešních knižních tipech.

Sedm podob lásky je kniha Garyho Chapmana, která v nakladatelství Návrat domů vyšla už dříve pod názvem Láska jako životní styl. I to je určitě výstižné pojmenování. Zjistíte, zda máte ve vztazích nějaké rezervy, co vlastně znamená někoho milovat a jak žít spokojeněji.

Sedm podob lásky

Autor: Gary Chapman
Přeložil: Dan Drápal

Počet stran: 296
Vazba: vázaná
Formát: 132×205 mm
ISBN: 978-80-7255-334-1
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Sedm podob lásky vydalo nakladatelství Návrat domů.

Světový bestseller Pět jazyků lásky má pokračování. Zatímco v první knize nás Gary Chapman učí, jaké jsou jazyky lásky, tedy způsoby, jak lidé vyjadřují a přijímají lásku, kniha Sedm podob lásky jde o krok dále. Dočtete se v ní, co doopravdy znamená milovat. V kapitolách o laskavosti, trpělivosti, schopnosti odpouštět, pokoře, zdvořilosti, štědrosti a poctivosti vás čekají mnohá překvapivá a nečekaná zjištění. Tato kniha vám pomůže překonat mnohá nedorozumění ve vztazích i v komunikaci a vydat se na cestu spokojenějšího života, naplněného láskou. Kniha Sedm podob lásky již dříve vyšla v Nakladatelství Návrat domů pod názvem Láska jako životní styl.

 

O autorovi

Gary Chapman je americký manželský poradce a autor knih o vztazích – nejznámější z nich je série Pět jazyků lásky. Je ředitelem poradenské organizace Marriage and Family Life Consultants, Inc., a mezinárodně uznávaným řečníkem. Vystudoval antropologii na Wheaton College a Wake Forest University, odkud si odnesl bakalářský (B.A.) a magisterský (M.A.) titul. Absolvoval také Moody Bible Institute a Southwestern Baptist Theological Seminary, kde dosáhl titulu Ph.D. Od roku 1971 působí jako jeden z pastorů v Calvary Baptist Church ve městě Winston-Salem v Severní Karolíně, kde má na starosti především spirituální vyučování a péči o rodinu. Je mezinárodně uznáván jako biblický učitel a odborník na vztahy. Jeho první kniha, Pět jazyků lásky, byla vydána v roce 1992. V angličtině se jí prodalo přes 8 milionů výtisků, zařadila se mezi nejprodávanější knihy na Amazonu i v žebříčku New York Times, a byla přeložena do 49 jazyků.

Zdroj informací: www.kosmas.cz

 

O nakladatelství

Nakladatelství Návrat domů vydává populárně-naučnou literaturu zabývající se aplikovanou psychologií, mezilidskými vztahy, výchovou dětí a systémem životních hodnot.

————————————————

Knížka Rozhodnout se pro lásku od Stana Tatkina je vhodná pro každého, kdo touží po funkčním a plnohodnotném vztahu a potřebuje se dostat ze slepých partnerských uliček.

Rozhodnout se pro lásku

Autor: Stan Tatkin
Přeložila: Lenka Němečková

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-7684-075-1
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Rozhodnout se pro lásku vydalo nakladatelství Triton.

Americký klinický psycholog Stan Tatkin nás seznamuje s inovativním přístupem k párové terapii, v němž se uplatňují nové poznatky neurovědy ve spojení s teorií attachmentu – citové vazby. Neurověda, která se zabývá fungováním lidského mozku, nám umožňuje lépe pochopit, co vlastně řídí naše vztahy. Máme vrozenou potřebu citově se připoutat k druhým lidem. Porozumění těmto zákonitostem může napomoci při řešení vztahových problémů, ale i při vytváření bezpečného a přijímajícího prostředí, tzv. párové bubliny. Tato publikace je určena především těm, kteří se v ústředním vztahu svého života právě cítí nešťastní, ztracení, zmatení nebo osamělí. Nechává je nově nahlédnout na případný dosavadní vysilující boj, chaos, bolest či rezignaci. Zároveň jistě poslouží těm, jejichž vztahy jsou funkční a láskyplné, ale přesto občas zabloudí do manželské či partnerské slepé uličky. Do třetice může být průvodcem na cestě k sebepoznání všem čtenářům a inspirací pro práci párovým terapeutům a poradcům.

 

Ukázka z knihy

Během období námluv mají partneři sklony očekávat, že se jejich naděje splní. Jak se vztah vyvíjí a pár k sobě má blíž a mezi partnery vzniká vzájemná závislost, může se vytvořit párová bublina a vynořit pocit, že jde o něco trvalého. Partneři samozřejmě doufají, že to tak bude. Přesto občas spolu s pocitem jistoty přichází i její opak. Obavy a očekávání plynoucí z dřívějších zkušeností se závislostí, které se neobjevily během námluv nebo randění, se s rostoucí oddaností ve vztahu aktivují. V důsledku toho začnou partneři od vztahu očekávat to nejhorší, nikoli to nejlepší. Předjímání toho nejhoršího není účelové a ani se nezbytně neprojeví ve vědomém vnímání, protože tento typ předjímání sídlí v hluboké části mozku, kde nevládnou slova. (str. 49)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O nakladatelství

Nakladatelství Triton působí na českém knižním trhu již od roku 1991 a počtem vydaných titulů se každoročně řadí mezi 6–10 největších knižních nakladatelství v republice. Specializuje se především na knihy odborné lékařské, psychologické, filosofické, historické a pedagogické, jakož i na učebnice pro VŠ studenty, beletrii, sci-fi a literaturu faktu.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás knížky o lásce a vztazích? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSedm podob lásky

Chapman, Gary

Návrat domů, 2022

zobrazit info o knizeRozhodnout se pro lásku

Tatkin, Stan

Triton, 2022

Napsat komentář