Za vysvědčení knihu!

DetiVeSkole
Jaká je nejlepší odměna za vysvědčení? Přece kniha! A pokud nevíte, jakou vybrat, můžete se inspirovat dnešními tipy. Představíme vám úkoly pro chytré hlavičky, encyklopedii koní, vyprávění o psích kámoších a o kapelách, které vyráží na letní turné.

Chcete potrápit mozkové závity vašich malých školáků i o prázdninách? Pak je potěšte knihou plnou hádanek, rébusů, skládaček, zkrátka různých úkolů. Vybrat můžete třeba Hravé úkoly pro velké šikuly od Václava Ráže.

Baví vás řešit hádanky, hlavolamy, logické úkoly nebo vystřihovat z papíru senzační věci? Jsou pro vás papírové skládačky skvělá zábava?
V této knížce na vás čekají úžasné papírové vystřihovánky, bludiště, osmisměrky, skládačky a další super úkoly.
Ukažte, že si umíte poradit i s tou nejzáludnější hádankou a tím nejzapeklitějším rébusem, a vyřešte všechny zábavné úkoly!

Hravé úkoly pro velké šikuly

Autor a ilustrátor: Václav Ráž

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 207×288 mm
ISBN: 978-80-271-3691-9
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hravé úkoly pro velké šikuly vydalo nakladatelství bambook.

Doporučujeme

Podívejte se i na další autorovy zábavné knihy plné různých úkolů.

   

O autorovi

Václav Ráž – kreativní výtvarník, ilustrátor, kreslíř a fotograf. V roce 2014 obdržel ocenění SUK 2014 – Cena noci s Andersenem. Spolupracoval s několika periodiky, nakladatelstvím a reklamou. Nejstěžejnější tituly, projekty a spolupráce – Blesk, Marianne, Žena a život, Holiday Navigator, Czech Bussines Weekly, Albi česká republika a.s., Prague´s Barrel Tournament, Nadační fond Zdeňky Žádníkové, Trnky Brnky, Čtyřlístek, Mateřídouška, Nezbeda, nakladatelství Fragment, Triton. V současné době se věnuje úzké spolupráci s nakladatelstvím Grada, kde se podílí na sérii úspěšných dětských titulů například Co má vědět správný Čech. Ilustrováním knih pro děti si splnil svůj sen.

Zdroj informací: nakladatelství bambook

————————————————

Všichni milovníci a milovnice koní určitě ocení knihu Koně a pony. Dozví se v ní mnoho zajímavých informací o původu koní, plemenech i o tom, jak o tato zvířata správně pečovat. Vše je navíc doprovázeno nádhernými fotografiemi.

V knize najdete odpovědi na všechny možné otázky o koních – o jejich původu i dlouhém vztahu s člověkem, stavbě těla, smyslech, dozvíte se, jak koně spí nebo jak se mezi sebou dorozumívají, jak se klisny starají o hříbata a za jak dlouho dokáže novorozené hříbě chodit… Přehledně vám představíme základní plemena koní, lehká, těžká i pony. Pokud jezdíte na koni nebo se chystáte začít jezdit, bude pro vás užitečné čtení o tom, jak se o koně správně starat – probereme si například krmení, napájení, hřebelcování nebo stříhání, proč a jak se koně kovají, jak je sedlat, uzdit, chytit a uvázat, na co dbát při prvních jízdách. Nahlédneme i do vzrušujícího světa divokých nebo závodních koní, představíme vám rodeo, drezuru či westernové ježdění. Kniha je plná zajímavých i praktických informací, ale nejvíc vás jistě zaujme nádhernými fotografiemi těchto krásných tvorů.

Koně a pony

Vše o koních, jejich plemenech, chovu, výcviku a vybavení pro jezdectví
Autorka: Caroline Stamps
Přeložil: Tomáš Kapic
Ilustrátoři: Clarisse Hassan, Arran Lewis, Simon/KJA Artists

Počet stran: 192
Vazba: vázaná
Formát: 225×280 mm
ISBN: 978-80-276-0338-1
Doporučená cena: 499 Kč

Knihu Koně a pony vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

kone_a_pony_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout i další ukázky.

O ilustrátorce

Clarisse Hassan je londýnská ilustrátorka a designérka. Miluje knihy, vaření a ráda se dívá z okna. V roce 2019 absolvoval BA na London College of Communication a v roce 2021 magisterský titul na Royal College of Art.

Zdroj informací: clarissehassan.co.uk

————————————————

Pokud mají vaši malí školáci rádi příběhy, ve kterých vystupují pejsci, jistě je potěší kniha Psí kámoši – Den pod psa. Zlatý retrívr Hugo, neposedné štěně King a zhýčkaná instagramová hvězda Lulu se ocitnou v psí školce. Jaká dobrodružství je čekají?

Zlatý retrívr Hugo je dobrák od kosti. Neposednému štěněti Kingovi nechybí energie, ale zato se má ještě hodně co učit. Zhýčkaná instagramová hvězda Lulu si žije svůj #DokonalýŽivot. I když jsou každý jiný, spojuje je vzájemné přátelství, láska k lidem a slušné vychování.
Jenomže jejich páníčci na ně nemají čas, a tak je odložili do psí školky. Naše trojice je zklamaná a rozhodne se vyrazit za dobrodružstvím s nechvalně proslulým rebelem Napoleonem, francouzským buldočkem, který tráví čas proháněním veverek, kradením sendvičů a vyvoláváním chaosu.
Co se stane, když hodní psi začnou tak trochu zlobit?
Čeká je spousta psiny – a vás s nimi!

Psí kámoši – Den pod psa

Autoři: Rachel Wenitsky, David Sidorov
Přeložil: Martin Forman
Ilustrátorka: Tor Freeman

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 135×202 mm
ISBN: 978-80-271-3367-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Psí kámoši – Den pod psa vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

psi_kamosi_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorech

Rachel Wenitsky dříve pracovala jako zástupkyně redaktora ve společnosti Reductress, kde také spolumoderovala podcast Mouth Timed! Je také autorkou podcastu The Story Pirates a tvoří polovinou hudebního komediálního dua Friends Who Folk.

Zdroj informací: rachelwenitsky.com

David Sidorov je spisovatel a režisér – např. Originals (2007), Frohnson & Frohnson (2016) a Marry Fuck Kill (2012).

O ilustrátorce

Tor Freeman je autorka, ilustrátorka a tvůrkyně komiksů (např. série Digby Dog and Olive, The Tucan Brothers a její komiks Welcome to Oddleigh).

Zdroj informací: uk.bookshop.org

————————————————

Posledním dnešním knižním tipem je příběh pro náctileté dívky od americké autorky Jen Calonity nazvaný Letní rivaLOVÉ. Vypráví o dvou kapelách, které se vydávají na letní turné. Jenže jedna z nich nedodržuje pravidla hry a snaží se podvodem dosáhnout úspěchů v hudební branži.

Kapela Perfect Storm se vydává na letní turné společně s novou chlapeckou skupinou. Ta se proslavila hitem nápadně připomínajícím píseň, kterou kytarista Perfect Storm složil pro Mac. Někdo ji musel ukrást z toho nejsoukromějšího místa na světě, jejího deníku. Nezbývá než odhalit, jak se tajné informace dostávají ven, a zabránit konkurenční kapele, aby zničila Perfect Storm.

Letní rivaLOVÉ

Autorka: Jen Calonita
Přeložila: Jana Vlčková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-542-4
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Letní rivaLOVÉ vydalo nakladatelství Alpress.

Ukázka z knihy

„Ne,“ odpověděla jsem v okamžiku, kdy Iris vtrhla do místnosti s pytlíkem ledu.
Kyle si ho vzal a přitiskl k hlavě. Opřel se o jeden z ovládacích pultů se stovkami tlačítek. V zeleném vojenském saku oblečeném přes bílé tričko mu to moc slušelo. Myslím, že ho má i na posledním videu, které Perfect Storm natočili. Já ten příspěvek zbožňuju. Kluci kráčejí po přístavišti, fouká vítr a vhání Kyleovi blonďaté vlasy do očí a…
„Mac? Jsi v poho?“ Jilly mi mávala dlaní před obličejem. Všichni na mě zírali a já cítila, jak se mi začínají potit dlaně.
„Naprosto!“ chechtala jsem se jako hyena. „Promiň. Jenom jsem si vzpomněla na jeden film.“ Proč nemůžu být vynalézavější jako Útočná
Mac, o které ve volných chvílích kreslím komiks? Pojmenovala jsem ji po sobě, ale jinak nemáme nic moc společného. Jako lídr holčičí kapely, která bojuje proti zločinu, vždycky říká a dělá věci, o nichž já jenom sním.
Kyle vyprskl smíchy. „Snad ne na Žralokátor se vrací? Pořád nemůžu uvěřit, že jsem se včera večer nechal přesvědčit, abych se na to s tebou díval. Byl to absolutní škvár!“
„Je vzdělávací,“ prohlásila vážným tónem Iris. V tu chvíli vešel dovnitř i zbytek kapely. Kluci nesli chipsy a plechovky s energetickým nápojem Řvoucí drak. „Jak jinak bychom se dozvěděly, jak si máme počínat, když k nám kuchyňským dřezem vtrhne žralok?“
„Zbývá jedna hodina!“ oznámil Briggs. „Předveďte mi strhující výkon, vystřihněte super písničku a máte pro dnešek padla.“
„Potom se můžeme najíst?“ zeptal se Heath. Nabídl Scarlet chipsy ze svého sáčku a ta se začala neovladatelně hihňat. „Protože tahle svačina mě při životě dlouho neudrží. PADÁM HLADY!“ (str. 2)

Dočtěte si ukázku.

O autorce

Jen Calonita začínala jako publicistka, její specializací byly rozhovory s herci a dalšími zajímavými osobnostmi. Z těchto zdrojů načerpala podklady do knižní řady příběhů dívky, která se chce se herečkou. Čtivé vyprávění slavilo úspěch a ten autorku podnítil k pokračování. Ve své tvorbě, jíž dobyla srdce čtenářů, si všímá mladých lidí, kteří míří do světa dospělých. Napsala také další knihy pro dívky: Nejlepší prázdniny na světě, Léto na táboře a Krásky.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHravé úkoly pro velké šikuly

Ráž, Václav

bambook, 2022

zobrazit info o knizeKoně a pony
Vše o koních, jejich plemenech, chovu, výcviku a vybavení pro jezdectví

Stamps, Caroline

Slovart, 2022

zobrazit info o knizePsí kámoši – Den pod psa

Wenitsky, Rachel – Sidorov, David

bambook, 2022

zobrazit info o knizeLetní rivaLOVÉ

Calonita, Jen

Alpress, 2022

Napsat komentář