Nenechte si ujít v týdnu od 6. do 12. prosince 2021

nenechte_si_ujit
Pokud hledáte inspiraci na vánoční dárky a zároveň nechcete obíhat plno obchodů, koukněte na naši nabídku literárních akcí. Získáte zajímavé tipy a ještě si užijete fajn zážitek. Tentokrát se můžete těšit třeba na autogramiádu novináře Miroslava Karase či předvánoční veletrh Knihex.

A začneme zmiňovanou autogramiádou novináře Miroslava Karase, kterému nedávno vyšla kniha A odkud bych asi tak byl? Podtitul knihy Zážitky zahraničního korespondenta z Ruska perfektně vypovídá o obsahu titulu. Autora jsme totiž mohli vídat v televizi jako zahraničního reportéra České televize, kdy informoval o zásadních událostech, které se v Rusku udály. Dozvíte se ale také, jaké to je pracovat jako novinář v této zemi plné kontroverzí. Autogramiáda knihy začíná v 17.00 v Knihkupectví ForumOC Forum v Liberci, a to hned v pondělí 6. prosince.

Přesuneme se do brněnské Knihovny Jiřího Mahena, kde se v úterý 7. prosince koná autorské čtení spisovatele Jana Němce. Návštěvníkům Mahenova památníku představí své knihy Dějiny světla, která vypráví o slavném fotografovi Františku Drtikolovi, a Možnosti milostného románu, která byla nominována na cenu Magnesia Litera. A řeč bude určitě i o jeho zatím poslední knize Znamení neznámého. Autorské čtení začíná v 17.00, tak si je nenechte ujít.

úterý 7. prosince můžete zajít do Knihovny Jiřího Mahena v Brně ještě jednou, tentokrát ale rovnou do Ústřední knihovny na Kobližné v 17.30. Koná se tu akce z cyklu Spisovatelé do knihoven a pozvání přijal básník Radek Štěpánek. Předčítat bude ze své již osmé básnické sbírky Velké obcování, která mu vyšla minulý rok. Pokud by se zhoršila epidemická situace, akce se uskuteční online, než se tedy do knihovny vydáte, zkontrolujte prosím pro jistotu její webové stránky.

Podíváme se ale také do hlavního města. V pražské Městské knihovně se ve středu 8. prosince uskuteční představení knihy Hvězda. Tato kniha poezie je plná básní českých autorů jako jsou Petr Hrbáč, Vít Janota, Zuzana Lazarová, Petr Maděra, Miroslav Olšovský a další. Sami autoři a Sára Märcová vám z knihy přečtou úryvky a zhlédnete také krátké video. Představení knihy začíná v 18.00 v Domě čtení na ulici Ruská.

Do moravské metropole se ale ještě vrátíme. Ve čtvrtek 9. prosince se v knihkupectví Book Therapy koná křest knihy Pejskové, kterou vydalo nakladatelství POP – PAP. Napsala ji Daniela Zbytovská a ilustrovala Dita Stuchlíková. Příběhy pobaví nejen děti, ale i jejich rodiče. Součástí knihy je i speciální trojstránka, kterou si můžete sami dokreslit, a speciál o psích rasách. Pokud máte doma malého milovníka pejsků, určitě ho vezměte s sebou, uvidíte, že budete nadšení všichni. Křest začíná v 16.30.

A týden zakončíme knižním jarmarkem Knihex, který se v sobotu 11. a v neděli 12. prosince koná v Pražské tržnici. Na akci potkáte plno malých nakladatelů, ale také můžete zajít na zajímavá autorská čtení, divadelní představení či workshopy. Akce se koná na podporu malých nakladatelů. A určitě zde najdete mnoho originálních titulů, kterými můžete svým blízkým udělat pod stromečkem velkou radost. V sobotu akce začíná v 10.00, v neděli končí v 18.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář