První čtení

zaciname se ctenim
Dnes vám představíme tři knihy určené především malým čtenářům. První potěší milovníky klasických lidových pohádek, ve druhé uvidíte, jak vypadá den tříletého chlapečka, a třetí vás zavede za skřítkem Sedmikvítkem do Chechtovského lesa!

Znáte pohádku O veliké řepě? A co Koza rohatá? Pokud ne, nenechte si ujít následující knihu, ve které najdete rovnou oba zmíněné pohádkové příběhy doplněné krásnými ilustracemi Vladimíra Krále.

Dvojitá kniha, a tudíž i dvojitá porce výpravně ilustrovaných pohádek pro děti. Vedle klasické lidové pohádky O veliké řepě se děti setkávají i se zlou rohatou kozou a chytrým ježkem.
Kniha navazuje dalším dílem na známou edici dvojitých pohádek, které v nakladatelství Portál vyšly již dříve (Kulihrášek a Budulínek, Kůzlátka, Dvě pohádky). Jejich kouzlo stojí především na textech známých lidových pohádek doprovázených podmanivými ilustracemi Vladimíra Krále.
Kniha je určená pro děti od 3 let.

O veliké řepě / Koza rohatá

Lidová pohádka
Ilustrátor: Vladimír Král
Přeložila: Hana Zobáčová

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 225×225 mm
ISBN: 978-80-262-1951-4
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu O veliké řepě / Koza rohatá vydalo nakladatelství Portál.

Doporučujeme

Podívejte se i na další knihy z edice dvojitých pohádek nakladatelství Portál!

  

 

Ukázka z knihy

O_velike_repe

Prohlédněte si další ukázky.

O ilustrátorovi

Vladimír Král je slovenský ilustrátor, designér, scénický výtvarník a režisér animovaných filmů. Ilustroval řadu dětských knih, mimo jiné knihu Analfabeta Negramotná Jána Uličianského nebo Vianočné mystérium Josteina Gaardera.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Chcete vědět, jak vypadá den z pohledu tříletého chlapečka? Pak doporučujeme knihu Obyčejné dny od Elišky Šmolíkové.

Proč by měla být klouzačka prudká tak akorát? Co má rád na vaření? Jak to, že se musí oblékat sám, když mladší sestřičku obléká máma? A na co všechno používají rodiče telefon? Nechte si o tom vyprávět přímo od malého Hynka! Přečtěte si o obyčejných dnech jedné obyčejné rodiny z pohledu tříletého chlapečka. Děti se poznají v Hynečkových radostech i starostech a rodiče možná překvapí, kolik se toho odehrává v hlavách jejich potomků.

Obyčejné dny

Autorka a ilustrátorka: Eliška Šmolíková

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 210×210 mm
ISBN: 978-80-7650-813-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Obyčejné dny vydalo nakladatelství Pointa.

Ukázka z knihy

obycejne_dny_ukazka

Nezapomeňte se podívat na celou ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Eliška Šmolíková je copywriterka a ilustrátorka. Dřív pracovala třeba jako květinářka nebo pumpařka. Teď je z ní hlavně máma. Je kreativní člověk mnoha profesí. Odjakživa miluje knihy. A taky psaní, kreslení i ostatní tvůrčí činnosti. Když hledala knížky pro své malé děti, došlo jí, že co na trhu chybí, může vytvořit. Že může konečně udělat to, co vždycky chtěla –⁠ napsat vlastní knihu. Tak teď je tady s Obyčejnými dny!

Zdroj informací: nakladatelství Pointa

————————————————

Máte rádi různé pohádkové bytosti? Třeba skřítky a víly? A znáte Chechtovský les, kde žije skřítek Sedmikvítek? Právě tam vás zavede Dagmar Medzvecová ve své knize Tajná kouzla skřítka Sedmikvítka!

V Chechtovském lese žije skřítek Sedmikvítek, nejoblíbenější učitel všech skřítků a víl. Jeho nové žačky, víly Dřevulka a Mechulka, musejí zvládnout výuku čar a kouzel, aby z nich mohly být ochránkyně lesa.

Tajná kouzla skřítka Sedmikvítka

Autorka a ilustrátorka: Dagmar Medzvecová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 173×248 mm
ISBN: 978-80-271-3198-3
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Tajná kouzla skřítka Sedmikvítka vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

tajna_kouzla_skritka_sedmikvitka

O autorce a ilustrátorce

Dagmar Medzvecová je ilustrátorka, kreslířka, spisovatelka a máma dvou holčiček. Svoji tvorbu věnuje především dětem. Nechává štětce, pastelky a grafické pero utvářet fantaskní světy plné pohádkových postav, lesních víl, skřítků, zvířat a přírody. Narodila se v roce 1986 v malém městě Stod v západních Čechách a v současné době žije se svojí rodinou v Praze. Malování, kreslení a psaní ji baví od dětství – nevynechala snad jedinou výtvarnou soutěž. Přestože je jejím vzděláním knihovnictví a informatika (tomuto oboru se věnovala jak na střední, tak vysoké škole), po několika letech práce ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje a následné práce v soukromém sektoru se vrátila ke své největší lásce – k pastelkám, štětcům a psacímu peru. Spojení knih a obrázků je pro ni tou nejhezčí možnou kombinací a inspirací jsou jí její dvě malé dcerky. Svými texty a obrázky pravidelně přispívá do dětského časopisu Dráček. Je autorkou několika knih, např. Dobrodružství školní aktovky, Na výletě v raketěPecivál domácí je hrdinou létaDva netopýři na talíři a Kniha skřítků náladovníčků.

Zdroj informací: nakladatelství bambook


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO veliké řepě / Koza rohatá
Lidová pohádka

Portál, 2022

zobrazit info o knizeObyčejné dny

Šmolíková, Eliška

Pointa, 2022

zobrazit info o knizeTajná kouzla skřítka Sedmikvítka

Medzvecová, Dagmar

bambook, 2022

Napsat komentář