Zasoutěžte si o 123 veganských alternativ

soutez-veganska-kucharka
„Udržitelnost. Ekologie. Podpora regionálních zdrojů. Rostlinná strava.“ – hesla, která se v posledních letech objevují čím dál častěji. Zkoušeli jste přejít na veganskou stravu, ale nevydrželo vám to? Nebo nevíte, čím začít? Myslím, že pro vás máme řešení…

Rostlinně a udržitelně

Ovesné vločky k snídani si už zaléváte mandlovým mlékem a pochutnáváte si na vaječné pomazánce bez vajec, ale veganskému jídlu jste ještě úplně nepropadli. Anebo se už mezi vegany počítáte, ale stále vás odrazuje cena a vadí vám i všechen ten marketing, který kolem veganského životního stylu propukl. Veganské dobroty si nicméně můžete jednoduše připravit i doma – vyjdou levněji a obejdete se bez obalů. Přitom to není vůbec složité, navíc budou chutnější a zdravější než z obchodu a ještě je budete mít kdykoli po ruce.
Zde uvádíme jen některé z důvodů, proč se vyplatí si veganské alternativy sýra, majonézy, burgerových housek a mnoha dalších dobrot připravovat doma:
Vzdáváte se živočišných surovin, ale ne chuti: Chcete-li častěji jíst vegansky, není třeba rezignovat na výraznou chuť a vůni mléčných výrobků, burgerů, uzenin apod.
Vaříte vegansky bez použití hotových výrobků: Zapomeňte na výrobky ze supermarketu zatavené v plastových fóliích – téměř všechny rostlinné alternativy typických potravin živočišného původu si můžete připravit jednoduše sami.
Veganská kuchyně není jen o sóji a tofu: Rozmanité, výživné a zdravé jídlo si připravíte i z cizrny, fazolí, různých semínek nebo ořechů.
Ušetříte a bude vás to bavit: Připravovat si podobné výrobky doma je zpravidla cenově mnohem výhodnější než si kupovat průmyslově zpracované produkty, a navíc si je můžete ochutit podle libosti.
Rostlinná kuchyně založená převážně na regionálních surovinách nemusí být vůbec nudně jednotvárná. Právě naopak – může být dokonce velmi pestrá, a navíc skvěle chutná! Nezáleží na tom, zda jíte vegansky, nebo byste chtěli čas od času tělu ulevit od živočišných surovin z jiných důvodů, každopádně se vyplatí zkusit si připravit čistě rostlinné pokrmy.
Nechte se inspirovat a dovolte, aby i váš život byl o něco „zelenější“!

 

Zkuste to doma sami – veganská kuchařka

123 veganských alternativ: zdravěji a udržitelněji bez průmyslově zpracovaných výrobků
Autor: smarticular.net
Přeložila: Lenka Pučalíková

Vydalo: nakladatelství Kazda
Počet stran: 190
Vazba: brožovaná
Vydáno: 11/2021

Přečtěte si více o knize Zkuste to doma sami – veganská kuchařka, kterou do soutěže věnovala společnost Knihcentrum. Nezapomeňte na ochutnávku v podobě ukázky.

 

logo-Knihcentrum

Knihcentrum.cz je internetové knihkupectví, které nabízí sci-fi, detektivky, thrillery, fantasy, učebnice, kuchařky, pohádky, průvodce, knihy pro děti a mládež a levné knihy.

 

O autorovi

Od roku 2014 zveřejňuje portál smarticular.net návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří sami experimentují a přinášejí vlastní zkušenosti.

Zdroj informací: Knihcentrum.cz

 

Vyhrajte knihu Zkuste to doma sami – veganská kuchařka

Kuchařka plná udržitelných a veganských tipů, se kterými zároveň podpoříte regionální suroviny. Že vám to nic neříká? S touto knihou jistě začne. Naučíte se, že být veganem není jen o jezení tofu a sóji, naopak rostlinná strava nabízí čím dál více možností. Jen je objevit!

Ve spolupráci se společností Knihcentrum vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Zkuste to doma sami – veganská kuchařka vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Zkuste to doma sami – veganská kuchařka
probíhá od 28. listopadu do 4. prosince 2021.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 2 Veganské kuchařky

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – veganská kuchařka
123 veganských alternativ: zdravěji a udržitelněji bez průmyslově zpracovaných výrobků

smarticular.net

Kazda, 2021

Zasoutěžte si o 123 veganských alternativ - DISKUZE

Počet reakcí: 2
  1. irulka23 napsal:

    Moc děkuji za knihu „Dech“. V pořádku mi byla doručena.

  2. zurekpetr napsal:

    Dobrý den,
    vyhraná kniha Zkuste to doma sami – veganská kuchařka mi byla doručena.

    Děkuji Petr Žurek

Napsat komentář