Případ s krycím názvem Hladový dědek

hora-duchu
V tasmánských horách se ztratí čtveřice náctiletých holek. Úplně stejně jako před lety. Má v tom prsty tzv. Hladový dědek? A kdo to vůbec je? Legenda zastírající skutečný zločin? Odpovědi bude muset najít detektiv Con. Podaří se mu najít děvčata živá?

Ani všechny krásy Tasmánie vám nevyženou z hlavy Hladového dědka…
Když se v divočině tasmánských hor ztratí během výletu čtveřice náctiletých školaček, mají obyvatelé městečka Limestone Creek pocit děsivého déja vu, neboť k podobné události tu došlo už v roce 1985. Právě od té doby mezi zdejší mládeží koluje strašidelná legenda o Hladovém dědkovi, který ve skalách číhá na hezké dívenky… Zkušený detektiv Con Badenhorst, který je k případu povolán, sice na pověry nedá, ale i tak je mu jasné, že ho čeká nadmíru složité vyšetřování. Musí se totiž vypořádat nejen se všemi podezřelými, ale také s rodinami pohřešovaných dívek, zkorumpovanými policisty, drogovými dealery a v neposlední řadě s intrikami místní celebrity – kamarádky zmizelých dívek mající na sociálních sítích stovky tisíc sledujících. A ještě mu za krk dýchá jeho šéfová, která se na rozdíl od něj nejvíce strachuje o vlastní reputaci. Podaří se najít děvčata živá? Kdo stojí za jejich zmizením? A proč má Con neodbytný pocit, že mu tady nikdo neříká celou pravdu?

 

Hora duchů (audiokniha)

Autor: Kyle Perry
Přeložila: Irena Steinerová
Interpret: Aleš Procházka

Vazba: CD
ISBN: 8594169484594
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Hora duchů vydalo nakladatelství OneHotBook.
Poslechněte si ukázku.

 

O autorovi

Kyle Perry, působící jako poradce pro mládež a drogové a alkoholové závislosti z tasmánského města Hobart, vyrůstal v okolí tasmánských buší a moří, a proto je místní krajina nedílnou součástí jeho psaní. Jeho prvotina Hora Duchů (The Bluffs, 2020) došla ocenění u čtenářů i kritiky a dočkala se několika překladů. V roce 2021 mu vyšla druhá kniha The Deep, thriller z tasmánského pobřeží o novodobých pirátech, rodinných poutech a zradách i skrytých hrozbách, které číhají v mořských hlubinách.

Zdroj informací: OneHotBook

 

O interpretovi

Aleš Procházka (*1963) po Gymnáziu Jana Nerudy vystudoval DAMU. Poté působil tři roky v Činoherním studiu v Ústí nad Labem a během následujícího angažmá v Městském divadle Kolín v letech 1989–1990 hrál i v pražském Činoherním klubu. V letech 1990–2006 ztvárnil řadu významných rolí v pražském Divadle pod Palmovkou a v současnosti účinkuje v několika inscenacích Městských divadel pražských nebo Divadla na Vinohradech. Kromě divadla je známý z televizních seriálů (např. Bambinot, Ordinace v růžové zahradě), rád se věnuje práci v rozhlase a exceluje v dabingu – hlas propůjčil mnoha hvězdám (např. Tomu Hanksovi, Kevinu Spaceymu) a namluvil také profesora Severuse Snapea ve filmech o Harry Potterovi či agenta Coopera v kultovním seriálu Městečko Twin Peaks.

Zdroj informací: OneHotBook


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHora duchů (audiokniha)

Perry, Kyle

OneHotBook, 2021

Napsat komentář