Tajemství na Riviéře

dum-na-riviere
Remy zdědí dům za záhadných okolností a během třídění majetku objeví stará tajemství svých předků. Co má společného se špionkou Éliane z druhé světové války? A jak do všeho zapadá obraz, který Remy visí v pokoji už od dětství?

Paříž, 1939: Nacisté si myslí, že Éliane nerozumí německy. Domnívají se, že pro ně pouze katalogizuje umělecká díla a netuší, že kradou národní poklady do svých soukromých sbírek. Jenže to se mýlí. Dívka pečlivě dešifruje jejich poznámky a předává informace odboji.
Éliane však rozehrála nebezpečnou hru. Odváží se svěřit svá tajemství muži, kterého kdysi milovala? Nezradí ji znovu? Nemá šanci to s jistotou zjistit… dokud ji večírek v úchvatné vile na francouzské Riviéře nevystaví zcela nové úrovni nebezpečí.
Současnost: Remy Langová chce zapomenout na tragédii, kvůli níž se její život ocitl v troskách, a proto se vydává do domu na Riviéře, který za záhadných okolností zdědila. Během třídění knih objevuje evidenci uměleckých děl ukradených během druhé světové války.
V šoku zjišťuje, že její součástí je i obraz, který už od dětství visí na stěně jejího pokoje. Kdo vlastně byli její předci? Neskrývá dům na Riviéře větší tajemství, než jakému je Remy schopná čelit?

Dům na Riviéře

Pařížská špionka. Tajný kód. Odvážný plán.
Autorka: Natasha Lesterová
Přeložila: Zdenka Lišková

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 130×205 mm
ISBN: 978-80-7625-209-7
Doporučená cena: 479 Kč

Knihu Dům na Riviéře vydalo nakladatelství Metafora.

 

Ukázka z knihy

Od patnáctých narozenin Angélique uplynulo teprve šest měsíců. Jejím dárkem bylo, že od Éliane převzala takzvané privilegium vypravovat děti do školy a vodit je domů, na konci dne vyzvedávat zbytky z brasserie k večeři, nakrmit jimi děti a uložit je do postele. Yolande a Angélique se stále nevyrovnaly s nepřítomností Éliane, která teď trávila čas v práci.

Naštěstí Ginette a Jacqueline stačilo jen vroucně obejmout a políbit a Éliane mohla odejít a s klapotem seběhnout po točitém schodišti z jejich bytu ve třetím patře do Galerie Véro-Dodat – kdysi honosné pasáže z období Belle Époque. Ta byla lemována bývalými luxusními, ale nyní většinou zcela opuštěnými mahagonovými výlohami obchodů, oddělenými oprýskanými mramorovými sloupy s cherubínky, kteří se věčně usmívali navzdory tomu, že většině z nich chyběl přinejmenším prst na noze, ne-li noha celá. (str. 13)

Pokračujte na celou ukázku.

 

O autorce

Australská spisovatelka Natasha Lesterová (1973) si vybudovala úspěšnou kariéru v marketingu kosmetické společnosti L‘Oréal – lukrativní místo ale opustila, aby se mohla vrátit na univerzitu a věnovat se tvůrčímu psaní. Její prvotina What Is Left Over, After (A co zbude potom) získala ocenění T. A. G. Hungerforda za nejlepší beletristické dílo. Časopis The Age ji označil za „pozoruhodný australský talent“ a její kratší práce byly publikovány v četných antologiích a časopisech. Natasha Lesterová má tři děti a žije s rodinou v Perthu. Je vyhledávanou lektorkou tvůrčího psaní.

Zdroj informací: Metafora


Nakladatelství METAFORA bylo založeno v roce 2001 a od té doby vydalo několik set titulů všech žánrů. K vydaným beletristickým titulům patří mimo jiné knihy Dana Browna, bestseller Jíst, meditovat, milovat či knihy islandské autorky Yrsy Sigurdardóttir. V oblasti poznání je METAFORA vydavatelem knih takových autorů, jako je Elizabeth Haichová, Judy Hallová či Anthony Wiliam. V roce 2019 spojila síly s Nakladatelským domem Grada.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDům na Riviéře
Pařížská špionka. Tajný kód. Odvážný plán.

Lesterová, Natasha

Metafora, 2022

Napsat komentář