Zámecká strašidla

vzpoura_strasidel_kristyna_se_nevzdava
Máte rádi strašidla? Pak si nenechte ujít audioknihu Vzpoura strašidel / Kristýna se (ne)v(z)dává! Jde o pohádkový příběh o zámeckých strašidlech z pera muže, který pracoval jako kastelán. Se strašidly má tedy mnoho osobních zkušeností!

Někdy musí i strašidla táhnout za jeden provaz…
Na zámku Červená Lhota, kde dělá kastelána bývalý baletní mistr Pivoňka, se dějí věci! Po příjezdu Josefa Kroupy z Úřadu pro potírání nadpřirozených jevů to chvíli vypadá, že místní strašidla přijdou o svůj posmrtný klid a kastelán bude muset odejít na odpočinek. Někdejší zámecký pán Edmund a další duchové se však nevzdají bez boje a události věci naberou zcela nečekaný směr. Ale ještě nezazvonil zvonec a pohádky nebyl konec. Na svérázné obyvatele Červené Lhoty totiž čekají další dobrodružství, která je zavedou dokonce i do samotné české metropole, kde někteří z nich byli naposledy před pár staletími…

Vzpoura strašidel / Kristýna se (ne)v(z)dává! (Audiokniha)

Autor: Jiří Holub
Interpret: Jaroslav Plesl

Délka: 4 hodiny 2 minuty
Vazba: CD
EAN: 8594169482446
Doporučená cena: 299 Kč

 

Audioknihu Vzpoura strašidel / Kristýna se (ne)v(z)dává! vydalo nakladatelství OneHotBook.

Poslechněte si ukázku.

O autorovi

Jiří Holub vystudoval Hotelovou školu a školu cestovního ruchu v Žatci. Magisterský titul získal na Literární akademii Josefa Škvoreckého v Praze, kde studoval u Daniely Fischerové, Ivony Březinové a Arnošta Goldflama. Inspiraci pro své knížky čerpá z předchozích i současného zaměstnání – byl prodavačem, hlídačem, průvodcem, moderátorem v rozhlase, instruktorem přechodu přes žhavé uhlíky, kuchařem, cestovatelem nebo recepčním a řadu let také kastelánem na Hrubém Rohozci, který nyní vyměnil za zámek Frýdlant. V zimním období tráví v Latinské Americe a Africe, kde pracuje pro cestovní kancelář a píše. Je spoluautorem úspěšných sborníků tvůrčí skupiny Hlava nehlava – Zuby nehty (2007), Tisíc jizev (2008), Ruce vzhůru (2009) a Noční můry nespí (2011) a autorem knih Jak se zbavit mstivý Soni (2011 a 2016), Kolik váží Matylda (2009 a 2016), Vzpoura strašidel (2010), Zádušní mše za hraběnku (2011) a Prostě na mě zapomněli (2015). Všechny tituly pro děti vydal i na Slovensku.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook

O interpretovi

Jaroslav Plesl absolvoval Divadelní fakultu JAMU v Brně, od roku 2001 je členem souboru Dejvického divadla. Televizní diváci jej znají ze seriálů Čtvrtá hvězda (2014), České století (2014), Autobazar Monte Karlo (2015–16), Bohéma (2017), Život a doba soudce A. K. (2014, 2017) či Dabing Street (2018) nebo jako moderátora dokumentárního cyklu Štíty Království českého. Filmové publikum nadchl ve snímcích Pravidla lži (2006), Grandhotel (2006), Muži v říji (2009), Největší z Čechů (2010), Sráči (2011), Čtyři slunce (2012), Rozkoš (2013), Krásno (2014), Zločin v Polné (2016) nebo Kvarteto (2017). Za ztvárnění hrobníka Olina ve filmu Díra u Hanušovic (2014) získal Českého lva za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Zdroj informací: nakladatelství OneHotBook 


Nakladatelství OneHotBook vydává audioknihy současných světových a českých autorů i moderní literární klasiku a osobitou tvorbu pro děti. Audiokniha v podání OneHotBook není pouhým převyprávěním knihy, ale interpretačním uměním vzniklým ze spolupráce režisérů s pečlivě vybranými herci; zvukovou adaptací, jejíž náladu podkreslují atmosférické zvuky i ruchy a původní skladby vytvořené na míru daného díla.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeVzpoura strašidel / Kristýna se (ne)v(z)dává! (Audiokniha)

Holub, Jiří

OneHotBook, 2021

Napsat komentář