Máj – lásky čas

Letni_romance
Je tady květen, měsíc zamilovaných, a tak ani v našich tipech nesmí chybět „slaďárny“ pro romantické duše. Buďte si však jistí, že vás nejen chytnou za srdce, ale také pořádně rozesmějí.

Máte rádi Paříž, módu a seriál Sex ve městě? To vše se spojí ve vtipném románu Jak být šik v Paříži autorky Marianne Levy, v němž se dají dohromady tři výjimečné ženy, aby uspěly ve světě mediálního byznysu. Dopustí se však podvodu a na paty se jim pověsí atraktivní novinář.

Jak být šik v Paříži

Autorka: Marianne Levy

Počet stran: 232
Vazba: brožovaná
Formát: 129×206 mm
ISBN: 978-80-7625-220-2
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Jak být šik v Paříži vydalo nakladatelství Metafora v edici 7lásky.

Styl je v osobitosti! Aspoň Capucine s Karine v to pevně věří, když spustí módní blog Chic. Jejich vtipná a světaznalá Chic podobně jako Carrie ze seriálu Sex ve městě bourá tabu ohledně stylu a módy a záhy se stane pařížskou ikonou. Úspěch je obrovský… a pro obě kamarádky se promění v noční můru, když má Chic v televizním pořadu ukázat svou tvář. Svižný debut Marianne Levy ve stylu seriálu Sex ve městě je plný vtipných hlášek a odkazů na pařížský módní svět a dává nahlédnout pod pokličku pařížské „lepší“ čtvrti.

 

Více o knize

New York má Chelsea, Londýn Notting Hill a Paříž – ta má Levý břeh. Co jsou tato místa zač? Všechna jsou rájem pro milovníky stylu a líhní módních trendů… Zvlášť na Levém břehu má móda hlavní slovo a doslova nařizuje, co se musí nebo nesmí nosit.

Proto není divu, že se zrovna zde v jednom luxusním obchodním domě setkají Capucine a Karine, dvě mladé ženy se společným vkusem i smyslem pro humor, padnou si do noty a brzy přijdou na geniální nápad: je čas vyhodit spoutávající pravidla do vzduchu a postavit se módnímu diktátu!

Capucine důvěrně zná prostředí Levého břehu a umí skvěle psát, Karine je chytrá a má ty správné kontakty. A obě samozřejmě vědí, jak být šik. Vytvoří tedy blog Chic třaskavého obsahu založený na myšlence „Elegance ženy je v její jedinečnosti.“. Ani jedna ale nečekala, že se jejich blog přes noc – no dobrá, během pár týdnů – stane hitem celé Paříže.

Chic totiž vtipně glosuje módní trendy. Chic přesně ví, jaké kousky si vybrat a jak je nosit, aby každá žena podtrhla své přednosti a šarm. Chic dokonale zná podhoubí pařížského módního světa a ví o všech novinkách. Chic dokáže skvěle poradit ohledně stylu. Z Chic se jednoduše vyklubala nejikoničtější z ikon Paříže! Jediný problém tkví v tom, že Chic je imaginární…

Tedy, on by to problém nebyl – kdyby Chic nedostala pozvánku do prestižního televizního pořadu a mediálně nezkušená Capucine nemusela jít coby Chic s kůží na trh. Všechno by nejspíš skončilo fiaskem, kdyby se k týmu ve správnou chvíli nepřipojila třetí mušketýrka Marjolaine, elegantní dáma s bílým mikádem a s duší „květinových dětí“, která se ve světě dravého mediálního byznysu vyzná. A Chic opět zazáří. Jenže to už je podvodu kolem Chic na stopě i jeden zatraceně pohledný novinář a věci se začínají komplikovat…

Zdroj informací: Metafora

 

Ukázka z knihy

Nesnáším jistoty, pravdy a parmazán. Nejde o princip. Ale o pragmatismus. Je to systém sebeobrany chránící mě před těmihle ďábelskými vynálezy, které nakonec vždycky přinesou jen zklamání. Stop. Žádné negativní myšlenky. To je špatně. Za čtrnáct dní jsou totiž Vánoce. Miluju Vánoce. Žádné jistoty. Žádné pravdy. Žádný parmazán.
Jen láska. A já mám jistý sklon milovat až příliš, vášnivě, k zbláznění. Víc než cokoli jiného.
Když se takhle nechám unést, K. si vždycky povzdechne a pronese: „Holka si to zase maluje.“ M. vždycky vyčká a připomene: „To má pojmenování, říká se tomu intelektuální kreativita.“ Mé kamarádky už mají zaběhané role. Good cop. Bad cop. Hodný a zlý policajt. Přesně jako ve filmu. Já jim to nezazlívám. Je to jejich způsob, jak mě chránit. Podle M. mě má „intelektuální kreativita“ v životě ušetřily spousty věcí. Teď mám ale neblahé tušení.
Ta má kreativita se mě právě chystá opustit. (str. 13)

Prolistujte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Do žánru romantické komedie zavál nový vítr… a jmenuje se Marianne Levy.

Place to be

Ani na okamžik se nebudete nudit.

The Lovely Teacher Addictions

Svérázný malý klenot.

New kids on the geek

Kniha, která vám potrhá bránici.

Lucky Sophie

————————————————

Vítejte v pánském knižním klubu, o němž se rozhodně nikdy nemluví. Nejspíš i proto, že se tam čtou romantické a pěkně žhavé příběhy, s jejichž pomocí se drsní svalovci pokusí zachránit manželství hlavního hrdiny Gavina. Nenechte si ujít humornou chuťovku Tajný pánský knižní klub od Lyssy Kay Adamsové.

Tajný pánský knižní klub

Autorka: Lyssa Kay Adamsová
Přeložila: Nicolle Knapová

Počet stran: 304
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-940-8
Doporučená cena: 348 Kč

Knihu Tajný pánský knižní klub vydalo nakladatelství Jota.

Manželství Gavina Scotta je v troskách. Baseballová hvězda Gavin nedávno odhalil ponižující tajemství: jeho žena Thea vždy předstírala to velké O. Toto odhalení je poslední kapkou pro jejich už tak dosti napjatý vztah. Thea požádá o rozvod a Gavin si uvědomí, že se nechal ovládnout pýchou a strachem. Ale o vztah nechce přijít. Rozrušený a zoufalý Gavin nachází pomoc na neobvyklém místě, v tajném knižním klubu romantických knih, který tvoří největší alfa samci města Nashville. S pomocí jejich aktuální četby, žhavého románu z období regentství zvaného Námluvy s hraběnkou, se parta drsných svalovců pokusí zachránit Gavinovo manželství. Protože když to tak hezky funguje v knize, musí to jít i ve skutečnosti! Jenže náš nešťastný Romeo bude potřebovat víc než květnatá slova a velká gesta, aby našel svého vnitřního hrdinu a získal zpět důvěru své milované ženy. Podaří se mu zachránit manželství?

 

Ukázka z knihy

Existoval dobrý důvod, proč se Gavin Scott jen málokdy opil.
Vůbec mu to totiž nešlo.
Když se opil, byl schopen ležet rozpláclý tváří na koberci, zatímco se natahoval pro flašku. Anebo byl příliš opilý na to, aby viděl ve tmě, takže radši zůstal ležet na zemi.
To je důvod, proč nevstal, když jeho nejlepší kamarád a spoluhráč z Nashvillských Legend, Delray Hicks, zabušil na dveře jeho hotelového pokoje. Nejvyšší stadium deprese mu každou minutu připomínalo, že to může alespoň zvorat jako šampión.
„Je votevřeno,“ zamumlal Gavin.
Dveře se doširoka otevřely. Del rozsvítil oslepující stropní světlo a okamžitě zaklel. „Sakra. Muž na zemi.“ Otočil se a promluvil na někoho jiného. „Pomoz mi.“
Děl a další obří člověk se k němu nemotorně šinuli, až ho jejich čtyři mohutné ruce popadly za ramena. V mžiku se postavil a opřel se o nevkusnou pohovku, která byla součástí pokoje. Strop se roztočil a jeho hlava klesla zpět na polštáře. „No tak.“ Del ho profackoval. „Dej se do kupy.“
Gavin se nadechl a podařilo se mu zvednout hlavu. Dvakrát zamrkal, ale pak zabořil hlavu do dlaní. „Jsem vožralej.“
„Nekecej,“ řekl Del. „Cos pil?“ (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

U téhle knížky stoprocentně připálíte večeři, protože ji nebudete schopni odložit. Budete se u ní jen chechtat. Je plná lásky a vy si ji prostě musíte přečíst.

Avery Flynnová, autorka knihy Buttercup

Rozkošné, rychlé čtení s dokonalou směsicí smíchu a chvilek, kdy na vás padnou mrákoty – každé město by mělo mít svůj tajný pánský knižní klub.

Evie Dunmoreová, autorka série Rebelky z Oxfordu

Zábavný, sexy a vřelý milostný příběh, který má v sobě jak prvky romance, tak i chlapského přátelství.

Kirkus Review

 

O autorce

Lyssa Kay Adamsová si po skoro dvaceti letech v žurnalistice splnila sen a v roce 2015 vydala svou vlastní knihu se šťastným koncem. Dnes píše na plný úvazek ze svého domova v Michiganu s otravným, chlupatým psem jménem Domino, který tráví většinu dne chrápáním na jejím stole (tedy když zrovna nepohřbívá věci kolem jejího domu).

Zdroj informací: Jota

————————————————

Série Romantické útěky Julie Caplinové se rozrostla o další díl, který vás tentokrát zavede na smaragdový ostrov. Domek v Irsku vypráví příběh Hannah, jež vymění právnickou kariéru za kurz v kulinářské škole na irském venkově.

Domek v Irsku

Autorka: Julie Caplinová
Přeložila: Ivana Čejková

Počet stran: 352
Vazba: brožovaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-271-3364-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Domek v Irsku vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Uvelebte se v oblíbeném křesle a užijte si výlet za dobrým jídlem a pitím na krásný irský venkov. Hannah se rozhodla pro velkou životní změnu – vymění kariéru úspěšné právničky z uspěchaného Manchesteru za šestitýdenní kurz vaření v Irsku. Cestou se zastaví v Dublinu, kde si užívá všechno, co nové město nabízí – irské speciality, skvělé drinky a také společnost charismatického Conora, se kterým se náhodou seznámí. Když se další den přesune na malebný venkov a ubytuje se v útulném domku, zjistí, že to, co se stalo v Dublinu, tak docela v Dublinu nezůstalo… Kulinářská škola ukrytá mezi krásně zelenými kopci naučí Hannah víc než kuchařské základy.

 

Ukázka z knihy

Hannah si z obličeje setřela dešťové kapky a protáhla se otáčecími dveřmi do hotelové haly.
„Venku je trochu nevlídno, že, slečno Campbellová?“ poznamenal mladý recepční a vesele se ušklíbl. „V baru je krb, kdybyste se chtěla zahřát. Dnes není den na prohlídku památek.“
„Ne, to tedy není,“ zasmála se, sundala si klobouk a vyždímala si z konečků vlasů vodu. „Ale stihla jsem si prohlédnout část Trinity College.“ Bohužel už ne Knihu z Kellsu ani Long Library, o něž stála především. Ale představa, že se tam bude tísnit spolu s desítkami zmáčených turistů páchnoucích jako zmoklé ovce, ji odradila. Tyhle pamětihodnosti jí neutečou. Budou tam i zítra a každý den z následujících šesti týdnů, kdy bude v Irsku.
„Nechcete si tady ten kabát odložit? Můžu ho pověsit v šatně, aby vám uschl, a nemusela jste s ním běžet nahoru do pokoje.“
Tohle je výhoda pobytu v malém rodinném hotýlku, pomyslela si. Potěšeně se na něj usmála, vděčná za nabídku jít se ohřát ke krbu. Aspoň pošle zprávu sestře Mině s poděkováním, že jí toto místo doporučila, protože bez ní by si Hannah nejspíš zamluvila nějaký velký hotelový řetězec, jako třeba Travelodge. Šlo o přespání na jednu noc, ale Mina i tak trvala na tom, že si sestra musí najít místní hotel, kde se něco děje. (str. 7)

Stáhněte si celou ukázku.

 

Bestsellerová série ROMANTICKÉ ÚTĚKY

Všechny knížky Julie Caplinové spojuje milá a pohodová atmosféra známých měst, sympatické hrdinky a někdy méně sympatičtí hrdinové. I přes nesnáze, které naše hrdiny potkávají, přijdou všichni na to, že šálek kávy spraví náladu, dobrý dortík vykouzlí úsměv na rtech a lásku můžete najít i při šlehání krému do makronek. A právě tu kouzelnou schopnost propojit romantiku s vášní pro jídlo a vykreslit atmosféru místa oceňují všechny čtenářky, které si sérii Romantické útěky, zamilovaly.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis

 

Julie Caplinová

Julie Caplinová je závislá na cestování a dobrém jídle. Neustále se snaží vypátrat perfektní gin a je neuvěřitelně vybíravá, co se sklenic, toniku a ozdob týče. Mezi ochutnávkami ginu napsala svůj debutový román, který se odehrává v jednom z mnoha měst, jež během života poznala. Jako PR ředitelka se několik let potloukala po Evropě a brala nejlepší žurnalisty zabývající se jídlem a pitím na novinářské exkurze (takzvané služební cesty), aby ochutnali gastronomické pochoutky v nejrůznějších městech Itálie, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Byla to náročná práce, ale někdo to dělat musel. A právě tyto exkurze se staly inspirací k napsání série Romantické útěkyKavárna v KodaniPekárna v BrooklynuCukrárna v PařížiPláž v ChorvatskuHotýlek na Islandu, Čajovna v Tokiu, Chata ve Švýcarsku a Domek v Irsku. Přečtěte si také rozhovor s autorkou.

Zdroj informací: TZ nakladatelství


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše romantické májové tipy? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDomek v Irsku

Caplinová, Julie

Cosmopolis, 2022

zobrazit info o knizeTajný pánský knižní klub

Kay Adamsová, Lisa

Jota, 2022

zobrazit info o knizeJak být šik v Paříži

Levy, Marianne

Metafora, 2022

Napsat komentář