Záhady a tajemství kolem nás

Za-tajemstvim-a-napetim-kolem-sveta
Ani s pomocí moderní vědy a techniky se nám nepovedlo vysvětlit všechny záhady světa kolem nás. To je ale dobře. Tajemství jsou přeci nádherná a fascinující. Knihy, které si dnes představíme, nás zvou k odhalování záhad historických, přírodních i urbanistických.

Začneme ze široka. Kniha Jitky Lenkové Záhady kolem nás přináší přehled těch nejzajímavějších tajemství, která ukrývá náš svět. Ať už jde o tajemství starých templářů či dávno ztracené technologie, tato kniha nás takříkajíc nenechá vyjít z údivu.

Záhady kolem nás

Autorka: Jitka Lenková

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7633-496-0
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Záhady kolem nás vydalo nakladatelství Alpress.

Ponořte se do toho nejzajímavějšího ze světa záhad. Tajemné artefakty, podivuhodné technologie, ztracené vědomosti a pozoruhodná stavitelská díla se tu střídají s mystikou templářů, posvátnou architekturou i s exorcismem. Skutečně byla nalezena lebka zřejmě patřící dítěti pozemské matky a mimozemského otce? Co všechno o našem světě ještě nevíme?

Ukázka z knihy

Čas od času na Zemi zřejmě dopadají velmi podivná tělesa. Patří mezi ně například tzv. tunguzský meteorit, který v roce 1908 zdevastoval pořádný kus sibiřské tajgy, naštěstí téměř liduprázdné. Není to však jediný případ, který dodnes zůstává záhadou.

K něčemu velmi podobnému totiž došlo i v noci z 28. na 29. května roku 1993 v blízkosti velmi odlehlého ovčího ranče Banjawarn, 130 kilometrů východně od města Laverton v Západní Austrálii.

Podle očitých svědků začala celá událost poměrně nevinně, když se kolem 23. hodiny nízko nad jižním obzorem objevil objekt později popsaný jako „oranžovo-červená ohnivá koule s krátkým kuželovitým chvostem“. Podle odhadu pozorovatelů se těleso řítilo z výšky 1–2 kilometrů obloukem dolů k zemi, a to přinejmenším rychlostí zvuku. Pád doprovázel hlasitý pulsující hřmot připomínající hluk motoru dieselové lokomotivy. Přestal ve chvíli, kdy objekt zmizel za obzorem, kde zřejmě dopadl na zem.

Přečtěte si o této i jiných záhadách světa kolem nás v online ukázce.

O autorce

Jitka Lenková je česká právnička a spisovatelka. Vystudovala Pedagogickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Do roku 1994 byla úspěšnou komerční právničkou, poté se začala věnovat psaní, především o záhadách a nadpřirozených jevech.

Zdroj: kosmas.cz

O nakladateli

Nakladatelství ALPRESS vzniklo v roce 1993 ve Frýdku-Místku. Od té doby se vyprofilovalo do podoby jedné z nejvýznamnějších a nejstabilnějších firem působících na českém knižním trhu. Po skromných začátcích, kdy produkce čítala několik autorů, vydává nakladatelství ALPRESS každý rok téměř 150 titulů a počtem ročně vydaných knih se řadí mezi největší česká nakladatelství.

————————————————

Všechny cesty vedou do Prahy, a tak se i ze širokého světa vracíme do našeho půvabného hlavního města. David Černý nám ve své nové knize Skrytá tajemství Prahy ukáže skryté příběhy, o kterých dozajista ještě nikdo z nás neslyšel.

Skrytá tajemství Prahy

Autor: David Černý

Počet stran: 120
Vazba: vázaná
Formát: 165×240 mm
ISBN: 978-80-271-2267-7
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Skrytá tajemství Prahy vydalo nakladatelství Grada.

Autor bestsellerů 25 tajemství Prahy a Nová tajemství Prahy David Černý nás provede po zákoutích staré Prahy.
Odhalí zapomenutá tajemství, naučí nás hledat mezi řádky, vepsanými v paměti Prahy. Uvidíme tramvaje na Staroměstském náměstí či Karlově mostě, dozvíme se, k čemu sloužily nákolníky, prohlédneme si erotické kresby ze 17. století na schodišti pro služebnictvo ve Valdštejnském paláci.
Pojďte si s námi číst o znameních, z nichž se skládá historie Prahy.

O autorovi

David Černý je novinář, historik, fotograf a tvůrce projektu Miluju Prahu (www.milujuprahu.cz). Je autorem knihy 25 tajemství Prahy.

Zdroj: flowee.cz

O nakladateli

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

 

————————————————

Pokud byste se místo čtení knihy doma v křesle raději vydali do přírody, nemůžete udělat nic lepšího, než si nasadit sluchátka a vyjít ven s audioknihou zvanou Přírodě na stopěPeter Wohlleben v této nové publikaci odhaluje mnohá tajemství přírody a ukazuje, jak její sílu a moudrost využít ve svůj prospěch.

Přírodě na stopě (audiokniha)

Autor: Peter Wohlleben
Přeložila: Dagmar Heeg
Interpret: Aleš Procházka

Vazba: CD
ISBN: 8594201410130
Doporučená cena: 298 Kč

Audioknihu Přírodě na stopě vydalo nakladatelství Kazda.

Všude probíhají tisíce malých i velkých dějů, které jsou často fascinující a krásné – pokud si jich vůbec všimneme. V dobách minulých bylo životně důležité je rozpoznat, dnes se spoléháme na odborníky a sledujeme předpověď počasí.
Peter Wohlleben nás ve své knize zve, abychom se sami stali odborníky, abychom se důkladně rozhlíželi kolem sebe a dokázali rozklíčovat znamení, která nám poskytují vítr, mraky, rostliny a živočichové. Ze sedmikrásek se tak mohou stát naši domácí „meteorologové“ a podle měsíčku lékařského zase třeba poznáme, kolik je hodin. Autor vyvrací mýty a poskytuje vědecké vysvětlení některých známých pranostik. Fakta přitom nepodává nudně, všímá si jejich užitečnosti na zahradě a využitelnosti při pobytu v přírodě.

Ukázka z audioknihy

O autorovi

Peter Wohlleben (1964) se již od dětství chtěl stát ochráncem přírody. Studoval lesnictví a přes dvacet let pracoval jako úředník zemské lesní správy. Dnes vede Lesní akademii v německém regionu Eifel a usiluje o návrat pralesů do různých oblastí světa. Často vystupuje v televizních pořadech, pořádá přednášky a semináře a píše knihy na témata týkající se lesa a ochrany přírody. Svými bestsellery Tajný život stromů, Citový život zvířat, Slyšíš, jak mluví stromy a dalšími nadchl čtenáře po celém světě. V Německu nedávno začal vydávat časopis Wohllebenův svět. V roce 2019 mu byla udělena Bavorská státní medaile za zásluhy při ochraně životního prostředí, a to za jeho citlivé a nekonvenční zprostředkovávání vědeckých poznatků.
 Zdroj: knihykazda.cz

O nakladateli

Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZáhady kolem nás

Lenková, Jitka

Alpress, 2021

zobrazit info o knizeSkrytá tajemství Prahy

Černý, David

Grada, 2021

zobrazit info o knizePřírodě na stopě (audiokniha)
Jak pozorovat, chápat a využívat přírodní jevy nejen na zahradě

Wohlleben, Peter

Kazda, 2021

Napsat komentář