Pro malé čtenáře

spici-dite-nahled
Dnešní knižní tipy jsou určeny našim nejmenším, kterým se večer špatně usíná, ale i těm, kteří si přáli propašovat do školních lavic svého pejska, a na své si přijdou i fanoušci série o Max Einsteinové z pera Jamese Pattersona.

Vyčistit zuby, dojít se vyčurat a mámě dát pusu na dobrou noc. Je toho tolik, co je potřeba zvládnout, než si vaši nejmenší mohou s klidem zalézt do peřin! Krásně ilustrovaná knížka o skřítku Ospálkovi pomůže jim i jejich rodičům projít večerní rutinou krok za krokem tak, aby večerní příprava na spaní už nebyla noční můrou, ale spíš příjemným vstupem do říše snů.

Možná nevíš, že u vás doma žije kromě jiných bytůstek i skřítek Ospálek. Má rád vůni peřinek a nejvíc práce má navečer, když pomáhá dětem do postýlek, aby si všechno hezky zapamatovaly a na nic s mámou a tátou nezapomněli. Můžeš jít klidně spát a už se nemusíš stokrát vracet, protože se chceš ještě napít a vyčurat, anebo nevíš, kde máš plyšáka do postýlky. A jéje, vždyť jste si nedali pusu na dobrou noc. A co pohádka? Třeba o Ospálkovi! No, a co by to bylo za noc bez pyžamka. A vyčistit zuby přece ještě!…

Kniha je určena pro děti, které mají obtíže s navozením večerního řádu. Ale nejen pro ně. Hravou formou zpracovává večerní rituály a obsahuje i část textu pro rodiče, kde se autorka snaží pomoci rodičům rozpoznat, jak vypadá dítě zralé na spaní, v čem jsou večerní rituály dobré, pro dítě velmi potřebné a že jejich absence jej stresuje.
Kniha je určena dětem od 3 do 7 let.

Ospálek

Knížka pro usínání
Autorka: Alžběta Votavová
Ilustrace: Michaela Bergmannová

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 245×245 mm
ISBN: 978-80-262-1866-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Ospálek vydalo nakladatelství Portál.

O autorech

Alžběta Votavová je fyzioterapeutka, která se ve své praxi často setkává s dětmi, jejichž motorické a hyperaktivní obtíže souvisí i s jistou absencí přirozeného řádu v rodině. Nejen pro ně se rozhodla vytvořit svoji knihu večerních rituálů.

Michaela Bergmannová se věnuje ilustrování knih pro děti a filmové animaci. Kromě knižní tvorby spolupracuje také s Českou televizí a dětskými časopisy. Portál vydal řadu knih pro předškolní i školní děti s jejími ilustracemi, které jsou plné fantazie, hravé, veselé a mezi dětmi velmi oblíbené.

Zdroj informací

————————————————

Nebylo by skvělé mít paní učitelku, která vám dovolí vzít si do školy svého nejlepšího kamaráda? Samozřejmě za předpokladu, že se bude slušně chovat, nebude vyrušovat štěkáním a nenechá pod lavicí překvapení v podobě loužičky…

Každý, kdo někdy chodil do školy, ví, že v lavicích většinou sedávají žáci. Ale co kdyby se jednoho dne v lavici objevil pes? Psi jsou nejlepší parťáci dětí. A tak není divu, že jim rádi pomůžou, třeba s abecedou.

Ptáte se, co má čtyřnohý mazlík společného s procvičováním písmen? Možná více, než tušíte…

Pes v lavici

Autorka a ilustrátorka: Irena Lachoutová Ričlová

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-3570-7
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Pes v lavici vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

„Haf,“ ozvalo se znovu.
„Kdo to byl?“ zeptala se paní učitelka.
Přihlásil se Fanda. „Alík,“ odpověděl.
„Ano, slovo Alík má písmenko A na začátku,“ souhlasila paní učitelka.
„Ale já jsem chtěla vědět, kdo mi to tu štěká!“
„Alík,“ zopakoval Fanda a vytáhl z aktovky maličkého pejska.
„Fando,“ řekla trpělivě paní učitelka. „Alík je moc pěkný pes, ale zvířata do školy přece nepatří!“
„Alík není obyčejné zvíře,“ odpověděl chytře Fanda. „Je to čivava a skvělá učební pomůcka. A jako Alík!“ Všechny děti se začaly smát. Usmívala se i paní učitelka. Měla psy moc ráda. Měla moc ráda i své žáky. A když viděla, jak jim přítomnost pejska zvedla náladu, dostala nápad.
„Dobrá tedy, pro dnešek si tu Alíka můžeš nechat,“ pověděla a obrátila se k ostatním dětem. „Ode dneška budeme každý den opakovat jedno písmeno abecedy. A pokud někdo bude mít doma pejska, jehož jméno na dané písmenko začíná, může ho za námi přivést.“

Můžete si dočíst ukázku.

O autorce

Irena Lachoutová je spisovatelka a ilustrátorka.
Narodila se v Praze, dětství prožila v Jílovém u Prahy a nyní žije s manželem a dvěma dětmi v Třebotově. Své první ilustrace nakreslila už jako žákyně základní školy do jedné učebnice českého jazyka. A protože výtvarka a slohové práce byly tím jediným, co ji ve škole bavilo, stalo se psaní a ilustrování dětských knih nedílnou součástí jejího života, přestože až do devatenácti let k smrti nerada četla.
V poslední době jí vyšly například knihy Bělásek nebo Pohádka z hnízda.

Zdroj informací

————————————————

Zeměkoule se rychle ohřívá vlivem globálního oteplování a všechny malé dobrodruhy čeká zážitek, na který už nikdy nezapomenou!  Po boku dvanáctileté chytré Max a její věrné kamarádky Siobhan se tentokrát vydají do mrazivých krajin, aby překazili úmysly zákeřným padouchům a zachránili situaci dřív, než se z polárního kruhu stane jedna velká louže!

Max se konečně setká se svým hrdinou Albertem Einsteinem a kromě toho peláší po ledovcích, obeplouvá Velký bariérový útes a létá v tryskáči na solární pohon, aby zastavila globální oteplování – než bude pro planetu Zemi příliš pozdě. Jako vždy jí věrně pomáhají její přátelé z Institutu pro lepší svět. Přidej se taky!

Max Einsteinová 4: Bojovníci za lepší svět

Autor: James Patterson
Přeložil: Vojtěch Ettler
Ilustrace: Jay Fabaresová

Počet stran: 288
Vazba: vázaná
Formát: 135×200 mm
ISBN: 978-80-276-397-8
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Max Einsteinová 4: Bojovníci za lepší svět vydalo nakladatelství Brio.

Ukázka z knihy

„Nemáme čas, Max!“ křikla její kamarádka a kolegyně, dvanáctiletá geovědkyně (a oficiálně potvrzený génius) Siobhan. Max došlo, že ohnivá zrzka z Irska tím může myslet jak jejich současnou šlamastyku, tak stav celé zeměkoule. Obojí platilo. Vyrazily spolu na průzkum ledovce Jakobshavn na západním pobřeží Grónska, který kvůli globálnímu oteplování mizel alarmující rychlostí. Z někdejší jednolité masy grónského ledového příkrovu se stával tekutý plátek děravého ementálu. Benjamin Franklin Abercrombie, mladý miliardář financující ILS, sem Max a Siobhan poslal proto, aby zajistily podklady pro další obří výzvu jejich týmu: zvrátit celosvětovou klimatickou krizi. Čas oběma dívkám odtikával taky proto, že se jim v patách hnal oddíl tajemných darebáků v bílých maskovacích kombinézách (kvůli kterým vypadali jako imperiální stormtroopeři Dartha Vadera) jedoucích na bílých sněžných skútrech s ližinami, které po klouzavém povrchu svištěly mnohem lépe než podrážky Maxiných a Siobhaniných pohorek.
Kromě toho měli pušky.

Můžete si přečíst zbytek ukázky.

O autorovi

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujala vás některá z dnes představených knih? Dejte nám vědět do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMax Einsteinová 4: Bojovníci za lepší svět

Patterson, James – Grabenstein, Chris

Brio, 2022

zobrazit info o knizeOspálek
Knížka pro usínání

Votavová, Alžběta

Portál, 2022

zobrazit info o knizePes v lavici

Ričlová Lachoutová, Irena

Grada, 2022

Napsat komentář