Nové dovednosti pro děti

housenka-nahled
Tentokrát se v knižních tipech budeme věnovat našim nejmenším a představíme vám knihy, které dětem zábavnou formou přiblíží cvičení, přírodu a jak se správně chovat, abychom udrželi naši planetu čistou a bezpečnou.

Máte doma budoucího badatele? Zvídavé dítko, které od rána do večera nejraději běhá po zahradě, ruce i kalhoty od hlíny, a s nadšením loví nejrůznější havěť? S krásnou dětskou encyklopedií Hmyz a jiní drobní živočichové se každý malý milovník přírody může dozvědět zajímavé informace o těch druzích hmyzu, na které u nás nejčastěji narazí.

V této knize najdeš asi 85 druhů hmyzu, pavouků a dalších drobných živočichů, kteří se u nás vyskytují nejčastěji a které bychom měli znát.

Objevují se všude v zahradách, v parcích a v lesích, na loukách i na polích, ale i u potoků, rybníků a jezer, setkat se s nimi můžeš i u vás na zahradě, v domě nebo v bytě. Když budeš chtít rozpoznat hmyz od pavouků a dalších drobných živočichů, bude ti stačit, když jim spočítáš nohy: vše, co má šest nohou, je hmyz.
Seznam se s brouky, motýly, hmyzem, který se vyskytuje kolem vody (vážky, znakoplavky, potápníci), s různými druhy včel, vos, pestřenek, s kobylkami a mnoha dalšími druhy, které denně potkáváš. V knize je také návod, jak postavit hmyzí hotel!

Hmyz a jiní drobní živočichové

Autorka: Bärbel Oftringová
Přeložila: Jitka Koubková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 132×192 mm
ISBN: 978-80-271-3418-2
Doporučená cena: 269 Kč

 

Knihu Hmyz a jiní drobní živočichové vydalo nakladatelství Grada.

Ukázka z knihy

motyl-ukazka

Můžete si dočíst ukázku.

————————————————

Dlouhé sezení ve škole, pak další sezení u obrazovek a jejich lákadel… Nedostatek pohybu je jedním z velkých problémů moderní doby a především dětí, které v ní vyrůstají. Ty přitom pohyb potřebují nejvíce, aby se tělo správně vyvíjelo. Pořiďte jim sadu kartiček, z nichž každá představuje jeden cvik na zdravá záda – a cvičte doma nebo ve škole zábavnou formou!

Špatné držení těla se nevyhýbá ani dětem. Je to důsledek nedostatku pohybu – mnohé děti dnes příliš dlouho a příliš často sedí. Aby se však páteř zdravě vyvíjela, musí mít oporu v pevném svalstvu ramen a zad.

V této sadě najdete 30 obrázkových karet, které obsahují zábavné cviky, jako je například brouk na kole nebo zamilovaný krokodýl. Tyto cviky se cíleně zaměřují na svalové partie, které jsou základem zdravých zad. Veselé říkanky se postarají o to, aby si děti při cvičení užily spoustu zábavy!
Pro školky, školy a kroužky zaměřené na dětské cvičení i pro doma.

Cvičení pro zdravá záda

Autoři: Elke Gulden, Bettina Scheer

Formát: 210×150 mm
ISBN: 978-80-88429-26-5
Doporučená cena: 370 Kč

Knihu Cvičení pro zdravá záda vydalo nakladatelství Pasparta.

Ukázka z knihy

cviky-1

zamil-kroko2500

Prohlédněte i ukázku dalších cviků.

————————————————

Dalším problémem, který přinesla moderní doba, je odpad. Na planetě ho přibývá, hromadí se a pokud s ním nebudeme my a naše budoucí generace správně zacházet, pak by mohl naše životní prostředí úplně zničit. Netradiční encyklopedie pro mladší školáky Co s odpadem? představí jednoduchou formou problematiku odpadů a poučí děti, jak se chovat, aby nám planeta vydržela čistá co nejdéle.

Široce pojatá kniha pro děti mladšího školního věku popisuje, co je odpad, jak vzniká, jak se třídí a recykluje, jak vznikají smetiště a odkladiště odpadu, jak lze předcházet jeho vzniku, kde všude se nachází. Děti se při četbě této encyklopedie učí, jak se vyznat v nástrahách konzumního života a jak si osvojit různé strategie, které jsou přátelštější k jejich životnímu prostředí.

Co s odpadem?

Autorka a ilustrátorka: Gerda Raidtová
Přeložil: Erik Schwarzbach

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-262-1857-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Co s odpadem? vydalo nakladatelství Portál.

Ukázka z knihy

odpaduk

 

Můžete si prohlédnout další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujala vás některá z dnešních knih? Jaké knihy mají vaše děti nejraději? Napište nám do komentářů!

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHmyz a jiní drobní živočichové

Oftringová, Bärbel

Grada, 2022

zobrazit info o knizeCvičení pro zdravá záda
30 obrázkových karet pro děti. Zábavné cviky pro silná a zdravá záda.

Gulden, Elke - Scheer, Bettina

Pasparta, 2022

zobrazit info o knizeCo s odpadem?
Encyklopedie pro školáky

Raidtová, Gerda

Portál, 2022

Napsat komentář