Jsem nesmělý, ale léčím se

Nesmelost_uvodni
Jste nesmělí tak, že vám to brání užívat si život naplno a beze strachu z výsměchu? Možná vám to pomůže překonat knížka zkušeného psychologa Philipa Zimbarda.

Znáte odpověď, ale neodpovíte, tančíte rádi, ale nejdete si zatančit… Ať už je za tím strach z výsměchu nebo hlubší pochyby o sobě, nesmělost či stydlivost je jako krunýř, který člověku brání ve svobodném pohybu. A je mnohem častější, než by se na první pohled mohlo zdát. V návaznosti na vězeňskou studii Philip Zimbardo zkoumal do hloubky téma nesmělosti a sám říká, že je to pro něj „nejdůležitější věc, jakou kdy udělal.“ Díky autorovým poznatkům z výzkumu i jeho praktickým doporučením se může čtenář naučit vlastní nesmělost poznat, pochopit a překonat.

 

Nesmělost

Autor: Philip G. Zimbardo
Přeložil: Ivo Müller

Počet stran: 216
Vazba: brožovaná
Formát: 158×230 mm
ISBN: 978-80-262-1801-2
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Nesmělost vydalo nakladatelství Portál.

 

Ukázka z knihy

Jeden bystrý student v mém semináři o nesmělosti šokoval celou třídu, když prozradil, že mu jeho matka, která chodívala do města na sobotní ragbyové zápasy, říkala, že „je s ním nuda“. „Zeptala se mě, jestli o tom vím, že ji nudím, anebo jestli to dělám neúmyslně, a proč se mnou nemůže být větší legrace tak jako s mým spolužákem?“ Kdo by si pomyslil, že matka takto dokáže ohodnotit své dítě? Pro nesmírně nesmělé lidi ve třídě se tím potvrdily jejich nejhorší obavy: potenciálním „velkým inkvizitorem“ může být kdokoli, dokonce i vlastní matka.
Abychom lépe pochopili působení školního a domácího prostředí na ostýchavost dětí, pozorovali jsme každou třídu od mateřské školy po druhý stupeň v několika školách v Palo Altu v Kalifornii a v těchto školách jsme vedli rozhovory s rodiči dětí a rozdávali jim dotazníky.

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Philip G. Zimbardo je americký sociální psycholog, autor známého „vězeňského experimentu“. V Portále vyšel rozhovor s ním Philip Zimbardo: Paměti psychologa.

Zdroj informací: nakladatelství Portál


Portál byl založen v r. 1990 a dnes patří mezi dvacet největších nakladatelství v ČR. Vydává publikace z těchto oblastí: psychologie, pedagogika, sociální práce, média, populárně psychologická literatura, příručky pro rodiče, knihy her, knihy o zdravém životním stylu, rozhovory se zajímavými osobnostmi, knihy pro děti a také 4 periodika: Psychologie dnesDěti a myRodina a školaInformatorium 3–8. Portál pořádá také odborné semináře pro pedagogy (akreditace MŠMT) a kurzy pro rodiče.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNesmělost

Zimbardo, Philip G.

Portál, 2021

Napsat komentář