Dvě pohádkové postavy v jednom

Kulihrasek a Budulinek
Další kniha z edice dvojitých pohádek představí dětským čtenářům a jejich rodičům dvě pohádkové postavy, a to nezbedníka Budulínka a chytrého Kulihráška. Krátké texty doprovází nádherné ilustrace.

Dvojitá kniha a tudíž i dvojitá porce výpravně ilustrovaných pohádek pro děti. Vedle klasické lidové pohádky o neposlušném Budulínkovi se děti setkávají i s malým, ale chytrým Kulihráškem, který nejen dokáže tatínkovi donést na pole těžký oběd, ale přelstí i bohatého knížepána.
Kniha navazuje na známou edici dvojitých pohádek, které v nakladatelství Portál vyšly již dříve (Kůzlátka a Dvě pohádky). Jejich kouzlo stojí především na textech známých lidových pohádek doprovázených podmanivými ilustracemi Vladimíra Krále.

Ukázka z knihy

Kulihrasek a Budulinek 1

Nezapomeňte si prohlédnout další ukázky.

Kulihrášek / Budulínek

Autorka: Mária Ďuríčková
Ilustroval: Vladimír Král

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 215×12 mm
ISBN: 978-80-262-1519-6
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kulihrášek  / Budulínek vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Mária Ďuríčková byla slovenskou autorkou a sběratelkou nespočtu pohádek, rovněž se uplatnila jako prozaička, básnířka, scenáristka, překladatelka, autorka děl pro děti a mládež a autorka rozhlasových a televizních her. Její dílo vycházelo např. v časopise Ohníček, na krátkou dobu se stala i šéfredaktorkou časopisu Sluníčko.

O ilustrátorovi

Vladimír Král je slovenský ilustrátor, designér, scénický výtvarník a režisér animovaných filmů. Ilustroval řadu dětských knih.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v roce 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti aj. Vydává také čtyři periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá též odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKulihrášek a Budulínek

Ďuríčková, Mária

Portál, 2019

Napsat komentář