Zábavné prázdninové čtení

nahled-zabavne-cteni
Dochází dětem čtení na prázdniny? Návrat do školní lavice je ještě docela daleko, ale i z volných letních měsíců si vaši potomci mohou odnést nějaké poučení a zároveň lépe poznat sebe sama.

Pořiďte dětem knihu, která je skutečně vtáhne do děje – budou totiž jejími hlavními aktéry! Místo pasivního čtení se mohou zapojit, jak je jim libo, čmárat, škrtat nebo do knihy dopisovat vlastní příběhy podle své fantazie. Komiks je sestavený tak, aby se při jeho čtení a při řešení jednotlivých úkolů dítě učilo zdravě ovládat tu nejsilnější a nejzrádnější emoci – vztek…

Jsi poslední naděje, zachránce a tajný agent! Čas na světě se zastavil. Nic se nehýbe, vše stojí. Co teď? Záchranná akce je jen na tobě! Pomoz opravit kouzelné hodiny a vrať do světa řád!
Vydej se spolu s hrdiny tohoto komiksu na výpravu za ztraceným časem a pouč se při tom, jak pracovat se svým hněvem.
Při čtení a luštění komiksu se dítě stává jedním z hlavních hrdinů a plní různé úkoly. Některé se snaží rozvíjet v dítěti tvořivost, pohotovost, nebo potrápit jeho mozkové závity. Jiné zase směřují k navození klidu, koncentrace na sebe sama, práci se svým dechem a soustředění pozornosti k přítomnému okamžiku. Komiks je vytvořený tak, aby do něj mohlo dítě svobodně kreslit, čmárat a psát.

Tvorby/četby komiksu se může účastnit i dospělý (rodič, prarodič, učitel, vychovatel), je dítěti průvodcem a komiks jim společně umožňuje pochopit, co je to hněv a jak s ním pracovat.
Sešit je určený dětem od 6 do 9 let.

Kde trčíš?!?

Autorka: Kristína Kačaljaková
Přeložila: Hana Zobačová

Počet stran: 64
Vazba: brožovaná
Formát: 205×295 mm
ISBN: 978-80-262-1896-8
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Kde trčíš?!? vydalo nakladatelství Portál.

O autorce

Autorka a ilustrátorka Kristína Kačaljaková vystudovala psychologii na FF UK v Praze. Komiksový sešit původně vytvořila pro své dva syny. V roce 2019 komiks vydala na Slovensku, kde byl zařazen do katalogu Nejkrásnější dětské knihy roku 2020.

Zdroj informací

————————————————

Kde najít odpovědi na otázky, které člověku vrtají hlavou, když vyrůstá? Co je potřeba znát do života kromě matematiky, pravopisu a cizích jazyků? Trefně pojmenovaná publikace Co se ve škole nenaučíš zavede mladé čtenáře do světa dospělých. Probere s nimi nejen to, jak být úspěšný v práci, jak si efektivně rozvrhnout čas či nenechat se tak snadno napálit – zaměří se také na to, jak si ve shonu dnešního hektického života udržet drobné radosti a jak být šťastným člověkem, který sám sebe dobře zná.

Tato moderní a graficky atraktivní kniha nabízí odpovědi na otázky, které děti ve škole obvykle nedostanou. Co je to štěstí? Je důležité, co si o sobě myslím? K čemu je nám dobré kritické myšlení? Co je to emoční inteligence? Jak pracovat v týmu? Naučí děti, jak lépe poznat sebe, své cíle a přání, jak komunikovat s lidmi, jak budovat vztahy, jak zacházet s časem, se svým tělem a s emocemi. Se správnými návyky pak pro ně bude podstatně jednodušší rozvinout vlastní potenciál a stát se úspěšným a šťastným člověkem. 12+

Co se ve škole nenaučíš

 Jednoduché odpovědi na nejdůležitější otázky

 

Počet stran: 104
Vazba: brožovaná
Formát: 215×290 mm
ISBN: 978-80-7593-415-4
Doporučená cena: 350 Kč

Knihu Co se ve škole nenaučíš vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

————————————————

Některé děti ví už odmala, kým by chtěly být, až vyrostou. Jiné se dlouho hledají a tápou, co by jim v životě dělalo radost a v jakém zaměstnání by využily své dovednosti. Takovým dětem může být dobrým průvodcem Práce mých snů. Nový díl graficky krásně zpracované knihy Stevea Martina tentokrát poslouží těm, které baví sport, a představí jim profese typu osobní trenér, sportovní novinář nebo třeba lékař se zaměřením na sportovce.

Je sport tvůj koníček? Baví tě dívat se na sportovní soutěže? Líbí se ti týmový duch, překonávání sebe sama a pocit úspěchu? Pokud tvá odpověď zní „ano“, je tahle knížka přesně pro tebe!

V knize plné obrázků a zajímavých informací se seznámíš s příběhy 25 lidí, pro něž je sport každodenním zaměstnáním. Dozvíš se, jak vypadá pracovní den plavčíka, průvodce cyklistů na horských kolech nebo majitele posilovny, jak se můžeš stát sportovním fotografem, novinářem, osobním trenérem či rozhodčím, jak náročné je povolání lékaře sportovců, organizátora na olympiádě nebo mechanika sportovních vozů… Profesí souvisejících se sportem je dlouhá řada, o některých možná uslyšíš poprvé. Pro každou práci se hodí lidé s rozdílnými vlohami. Existují však jisté základní předpoklady, které by měl mít každý, kdo o práci v této oblasti uvažuje: energický přístup, vášeň pro sport a chuť sdílet vše s ostatními i dobrou fyzickou a psychickou kondici.

spot-uk.

Práce mých snů: Baví mě sport

Autor: Steve Martin
Přeložil: Petr Osoba

Počet stran: 48
Vazba: vázaná
Formát: 255×300 mm
ISBN: 978-80-276-0322-0
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Práce mých snů: Baví mě sport vydalo nakladatelství Slovart.
Podívejte se na další ukázky z knihy.

V této sérii již vyšlo Práce mých snů: Baví mě zvířata.

————————————————

Kdo z nás v dětství neměl rád legendární dvojici Spejbla s Hurvínkem? I vaše děti propadnou jejich kouzlu, když jim pustíte novou audioknihu s názvem Zlatá zebra. Nenechte se ale mýlit – povídání Miloše Kirschnera je nezavede do zoo, nýbrž na dopravní hřiště, kde jim zábavnou formou objasní, jak se bezpečně chovat na silnici nebo na přechodu pro chodce.

Pro děti 5–8 let a všechny starší, kteří si chtějí zavzpomínat na své dětství.

„Máš štěstí, ty i tvoji kamarádi, že vaším rozhlasovým učitelem bude jeden z nejlepších znalců všech předpisů na světě, a tedy i předpisů dopravních. Bude jím taťulda, Josef Spejbl. Pro případ, že by ti jeho výklad přece jenom nebyl docela úplně jasný, budu samozřejmě při tom i já, Hurvínek.“

Mnozí rodiče dnešních dětí si určitě vzpomenou, jak za svých školních let (začínalo se v roce 1977, výuka pokračovala do druhé poloviny osmdesátých let) ze školního rozhlasu poslouchali lekce pro budoucí motoristy i malé chodce či cyklisty v podání Spejbla a Hurvínka a podle pokynů vyplňovali výukové sešity Zlatá zebra dle své věkové kategorie. Byla s tím spojena i soutěž o odznak Zlatá zebra.

Zlatá zebra (audiokniha)

Autor: František Nepil
Interpret: Miloš Kirschner

Stopáž: 46 min.
Vazba: CD
ISBN: 8590236115323
Doporučená cena: 249 Kč

 

Audioknihu Zlatá zebra vydalo nakladatelství Radioservis.
Ukázku z audioknihy si můžete poslechnout na webu nakladatele.

O autorovi

František Nepil byl český spisovatel a scénárista. Pro svůj optimismus a společenskost ho lidé milovali. Byl také výborným vypravěčem v psaném i mluveném projevu. Narodil se nedaleko Berouna. Vystudoval obchodní akademii, po studiích se stal propagačním referentem a pracoval též jako textař. Dlouhá léta působil v Československém rozhlase, kde vysílal pro děti a mládež. Sám byl autorem několika knih pro děti. Psal také romány a drobné prózy, přesto je znám spíše pro své fejetony a novinové sloupky. Spolupracoval také s několika divadly, pro které psal scénáře. Nejzajímavější je jeho tvorba pro divadlo Spejbla a Hurvínka.

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujala vás některá z knih v dnešních tipech? Co čtou rády vaše děti? Napište nám do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKde trčíš?!?

Kačaljaková, Kristína

Portál, 2022

zobrazit info o knizeCo se ve škole nenaučíš

Pavel Dobrovský – BETA, 2022

zobrazit info o knizePráce mých snů: Baví mě sport

Martin, Steve

Slovart, 2022

zobrazit info o knizeZlatá zebra (audiokniha)

Nepil, František

Radioservis, 2022

Napsat komentář