Zákonný zástupce

Langerova_Zakonny zastupce
Tak jsme v porodnici! A je to tu! Konečně mi přinesli mého syna. To, na co jsem čekala a připravovala se devět měsíců, je tu!

Objektivně musím přiznat, že můj syn je to nejkrásnější miminko na světě. Jsem si naprosto jistá, že hezčí jsem nikdy v životě neviděla.
Pamatuji si, jak mi ho poprvé přinesli. Byl tak malinký a tak křehký. Ze zavinovačky mu koukal snad jenom jeho maličký nosánek. V minutě jsem se zamilovala na celý život. Bohužel život není tak jednoduchý, že?Langerova_Zakonny zastupce2
To mi můj syn předvedl hned první noc. Jestli vám někdo tvrdí, že mateřství je přirozená věc a že matka je na své dítě napojena nějakým zvláštním poutem, tak jim nevěřte! Jsou to kecy! Přes den byl můj brouček jako mílius. Hezky spinkal, a když se vzbudil, tak pouze na kojení, aby následně zase sladce usnul. Ale ta noc! Ta noc!
Začal nenápadně. V osm hodin večer jsem ho chtěla uložit. Prvně jen tak pofňukával, hladila jsem ho po tváři. Vypadalo to, že to zabere. Nicméně hned jak jsem ruku stáhla, začalo peklo. Nikdy bych nevěřila, že tak malé stvoření dokáže vydat tak silný zvuk. Okamžitě jsem synka vzala do ruky, očividně nějaké mateřské pudy mám. Bohužel, i když jsem ho „hojdala“ celé dvě hodiny, křik neustával. Už jsem byla vážně zoufalá. Co mu tak může chybět? Krmila jsem ho, nosila jsem ho, a nic. Nechce třeba steak? Třeba mu moje mléko nestačí? Páni, já bych si ale dala steak! Kdo by řekl, že vás kojení tak vyhladoví…
Langerova_Zakonny zastupce3Zachránila mě až sestřička, která slyšela křik a šla se na nás podívat. „Přebalila jste ho?“ byla její první věta. Aha. To mě vůbec nenapadlo. Tak to asi s tím mateřským pudem nebude tak horké, že?
Tak teď míříme z porodnice domů a já jenom doufám, že to všechno zvládneme. Holt to nějak s tím tvorečkem, o kterém jsem v porodnici podepsala papír, že jsem jeho zákonný zástupce, musím zvládnout! Asi to nebude jednoduché, ale jak řekl klasik, mateřství je jedna velká improvizace. Tak směle do toho!

Langerova_Zakonny zastupce4


Anna Langerová

Langerova_AnnaAutorka se narodila v roce 1988 v Mostě. Vystudovala historii na FF UK. Pracuje jako produkční výstav. Svoji první knížku pohádek původně napsala pro synovce s neteří, nicméně se jí minulý rok podařilo ji vydat. Doufá, že to nebude její poslední kniha.

 

 

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO princeznách, dracích, lidech a podobné havěti

Langerová Anna

Langerová Anna, 2020

Zákonný zástupce - DISKUZE

Počet reakcí: 1
  1. mary.la napsal:

    Knížka je velice zdařilá, s dětmi se k ní stále vracíme. Těšíme se na další pohádky, které vyjdou.

Napsat komentář