Zasoutěžte si o publikaci pro milovníky vína

rozpravy-o-vine-perex
Patříte mezi milovníka vína? Potom jistě dobře víte, že to není pouze radost, ale také trochu věda. Vybrat nejlepší víno, které bude mít tu ideální chuť, může být oříšek, ale publikace Zdenka Červenky vám poslouží jako dobrý rádce.

Co jste možná nevěděli o víně

Pít dobré víno je radost – i trochu věda. Je to však věda radostná, která navíc potěšení z ušlechtilého nápoje, který je s lidstvem celá tisíciletí, významně umocňuje. Kniha Rozpravy o víně je toho vynikajícím důkazem. Zdenek Červenka – nejen spisovatel, ale světoznámý vědec – je sice v oboru vinařství hlavně nadšeným amatérem, erudici skutečného znalce vína už ovšem prokázal ve svých předešlých úspěšných knihách o Jižní Francii, kde se usídlil. V publikaci Rozpravy o víně se navíc o své oblíbeném elixíru rozepsal mnohem šířeji a velice čtivou formou.

Co se tedy z této půvabné i poučné publikace můžeme dozvědět? Třeba si přečteme, jaká vína stojí za to ochutnat v různých místech světa – od Francie přes chladnou Anglii, Austrálii, Chile a Kalifornii až po Čínu a Japonsko. Dozvíte se i o vinařských osobnostech, o tajemství mešních vín a další zajímavosti, získáte ale také informace ryze praktické: třeba co určuje cenu vína, jak víno ošetřovat a ukládat či o zdravotních benefitech různých vín. Sympatické také je, že světoběžník Červenka nezapomněl ani na kraje naše – tedy na tuzemské vinaře a na vína česká, moravská i slovenská.

 

Rozpravy o víně

Autor: Zdenek Červenka

Vydalo: nakladatelství Bondy
Počet stran: 250
Vazba: brožovaná
Vydáno: 8/2022
ISBN: 978-80-88073-19-2

Přečtěte si více o knize Rozpravy o víně, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum.

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Zdenek Červenka je švédský akademik českého původu. Vystudoval práva na Právnické fakultě Karlovy Univerzity, získal doktorát na univerzitě v Cambridge a titul kandidáta věd ČSAV. V roce 1968 emigroval do Švédska, kde dostal švédské občanství a stal se vědeckým ředitelem Skandinávského ústavu pro Afriku v Uppsale. Přednášel též na Uppsalské univerzitě a byl hostujícím profesorem na univerzitách v Kalifornii, Bostonu a Vysoké škole NATO v Římě. Po odchodu z afrického ústavu se odstěhoval s manželkou Mariannou do jižní Francie, kde začal psát romány inspirované českou kriminální scénou. Prvním byl Kupónový král, kterého publikoval pod pseudonymem Dennis Kane.
(Zdroj informací: společnost Knihcentrum)

 

Vyhrajte knihu Rozpravy o víně

Jak vybrat nejlepší víno, které bude ladit k vašemu menu? Jak skladovat lahve určené k archivaci, aby neztratily svou cenu? Nejen to, ale i mnoho dalších užitečných informací se dozvíte v publikaci světoběžník Zdenka Červenky. Ten se sice oficiálně řadí v oboru mezi amatéry, ale o svých znalostech už mnohé čtenáře přesvědčil v předešlých knihách. Pokud tedy chcete vědět, jaká vína stojí za to ochutnat v zemích, kam se chystáte, a také spoustu dalších zajímavých poznatků, nalijte si sklenku dobrého vína a pusťte se do čtení.

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Rozpravy o víně vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Rozpravy o víně
probíhá od 11. do 17. září 2022.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 publikace Rozpravy o víně

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRozpravy o víně

Červenka, Zdenek

Bondy, 2022

Napsat komentář