Pro malé čtenáře na ukrácení času

vanoce
Vánoce klepou na dveře a zkrátit si netrpělivé čekání na Štědrý den mohou malí čtenáři zajímavým čtením. Ať už se jedná o čarování ve škole, vánoční příběh či boj dobra proti zlu za pomoci jednorožců. A nechybí ani příručka pro správné princezny plná rad a tipů. 

Kouzelná Bella nastupuje do obyčejné školy a doufá, že si povede lépe než v magickém světě. Ale ejhle! Její spolužačka má problémy a malé kouzlo by to mohlo vyřešit. Jak se Bella rozhodne?

Budete okouzleni!
Bella jde do školy! Doufá, že zapadne a najde si kamarády. Snad to nebude tak hrozné jako v magickém světě. Jednoduché to ale nebude určitě. Její nová spolužačka se dostane do potíží a čarování by to vyřešilo. Takové úplně maličké kouzlo přece nemůže uškodit. Nebo ano?!
Ztřeštěné dobrodružství plné magie, která jediná zachrání situaci.

Košťátko Bella: Školní kouzla

Autorka: Lou Kuenzlerová
Přeložila: Eva Kadlecová

Počet stran: 224
Vazba: vázaná
Formát: 129×203 mm
ISBN: 978-80-271-3157-0
Doporučená cena: 249 Kč

 

Knihu Košťátko Bella: Školní kouzla vydalo nakladatelství Grada. Podívejte se na první díl.

————————————————

Husa Líza se vrací v nové podobě! Populární vánoční příběh, ve kterém se zvířecí hlavní hrdinka vydá na putování za hvězdou,  získal velkoformátové a ilustrované vydání.

Nové, velkoformátové vydání oblíbené vánoční knihy pro děti!
Když husa Líza zjistí, že na vánočním stromě chybí hvězda, vydá se na dlouhou cestu, aby z oblohy uloupla jednu zářící hvězdu. Je jí jedno, jak dlouhé bude její putování, ona se nevzdá! A na konci knížky čeká na ni i na její kamarády ze statku překvapení.

Ukázka z knihy

Husa Liza a vanocni hvezda

Husa Líza a vánoční hvězda

Autor a ilustrátor: Petr Horáček
Přeložila: Marie Těthalová

Počet stran: 40
Vazba: vázaná
Formát: 235×255 mm
ISBN: 978-80-262-1776-3
Doporučená cena: 215 Kč

Knihu Husa Líza a vánoční hvězda vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorovi

Petr Horáček je výtvarník a autor velmi úspěšné série dětských knih. Jeho knihy byly přeloženy do několika jazyků a vyhrály řadu mezinárodních cen. Žije a pracuje ve Velké Británii, kam se přestěhoval po studiích. V Portále vyšly jeho úspěšné knihy Papuchalk PetrHusa LízaO myšce, která se nebálaNejkrásnější místo na světě aj.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Ema se opět vrací do Říše snů, která čelí útokům příšer z Říše nočních můr. Odhaluje, že za problémy stojí hříbátko jednorožce, jehož síly jsou nezvladatelné. A pokud ho nezkrotí, zlo vyhraje…

Kouzelný příběh z Říše snů!
Ema nemůže spát, a to je špatné znamení. V Říši snů se odehrává odvěký souboj mezi dobrem a zlem. Je třeba zakročit, stvůry z Říše nočních můr totiž nikdy nespí a snaží se vše ovládnout. Příčinou zkázy, která se na Říši snů valí, je zřejmě hříbátko jednorožce Keiry, malý Aurísek. Jeho kouzelná moc je každým dnem silnější a stává se nezvladatelnou. Ema musí malého zlatého jednorožce zkrotit dřív, než jeho moc všechny zničí. Podaří se jí to?

Ukázka z knihy

Ema se nešťastně převrátila na posteli, jako tu noc asi už po sté. Trochu nabroušeně nahmatala mobil na nočním stolku postele a stisknutím tlačítka rozsvítila displej,aby se podívala, kolik je hodin. Podrážděné odfoukla – bylo už půl třetí a ona ještě nezamhouřila oka.

Ema a jednorozec zlaty princ

Doporučujeme

Ema s jednorožcem už zažila nejedno dobrodružství.

zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Ema a jednorožec: Zlatý princ

Kouzelný příběh z Říše snů!
Autorka: Oldřiška Ciprová
Ilustrovala: Lenka Němcová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 134×195 mm
ISBN: 978-80-271-3394-9
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Ema a jednorožec: Zlatý princ vydalo nakladatelství Grada. Nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Oldřiška Ciprová (*1979) je česká divadelní herečka a spisovatelka. Oldřiška dělá všechno naplno. Když závodí v běhu nebo triatlonu, ráda vítězí. Když se věnuje režii vlastních scénářů na divadle, žije každou maličkostí, která se odehraje na pódiu. Miluje zvířata, a tak má ve svém malém domku velkého psa a dvě kočky. A stejně tak je to s jejím psaním – dělá to s láskou, plným nasazením a vždycky s myšlenkou na své čtenáře. Mezi její díla patří např. Nevěsta železného králePrincezna veronská – nevěsta knížete BoleslavaHříšná královnaDoubravka PřemyslovnaZhubni a nezblni!Mazlivý pejsekVlk a já.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O ilustrátorce

Lenka Němcová vystudovala Západočeskou univerzitu v Plzni. Výtvarný obor ukončila diplomovou prací z malby. Poté nastoupila na Střední školu uměleckou a řemeslnou v Praze, kde učí předmět výtvarná výchova, monumentální malba a dějiny umění.
Láska k malování obrázků se spojila s mateřstvím, a to už byl jen krůček k ilustrování dětských knih. Je maminkou dvou malých holčiček, pro které ráda vymýšlí příběhy a maluje obrázky. Má ráda pohádkové knížky, pohádkové bytosti a svět fantazie. A nejraději má neděli, kdy lenoší se svými holkami v posteli, prohlížejí si spolu pohádkové knížky a mlsají čokoládu. Je autorkou knihy Nelinka: Deník štěněte.
Její motto: Sněte sny! Jaké budete mít sny, takoví budete.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

————————————————

Patří princezny mezi vaše oblíbené postavy a obdivujete je? Nyní se díky příručce můžete stát jednou z nich. Obsahuje jednak osudy princezen, tak i rady, jak se chovat jako správná a moderní princezna.

Toužíš po tom stát se princeznou? Pak je tato příručka určena přesně pro tebe! Setkáš se v ní s nejslavnějšími princeznami a přečteš si o jejich osudech. Dostane se ti cenných rad od laskavé víly kmotřičky a naučíš se, jak se držet dál od zlých čarodějnic, jak najít pravé přátele a okouzlujícího prince hodného toho jména a stát se moderní, nezávislou a především jedinečnou princeznou!

Ukázka z knihy

Prirucka preziti pro princezny

Příručka přežití pro princezny

Autor: Federica Magrin
Přeložila: Tereza Nuckollsová
Ilustrovala: Laura Brenlla

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 263×350 mm
ISBN: 978-80-276-0398-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Příručka přežití pro princezny vydalo nakladatelství Slovart, kde jsou další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePříručka přežití pro princezny

Magrin, Federica

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeEma a jednorožec: Zlatý princ

Ciprová, Oldřiška

Grada, 2021

zobrazit info o knizeHusa Líza a vánoční hvězda

Horáček, Petr

Portál, 2021

zobrazit info o knizeKošťátko Bella: Školní kouzla

Kuenzlerová, Lou

Grada, 2021

Napsat komentář