Pro nejmenší

divka cte si
Nejmenší čtenáři zjistí, že i s minimální znalostí písmenek si lze užít knihy. Ideální jsou  leporela, která je seznámí se zvířátky. O něco starší děti se naučí rozpoznávat čas a prožijí magický příběh se štěňátkem. A nechybí ani mindfulness pro nejmenší a jejich dospělé.

Leporelo z recyklovaného papíru zachycuje koloběh života berušky od vylíhnutí z vajíčka až po její odlet do světa. Jedná se o jeden z dílů inovativních leporel, které vedou děti k lásce k přírodě.

Vidíte ta krásná žlutá vajíčka? Za chvilku se z nich vylíhne hladová housenka, která si ráda pochutnává na mšicích. Co všechno ji ještě čeká, než se promění v krásnou červenou berušku, roztáhne křídla a odletí do světa? Vydejte se na cestu plnou proměn společně s ní!
Díky inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové se děti od 1 roku naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Leporela jsou vytištěna na 100% recyklovaném neběleném papíře, jedná se proto ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.

Ukázka z knihy

Mala beruska

Malá beruška

Autorky: Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi
Přeložila: Blanka Carriere
Ilustrovala: Isabellle Simler

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-7670-055-0
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Malá beruška vydalo nakladatelství Kazda. Prolistujte si ukázku.

————————————————

Pohodlně se uvelebte ve svých postýlkách, nechte se ukolébat ke spánku a přenést do říše snů prostřednictvím leporela s tvarovanými stránkami a překvapením na konci.

Klidně spi, velký medvěde, ať se vám něco hezkého zdá, ptáčkové v hnízdě pod hvězdnou oblohou. Leporelo pro nejmenší s tvarovanými stránkami a hvězdným překvapením na konci.

Ukázka z knihy

Do pelisku

Do pelíšku

Autor a ilustrátor: Petr Horáček

Počet stran: 32
Vazba: skládaná
Formát: 180×180 mm
ISBN: 978-80-262-1786-2
Doporučená cena: 239 Kč

Knihu Do pelíšku vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebálaNejkrásnější místo na světě aj.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Knížka plná hádanek, vybarvovánek a vystřihovánek poodhalí tajemství času. Zachycuje, jak se v průběhu času vše mění, ať už se jedná o stín člověka či rostoucí semínko.

Přijdeš na to, co se stalo dřív a co až potom? Jak se přes den mění tvůj stín? Co vyroste z malého semínka a kdy to bude? Kteří živočichové prospí celou zimu? Sleduj, jak se město mění v průběhu času.
Děti budou v knize vybarvovat, vystřihovat, spojovat čáry, rozvíjet jemnou motoriku, řešit velmi jednoduché hádanky a nalepovat samolepky na vyznačené místo. Seznámí se tak s pojmem čas, který pro ně není jednoduché pochopit. Autorkou knihy je psychoterapeutka, která v řadě úspěšných knih uplatňuje principy montessori pedagogiky a zábavným způsobem tak rozvíjí kognitivní schopnosti malých čtenářů.

Ukázka z knihy

Moje prvni kniha o poznavani casu

Moje první kniha o poznávání času

Autorka: Chiara Piroddiová
Přeložila: Radka Svobodová
Ilustrátorka: Agnese Baruzziová

Počet stran: 48
Vazba: lepená
Formát: 215×270 mm
ISBN: 978-80-276-0217-9
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Moje první kniha o poznávání času vydalo nakladatelství Slovart, kde jsou k nahlédnutí další ukázky.

O autorce

Chiara Piroddiová je autorka a psychoterapeutka, která má za sebou celou řadu úspěšných knih, v nichž uplatňuje principy montessori pedagogiky a rozvíjí tak kognitivní schopnosti malých čtenářů. Napsala knihy jako například Moje první kniha o vesmíru, Moje první kniha plná barev či Moje první kniha o zvířátkách z lesa.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart

————————————————

Hrdinové následujícího příběhu opět narazí na svého známého v podobě kouzelného štěňátka. Navštíví s ním hračkářství a poznají profesora Hračičku, kterému se nedaří vynalézt hračku do soutěže. Podaří se jim mu pomoci?

Rozárka s Jendou se znovu setkávají s kouzelným štěňátkem. Tentokrát je Šmudlík zavede do hračkářství, kde se roztržitý profesor Hračička právě snaží vynalézt nejlepší hračku do soutěže. Všechno se mu ale rozpadá pod rukama. Pomůžou mu Rozárka s Jendou a Šmudlíkem vymyslet a sestavit báječnou novou hračku?

Ukázka z knihy

„Tak se na to koukneme,“ rozhodla Rozárka a ponořila se do bedny tak hluboko, že jí ven čouhaly jen paty. Odsunula starý dřevěný náklaďák, tank a ještě několik kovových autíček, která se jí skoro zamotala do copánků. Pak popadla červenozelenou hračku a podala ji Jendovi. (str. 14)

Přečtěte si pokračování ukázky.

Doporučujeme

Podívejte se na další díly.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Zázračné štěňátko: Nejlepší hračka

Autorka: Hayley Dazeová
Přeložila: Radka Svobodová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 135×203 mm
ISBN: 978-80-271-3318-5
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Zázračné štěňátko: Nejlepší hračka vydalo nakladatelství Grada.

————————————————

Poslední knihu ocenění hlavně rodiče, vychovatelé a všichni ti, co pracují s dětmi. Za pomoci zábavných cvičení vede děti k rozvoji všímavosti a porozumění.

Kniha her seznamuje děti s technikami mindfulness velmi jednoduchým a věku přiměřeným způsobem. Jednotlivé hry podává dětem jednoduše, jejich zklidňující a terapeutický záměr dokáže zaobalit činností, která je pro děti jasná, zábavná a lehce představitelná. Neoperuje s termíny, ale nechává děti si aktivity užít. Na základě vlastního prožitku pak děti a jejich rodiče či vychovatele vede k porozumění a pochopení toho, co bylo a je cílem cvičení. Učí děti o svých prožitcích mluvit a sdělovat je ostatním. A co v neposlední řadě: kniha je uživatelsky příjemná pro samo dítě.
Kniha je určena dětem od 4–8 let a jejich rodičům, terapeutům, učitelkám a vychovatelkám v mateřských školách a na prvním stupni základních škol.

Ukázka z knihy

Pohoupej medvidka

Pohoupej medvídka

Mindfulness pro nejmenší a jejich dospělé
Autorka: Sally Arnold
Přeložila: Viola Somogyi
Ilustrovala: Emily Emerson 

Počet stran: 104
Vazba: vázaná
Formát: 178×225 mm
ISBN: 978-80-262-1807-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Pohoupej medvídka vydalo nakladatelství Portál. Najdete tam i další ukázky z knihy.

O autorce

Sally Arnold je velkou propagátorkou mindfulness aktivit, které již mnoho let zprostředkovává dětem. Jako vystudovaná psycholožka o mindfulness nejen vyučuje, a učí těmto aktivitám, ale založila i organizaci Mindful Compass, která po celém světě organizuje kurzy pro děti, rodiče, celé rodiny, pracovní kolektivy i jednotlivce.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá beruška

Pellissier, Caroline - Aladjidi, Virginie

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeDo pelíšku

Horáček, Petr

Portál, 2021

zobrazit info o knizeZázračné štěňátko: Nejlepší hračka

Dazeová, Hayley

Grada, 2021

zobrazit info o knizeMoje první kniha o poznávání času

Piroddiová, Chiara

Slovart, 2021

zobrazit info o knizePohoupej medvídka
Mindfulness pro nejmenší a jejich dospělé

Arnold, Sally

Portál, 2021

Napsat komentář