Thrillerová cesta světem

napinava-patrani
Thrillery jsou mezi čtenáři velice oblíbené, nabízí totiž vyváženou várku napětí, strachu a tajemství. Dnes vám jich představíme rovnou šest a vy se s nimi vydáte doslova do celého světa – do míst, ze kterých jde mráz po zádech, ale i míst, kde byste zlo rozhodně nečekali…

S první knihou se podíváme až na dalekou Aljašku. Bývalá vyšetřovatelka Kate Shugaková najde v lese sežehnutém ohněm mrtvolu. Její instinkty mluví jasně, je potřeba zjistit, kdo tento člověk je a jak zemřel. Vyšetřování ji však zavádí do uzavřené náboženské komunity, která skrývá velké zlo…

Hra s ohněm

Autorka: Dana Stabenow
Přeložila: Hana Láryšová

Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Formát: 152×310 mm
ISBN: 978-80-7588-311-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hra s ohněm vydalo nakladatelství Mystery Press. Na jejich webu najdete také ukázku z knihy.

Severská krimi z opravdového severu…

Kate Shugaková byla kdysi uznávanou vyšetřovatelkou úřadu státního návladního v Anchorage. Dnes už ale loví zločince jen ze své rodné usedlosti v srdci aljašské divočiny a jediným parťákem je jí věrná kříženka vlka a huskyho Obluda. Po náročném případu na dalekém severu Kate vyrazí i s Obludou zahoubařit si do lesa zničeného děsivým požárem. Přitom však v popelu objeví sežehnuté tělo. Policie chce případ kvůli nedostatku důkazů uzavřít jako nehodu, ale instinkt říká Kate něco jiného. A když si ji „najme“ nešťastný desetiletý chlapec, aby vypátrala jeho pohřešovaného otce, začne se Kate bát, že ho už našla. Přesto se pouští do složitého vyšetřování, které ji zavede do odlehlé, uzavřené komunity náboženských fundamentalistů, jejichž názory a přesvědčení nepřipouštějí žádnou opozici. V srdci tohoto společenství totiž doutná zlo, které se nezastaví před ničím – ani před vraždou.

O autorce

Dana Stabenow se narodila v roce 1952 v aljašském Anchorage a vyrostla na rybářské lodi, kde mezi návaly mořské nemoci psala příběhy o „normálních“ dětech, které vyrůstají na pevnině, a nutila matku, aby je četla. Vystudovala žurnalistiku na Aljašské univerzitě a pak vyrazila s batohem na zádech na čtyřměsíční výlet po Evropě. Po návratu pracovala pro společnosti Alyeska Pipeline a British Petroleum a po třicítce se rozhodla, že v područí ropných magnátů život strávit nechce a stane se raději chudou spisovatelkou. Slíbila si, že první knihu vydá dřív, než se ocitne úplně na mizině, a povedlo se jí to jen tak tak. V roce 1991 vyšla její prvotina Druhá hvězda a rok nato první díl populární série o Kate Shugakové nazvaný Chladný den pro vraždu, který v roce 1993 získal cenu Edgar. Následovaly pak romány Devátá oběť, Pod hladinou a Černé zlato.

Zdroj informací: nakladatelství Mystery Press

————————————————

Chtěli jste někdy cestovat časem? Tato možnost lákala lidi odnepaměti a nejinak tomu bylo během studené války. Kniha Ernettiho stroj vypráví zdánlivě neuvěřitelný příběh, který je inspirovaný skutečnými událostmi. Co se stane, když se církev rozhodne sestrojit stroj, který může zprostředkovat minulost?

Ernettiho stroj

Autor: Roland Portiche
Přeložila: Jitka Řihánková

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-7565-888-3
Doporučená cena: 378 Kč

Knihu Ernettiho stroj vydalo nakladatelství Jota. Prolistujte si také ukázku z knížky.

Jakkoliv se to zdá neuvěřitelné, tento román se zakládá na skutečném příběhu. Odehrál se v Římě, ve státu Vatikán. Uprostřed studené války, mezi lety 1956 a 1965, povolali jednoho kněze, aby zkonstruoval stroj na cestování v čase. Ten kněz se jmenoval Pellegrino Ernetti. Otec Ernetti měl se svým „chronovizorem“, jak stroj nazvali, zprostředkovat různé druhy obrazů z nedávné i velmi vzdálené minulosti. Vatikán si od něj sliboval díky autentickým dokumentům podporu upadající víry a důkazy o existenci Ježíše Krista. Měl přinést fascinující detaily z jeho života, svědectví o ukřižování a zmrtvýchvstání a potvrdit, že to, co se píše v Bibli svaté, není nic než pravda. Toto poznání mělo do lůna církve přivést mnoho nových přesvědčených oveček a posílit autoritu papeže a celého Vatikánu. Otec Ernetti své poslání splnil. Krátce nato byl však stroj z příkazu papeže Pavla VI. rozebrán a zmizel navždy v diskrétní temnotě jednoho vatikánského sklepení. Co se přihodilo? Proč stroj ukryli? Ukázal skutečnost, která neměla nikdy spatřit světlo světa? Nevíme. Tady začíná příběh vydávající se na samotné hranice naší představivosti.

O autorovi

Roland Portiche je režisér a autor televizních dokumentů. Podílel se na více než 300 pořadech o nejrůznějších tématech. Od roku 2011 pravidelně pracuje na seriálu o tajemstvích historie. V roce 2017 vydal svou první knihu Le Retour des momies, o rok později knihu Mémoire totale. V roce 2020 vydává svůj první román Ernettiho stroj a v roce 2021 pokračování Ernetti et l՚énigme de Jérusalem.

Zdroj informací: nakladatelství Jota

————————————————

S knihou Tajná mantra od Davida Michieho se opět podíváme do velice vzdálených krajin. Hlavní hrdina se připravuje v himálajském klášteře na důležitý životní krok. Dojde ale ke krádeži vzácného svitku a on musí všemu přijít na kloub. Může ale k nalezení tohoto duchovního předmětu pomoci i moderní věda?

Tajná mantra

Autor: David Michie
Přeložil: Zdeněk Chodora

Počet stran: 272
Vazba:
Formát: 130×195 mm
ISBN: 978-80-7370-597-8
Doporučená cena: 289 Kč

Knihu Tajná mantra vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Na tento okamžik se Matt Lester v odlehlém himálajském klášteře připravoval pět let. Jeho osudem je otevřít starodávný, zapečetěný svitek obsahující proroctví, které svět naléhavě potřebuje. Když ale přijde jeho čas, svitek je ukraden. Matt se ocitne uprostřed nebezpečného pátrání a sázky jsou vysoké a on se stává z pronásledovatele pronásledovaným.

Na opačném konci světa se vědkyně Alice Weisensteinová právě chystá odhalit výsledky výzkumu zaměřeného na léčení mysli a těla. Události naberou zlověstný spád, když zmizí její nadřízený – a ona si uvědomí, že je sledována. Mattovo hledání svitku, vedené lámy, ho zavede až k Alici. Dvojice se vydává na nebezpečnou honbu za svitkem a hrozby se stupňují. Společně se musí rozhodnout, komu mohou skutečně věřit.

Tajná mantra spojuje v napínavém příběhu průlomovou vědu, spiritualitu a hloubku mysticismu tibetského budhismu. Může tak zcela otřást vaší představou toho, kdo jste a jakých proměn jste schopní.

O autorovi

David Michie se narodil v Zimbabwe, studoval v Jihoafrické republice, žil ve Velké Británii a nyní bydlí s manželkou Koalou v australském Perthu. Celosvětový úspěch sklidily jeho knihy o kočce Rinpoče, která žije se samotným dalajlamou a poutavou formou seznamuje čtenáře v dnešním uspěchaném západním světě se základy buddhismu (Dalajlamova kočkaDalajlamova kočka a umění přístDalajlamova kočka a síla meditace a Dalajlamova kočka a čtyři tlapky duchovního úspěchu).

Zdroj informací: www.kosmas.cz

————————————————

S knihou Dlouhá noc v Paříži vydanou v nakladatelství Leda můžete prožít tajemné dobrodružství, ve které se to hemží tajnými izraelskými službami. Na pařížském letišti je totiž unesen izraelský počítačový expert. A tím se rozehrává nebezpečná hra, jejíž důsledky sahají až do vysoké politiky.

Dlouhá noc v Paříži

Autor: Dov Alfon
Přeložila: Jana Jašová

Počet stran: 344
Vazba: vázaná
Formát: 145×225 mm
ISBN: 978-80-7335-720-7
Doporučená cena: 388 Kč

Knihu Dlouhá noc v Paříži vydalo nakladatelství Leda. Přečtěte si také ukázku z tohoto titulu.

Jednoho dubnového dopoledne unesou z pařížského letiště Charlese de Gaulla mladého izraelského „ajťáka“. Musel převážet něco vysoce speciálního – a nejspíš už není na živu. Tajné služby židovského státu přecházejí do stavu pohotovosti. Na místo zločinu přichází nevyzpytatelný zpravodajský plukovník Abadi, v telavivské elitní výzvědné sekci 8200 řídí vyšetřování jeho čerstvě jmenovaná zástupkyně. Poručice Talmorová se zdaleka nepyšní jen oslnivou korunou havraních vlasů, a tak je Abadimu silnou oponentkou. Ve Francii ovšem dostal pátrání na starost vyhořelý policejní rutinér komisař Léger, a nestačí tempu, v němž se případ vyvíjí: každou chvíli přichází nový zvrat…

Dramatický konflikt profesní cti s bezbřehou touhou po moci a penězích přivádí čtenáře do „města světel“ nad Seinou a do virtuálních uliček kybernetického zločinu. Tam se rozmotávají nitky spiknutí, do něhož jsou zapleteni mafiáni z Číny, ruské zájmy i intriky „her o trůny“ v obou zemích. Vše musí být jasné, než začne nový den…

Dříve izraelský zpravodajec, dnes přední novinář a velký znalec kulturních rozdílů Dov Alfon líčí ten zápas se sugestivní autentičností.

ROMÁN ZÍSKAL CENU CWA INTERNATIONAL DAGGER ZA NEJLEPŠÍ KRIMI ROKU 2019

————————————————

S knihou oblíbeného spisovatele Michaela Connellyho se opět podíváme za naším starým známým advokátem Michaelem Hallerem. Tentokrát ho ale čekají opravdu nepříjemné zážitky – je totiž obviněn z vraždy svého klienta. Záhy se dostává do vězení, kde musí doslova bojovat o holý život…

Zákon neviny

Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 135×215 mm
ISBN: 978-80-276-0328-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zákon neviny vydalo nakladatelství Slovart. Koukněte také na ukázku z knížky.

Michael Haller čelí závažnému obvinění: je podezřelý z vraždy svého bývalého klienta. Případ je přidělen soudci, který Hallera nemá příliš v lásce, protože se v minulosti úspěšně odvolal proti jeho rozsudkům, a pošle ho rovnou do vězení. Haller se musí bránit a zároveň bojovat o život v prostředí, kde mu hrozí nebezpečí nejen od dozorců a spoluvězňů, z nichž některé poslal před soud, ale také od těch, kteří na něj vraždu hodili.

O autorovi

Americký spisovatel Michael Connelly (* 1956) pracoval řadu let jako novinář (mj. Los Angeles Times) a za své články o policejní praxi a kriminalitě byl nominován na Pulitzerovu cenu. Na začátku 90. let vydal román Černá ozvěna (1992), ve kterém stvořil detektiva Harryho Bosche. Je autorem 37 knih, které byly přeloženy do mnoha světových jazyků a některé z nich byly úspěšně zfilmovány – v režii Clinta Eastwooda byl na filmové plátno převeden román Krvavá stopa (2002), ve filmové adaptaci románu Obhájce z roku 2011 ztvárnil hlavní roli Matthew McConaughey. Seriál Bosch s Titem Welliverem v roli detektiva pojmenovaného autorem po nizozemském malíři běží už šestou sezonu. Mezi další romány patří např. Noční směnaDva druhy pravdyPád, Odvrácená strana konce či Básník smrti.

Zdroj informací: www.michaelconnelly.com

————————————————

Dnešní poslední kniha nás zavede do velice mrazivého prostředí, kde by se většině z nás pracovat nechtělo. Tímto místem je pitevna a hlavní hrdinka zde pracuje jako asistentka. Co když ale přivezou ženu, kterou znala? Opravdu byla její smrt nešťastnou náhodou, jak říká její nadřízený? Nebo by měla dát spíš na svoji intuici, která jí říká něco úplně jiného?

Mrtví umí mluvit

ona umí poslouchat
Autorka: Kelly A. Turner
Přeložil:  Zdík Dušek

Počet stran: 304
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-557-8
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Mrtví umí mluvit vydalo nakladatelství Alpress. Nezapomeňte se také podívat na ukázku z tohoto titulu.

Cassie, asistentka v pitevně, už za svou praxi zažila leccos. Ovšem teď před ní na stole leží někdo, koho velmi dobře znala. Cassie je přesvědčená, že dokáže vnímat poslední myšlenky mrtvých, a teď cítí, že závěr patologa, dle kterého jde o nešťastnou náhodu, není správný. Vidí snad ve svém zármutku přeludy, nebo se její intuice nemýlí a na smrti paní E. je něco zlověstnějšího?

O autorce

A. K. Turner je britská spisovatelka, televizní producentka a scenáristka. Pravidelně se věnuje tvorbě hraných dokumentů s různorodou tematikou, od témat populárně naučných až po mapování kriminálních případů. Svůj první literární úspěch zaznamenala detektivní trilogií vydanou pod pseudonymem. Kniha Mrtví umí mluvit je tak její prvotinou napsanou pod vlastním jménem. Autorka žije v Londýně a pracuje na pokračování s Cassie Ravenovou, svéráznou asistentkou na pitevně.

Zdroj informací: nakladatelství Alpress


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHra s ohněm

Stabenow, Dana

Mystery Press, 2021

zobrazit info o knizeErnettiho stroj

Portiche, Roland

Jota, 2021

zobrazit info o knizeTajná mantra

Michie, David

Synergie Publishing SE, 2021

zobrazit info o knizeDlouhá noc v Paříži

Alfon, Dov

Leda, 2021

zobrazit info o knizeZákon neviny

Connelly, Michael

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeMrtví umí mluvit
... ona umí naslouchat

Turner, Kelly A.

Alpress, 2021

Napsat komentář