Nenechte si ujít v týdnu od 17. do 23. října 2022

nenechte_si_ujit
I druhá polovina října je bohatá na různé literární akce. Nenechte si ujít třeba setkání s Markétou Lukáškovou, křest knihy Dům pod náměstím Markéty Hejkalové, besedu s Kamilou Hladkou či uvedení románové prvotiny Směna Anny Beaty Háblové. 

Nejprve se podíváme do Ostravy, kde se v pondělí 17. října můžete setkat s novinářkou a spisovatelkou Markétou Lukáškovou. Představí vám svou novinku nazvanou Co vás v dějáku nenaučili. Na svém kontě má již několik knih, například romány Losos v kaluži či Panda v nesnázích. Pokud se o autorčině nové knize chcete dozvědět více, buďte v ostravském Domě knihy Knihcentrum.cz v 17.00.

A přesuneme se do Prahy, kde se ve stejný den, tedy v pondělí 17. října, koná křest románu Dům pod náměstím autorky Markéty Hejkalové. Z její tvorby můžete znát například knihy Rudé paprsky severního slunce, Andělé dne a noci či Důkazy jejího života. Kmotrou nového příběhu o staletém domě a jeho obyvatelích bude Alena Mornštajnová. Buďte v Jindřišské věži v 19.30.

Regionální knihovna Karviná naplánovala na úterý 18. října besedu se spisovatelkou Kamilou Hladkou. Ve svém románu Hornické vdovy zpracovala vzpomínky osmi žen, jejichž muži zemřeli při práci v dole. V knize Sestry pak předkládá rozhovory se čtyřmi generacemi řeholních sesterPřijďte do knihovny v 17.00.

Knihovna Jiřího Mahena v Brně připravila na úterý 18. října setkání se dvěma spisovateli. I brněnští se mohou těšit na spisovatelku Markétu Hejkalovou, která představí svůj nový román Dům pod náměstím. Dále dorazí Jiří Kratochvil, autor povídkové knihy Škrtiči bohyně Kálí. Setkání se uskuteční v ústřední knihovně na Kobližné od 17.30.

A ještě se vrátíme do Prahy, kde ve středu 19. října proběhne uvedení románové prvotiny Anny Beaty Háblové s názvem Směna. Vypráví o mladé výtvarnici, která se pohybuje ve dvou kontrastních světech. Pracuje jako pokladní v supermarketu, ale touží po uměleckém uplatnění. Uvedení knihy je spojené i s autorským čtením a rozhovorem s autorkou. Akce se koná v pražské vzducholodi Gulliver od 19.00.

Ve čtvrtek 20. října můžete dorazit do Ostravy na setkání s Lucií Gránovou a Nicole Sestak, sester píšících blog A Cup of Style. I pro příští rok si připravily motivační diář, který vám představí v ostravském Domu knihy Knihcentrum.cz v 17.00.

A na závěr tu máme pozvání na autogramiádu několika autorů novinek Velkého knižního čtvrtku, kterou připravila Knihovna Jiřího Mahena v Brně. Koná se ve čtvrtek 20. října a těšit se můžete třeba na Evžena Bočka, Jana Nováka, Jana Němce, Pavla Kosatíka, Františka Šmehlíka nebo Evu Grestenbergerovou. Autogramiáda začíná v ústřední knihovně na Kobližné v 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář