Hledání důvodů, kvůli kterým stojí za to žít

posledni-flam
Jak byste se zachovali, pokud byste si vyslechli nelítostnou diagnózu? Vzdali byste to a jen čekali na konec? Anebo byste to vzali za stejný konec jako oslavovaný filantrop a vyrazili se svými přáteli na ostrov, abyste využili zbývající čas?

Samotářský miliardář Robbie Malcolm, oslavovaný filantrop a matematický génius, vyslechne nelítostnou diagnózu. Začne proto realizovat svůj poslední plán – pozve tři dávné kamarády na ostrov, kam kdysi společně jezdili, aby jim díky svému bohatství pomohl ke štěstí. Ukazuje se však, že Robbie není jediný, kdo skrývá tajemství… Hledání důvodů, kvůli kterým ještě stojí za to žít, může začít.

Poslední flám

Autor: Matthew Norman
Přeložil: Jan Mrlík

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×295 mm
ISBN: 978-80-7633-678-0
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Poslední flám vydalo nakladatelství Alpress.

 

Ukázka z knihy

Robbie si představoval, že večeře proběhne trochu jinak. Poněkud klidněji, vážněji, něco v tom smyslu. Ale rozhodně ve větším tichu. Postavil svou kariéru na tom, že předvídal chod událostí. Všechno vlastně řešil matematicky. Přišel na to, že většina věcí v životě tak existuje – jako čísla a vzorce. Avšak v tomto případě tiše seděl, v ruce držel krajíček česnekového chleba a uvědomoval si, že čísla vyhodnotil nesprávně.

Shromáždili se kolem stolu a brzy to připomínalo nevázanou hostinu na Den díkůvzdání. Dash zařídil, že o přípravu večeře se postarala jistá italská restaurace. Za mladých let tam chodívali nejraději, protože to bylo jen přes blok od domu, kde žila Catina babička, a těsně před zavírací hodinou dávali pizzu za poloviční cenu. (str. 1)

***

Robbie nosil červené tenisky Asics, nejohavnější na světě. Později jim vyprávěl, že kvůli nim zašel do specializovaného obchodu pro běžce a tam si nechal natočit na video svůj běžecký krok – to bylo pro Robbieho typické. Wade pořád dál drmolil o Beatles, ale Cat se víc soustředila na Blair, která běžela vedle obou mládenců. Přesněji řečeno se soustředila na způsob, jak se Blair při každém kroku napínají lýtkové svaly. Také jí zírala na podkolenní jamky a na to, jak jí při běhu poletují vlasy.

V patnácti Cat ještě oficiálně nevěděla, že je lesbička. Nicméně si byla stále zřetelněji vědoma toho, jak ji uchvacují drobné zázraky ženského těla, a také neústupného bolení, které jí tyto zázraky působí v podbřišku. (str. 6)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Matthew Norman žije se svou ženou a dvěma dcerami v Baltimoru ve státě Maryland. Na George Mason University získal magisterský titul z humanitních věd. Poslední flám je již jeho čtvrtým románem. Jeho první kniha, Domestic Violets, byla v roce 2011 nominována na cenu Goodreads Choice Awards v kategorii nejlepší humoristický román a Všichni jsme nějak vadní se stal bestsellerem Amazonu. Autora můžete sledovat na Twitteru a Instagramu pod jménem @TheNormanNation.

Zdroj informací: Alpress


Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední flám

Norman, Matthew

Alpress, 2022

Napsat komentář