Praktičtí pomocníci pro volný čas

tipy_velci-autori-ceske-i-svetove-literatury
Vydejte se do přírody a nasbírejte si něco pěkného pro budoucí kreativní tvoření a naučte se poznávat živočichy i rostliny. Ze svého výletu si také můžete pořídit kvalitní fotografie. Jak na to? Poradí vám tito knižní pomocníci.

Z toho, co najdete během procházky přírodou, si doma můžete vytvořit krásné dekorace, hračky pro děti nebo dárečky pro přátele. Stačí pár pomůcek a inspirace, kterou vám přinese knížka Tvoření z přírodnin od Aleny Isabelly Grimmichové.

Tvoření z přírodnin

Autorka: Alena Isabella Grimmichová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 170×235 mm
ISBN: 978-80-271-3040-5
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Tvoření z přírodnin vydalo nakladatelství Grada v edici Šikovné ruce.

Inspirujte se, jak proměnit zajímavé a tvary i barvami dokonalé přírodniny, které najdete na procházce v lese, na louce nebo u vody, v užitečnou dekoraci interiéru, hračku nebo dárek pro své blízké. Při tvorbě s přírodními materiály nejsou potřeba žádné zvláštní znalosti ani schopnosti, postačí jen nasbírat materiál, mít šikovné ruce a pomůcky, které většinou najdete doma, a chuť něco vytvořit. Kniha je rozdělena do několika celků podle použitého přírodního materiálu. Najdete v ní kapitoly o lučních a zahradních květinách, levanduli, měsíčku lékařském, kamenech, ulitách, podzimních plodech, houbách i dekoracích z ledu. Tedy nápady pro každé roční období.

 

O autorce

Alena Isabella Grimmichová se déle než dvacet let profesionálně věnuje výtvarným činnostem. V roce 1990 založila výtvarný GGArt atelier, v roce 2000 přejmenovaný na atelier Grimmich. V letech 1995–2005 vedla Galerii N°9 v Praze na Malé Straně. Její tvorbu naleznete na www.grimmich.cz a www.vytvarnetechniky.cz. Je autorkou knih Vánoční ozdoby a dekorace, Plstěné lahůdky nebo Kouzlení s hedvábím.

Zdroj: grimmich.cz

————————————————

Vydejte se na dovolenou do některé ze středoevropských oblastí a naučte se poznávat tamní rostlinstvo i živočichy. Lépe se tak zorientujete v tom, kde vlastně jste. Pomůže vám Průvodce přírodou na výlety od Katrin a Franka Heckerových.

Průvodce přírodou na výlety

Snadné určování živočichů, rostlin a hub podle biotopů
Autoři: Katrin Heckerová, Frank Hecker
Přeložila: Jana Čeřenová

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 105×180 mm
ISBN: 978-80-7670-052-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Průvodce přírodou na výlety vydalo nakladatelství Kazda.

Flóra a fauna střední Evropy je neuvěřitelně rozmanitá – stejně jako je rozmanitá středoevropská krajina. Některé rostliny a živočichy dobře znáte, s jinými se máte možnost v tomto průvodci seznámit. Nebude vám pak dělat problémy rozpoznat je třeba na dovolené. Kniha vás zavede do různých středoevropských oblastí, tzv. biotopů, pro které jsou typické určité rostliny a živočichové. Tak se dokážete jednoduše zorientovat všude tam, kam při svých cestách zavítáte. Jezevec se cítí nejlépe v lese, kdežto ježek se rád zdržuje v blízkosti lidských sídel. Kdo tohle zná, dokáže všude v přírodě snadno objevit a pozorovat nejrůznější zvířata a rychle je poznat podle typických znaků či stop, které za sebou zanechávají. Pokud si chcete na procházce také na něčem pochutnat, v tomto průvodci máte možnost seznámit se s běžnými jedlými rostlinami našich lesů a luk a naučíte se spolehlivě rozpoznat ty jedovaté a zdaleka se jim vyhnout. Ať už vyrazíte do lesa za městem, kocháte se rozmanitostí přírody uprostřed luhů a hájů, sluníte se u jihočeského rybníka nebo třeba sjíždíte divokou Salzu, šplháte po tatranských štítech či vycestujete až k mořskému pobřeží, flóra a fauna střední Evropy vás uchvátí svojí pestrostí.

V průvodci přírodou na výlety najdete:

  • popisy 550 nejvýznamnějších a nejznámějších živočichů, rostlin a hub
  • více než 800 fotografií se zřetelně viditelnými typickými znaky
  • dodatek „ŽIVOČICHŮM NA STOPĚ“: přítomnost živočichů vám prozradí jejich stopy, známky okusu, trus, nory či hnízda

V každé kapitole najdete druhy uvedené vždy ve stejném pořadí: od hub a rostlin k živočichům, v rámci živočišných druhů pak od bezobratlých přes ptáky k savcům. Najdete zde výběr nejčastějších, nejtypičtějších, ale také těch nejkrásnějších rostlin a živočichů, s nimiž se s největší pravděpodobností v daném prostředí setkáte. Více informací o knize najdete na webu nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Pruvodce prirodou na vylety_ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

————————————————

Na závěr tu máme trošku starší, ale pořád velmi užitečný a kvalitní tip. Kompletní fotografie od zkušeného Chrise Gatcuma vás zdatně provede světem fotografování, ať už jste začátečník nebo vášnivý profík.

Kompletní fotografie

Autor: Chris Gatcum
Přeložili: Nikol Zachovalová Barochová, Mgr. Jakub Goner

Počet stran: 400
Vazba: brožovaná
Formát: 190×250 mm
ISBN: 978-80-7413-378-7
Doporučená cena: 529 Kč

Knihu Kompletní fotografie vydalo nakladatelství Zoner Press.

Kniha, která vás provede fotografií od prvních snímků až po pokročilé techniky profesionálů. Nezáleží na tom, jestli jste začátečník, mírně pokročilý nebo zkušený fotograf. V této knize si přijde na to své každý. Autor světových bestsellerů Chris Gatcum pro vás připravil jedinečnou knihu, kde najdete kompletní přehled ze světa fotografie. Kniha přináší také spoustu rad, tipů a triků. Chris nám sděluje své postřehy, nápady a inspiruje nás k tomu, jak pořizovat co nejlepší fotografie. Kniha je rozdělena do šesti ucelených částí a představuje opravdu kompletní souhrn o fotografování, říkejme jí praktická encyklopedie.

Chris Gatcum je také autorem knihy Móda & světlo.

 

Ukázka z knihy

Kompletni fotografie_ukazka2

Prohlédněte si celou ukázku.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Líbí se vám naše tipy na praktické pomocníky? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrůvodce přírodou na výlety
Snadné určování živočichů, rostlin a hub podle biotopů

Heckerová, Katrin - Hecker, Frank

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeTvoření z přírodnin

Grimmichová, Alena Isabella

Grada, 2021

zobrazit info o knizeKompletní fotografie

Gatcum, Chris

Zoner Press, 2018

Napsat komentář