Jak na regeneraci

zdravi
V dnešní rychlé době je občas potřeba se zastavit a načerpat znovu klid a sílu. A právě pro takovou regeneraci jsou ideální knihy, které si dnes představíme – společně se seznámíme nejen s praktickými návody na zlepšení života, ale i s alternativnějšími přístupy.

Spánek je pro člověka naprosto zásadní a jeho kvalita často přímo úměrně určuje i kvalitu života. Přesto je spousta lidí, kteří trpí nespavostí. A právě pro ně je určená dnešní první kniha nazvaná výstižně Zatočte s nespavostí. Dozvíte se, jak se uvolnit, zklidnit svoji mysl, zbavit se napětí, zkrátka, jak co nejlépe zatočit s probdělými nocemi.

Zatočte s nespavostí

S pomocí mindfulness
Autoři: William H. Moorcroft, Catherine Polan Orzech
Přeložil: Linda Bartošková

Počet stran: 224
Vazba: brožovaná
Formát: 143×204 mm
ISBN: 978-80-262-1799-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Zatočte s nespavostí vydalo nakladatelství Portál.

Zkuste přerušit cyklus úzkostného přemýšlení, které vás zaměstnává celou noc. Tento průvodce vám ukáže, jak zklidnit svou mysl, uvolnit své tělo, zbavit se napětí a vyspat se tak, jak potřebujete. Spánek je základní životní potřeba. Zatímco spíme, naše tělo získává novou energii, opravuje poškozené oblasti a zálohuje naše vzpomínky. Když nespíme dostatečně, jsme unavení, máme horší náladu a mnohem pravděpodobněji se cítíme depresivně. Ačkoli existuje myriáda možností, jak se naučit dobře spát, přesto mnoho lidí trápí nespavost.

V tomto průvodci vám zkušení kognitivně-behaviorální terapeuti nabídnou cestu založenou na mindfulness neboli všímavosti spolu s přijetím vlastních emocí. S nespavostí nebudete bojovat, spíše ji budete postupně rozpouštět, až se nakonec dosyta vyspíte.

Ukázka z knihy

Podívali jsme se na mindfulness a podívali jsme se na spánek. Teď je pro vás spojíme dohromady. Možná se těšíte, nebo jste nedůvěřiví a nejspíš jste stále vyčerpaní. To je všechno v pořádku. Pusťte se do toho přesně v tom stavu, v jakém jste.

Chceme, abyste začali první řízenou meditací všímavosti z programu. Všímavost neboli mindfulness je srdcem a začátkem programu. Pokud jste už někdy meditovali, většinu asi poznáte, protože tato první praxe je standardní řízenou meditací. Zahrnuje však důležité prvky, které pokládají základy pro následující týdny.

Prolistujte si celou ukázku z knihy, najdete ji na webu nakladatele.

O autorech

Catherine Polan Orzech, učí mindfulness od roku 2000. Tuto techniku se naučila ve výcviku, který vedl Jon Kabat-Zinn.
William H. Moorcroft je psychoterapeut a specializuje se na spánkovou medicínu.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Následující knihu napsal Michel Le Van Quyen na základě vlastní zkušenosti. Sám totiž zažil, jak blahodárné může být pro naše zdraví ticho. Ve své knize tak popisuje, jak dobře se náš mozek regeneruje v okamžiku, kdy se ponoří do ticha, a to nejen toho akustického – jde i o ticho myšlenkové, podnětové a také vizuální.

Mozek a ticho

Autor: Michel Le Van Quyen
Přeložil: Tomáš Havel

Počet stran: 232
Vazba: vázaná
Formát: 139×205 mm
ISBN: 978-80-7407-493-6
Doporučená cena: 290 Kč

Knihu Mozek a ticho vydalo nakladatelství Garamond.

V září 2017 se neurolog Michel La Van Quyen probudil s ochrnutou polovinou obličeje. Lékaři stanovili jako diagnózu přepracování a předepsali absolutní klid. Autor popisuje blahodárné účinky ticha, v němž byl ponořený a které mu pomáhalo postižení vyléčit. Zkušenost ho inspirovala k rozsáhlému výzkumu a s pomocí neurologie objasňuje přístupným způsobem, co víceméně všichni instinktivně tušíme: pohroužíme-li se do akustického, ale i vizuálního, podnětového či myšlenkového ticha, náš mozek přejde do velmi zvláštního režimu. A právě toto „odpojení“ mu pomáhá v regeneraci a při vyplavování toxinů, které způsobují různá neurodegenerativní onemocnění. Ticho ve všech svých formách navíc příznivě ovlivňuje kreativitu, zlepšuje paměť, a dokonce nám pomáhá při budování vlastního „já“. Autor pomocí vědy potvrzuje přesvědčení velkých myslitelů Východu i Západu, že ticho má ohromující moc, a je jen na nás, abychom jí využili.

Ukázka z knihy

„Flákat se“ znamená cítit se zbytečně. Chcete ještě další potvrzení naší závislosti na „dělání“? Není nic jednoduššího. Připojte se na internetovou stránku „Do nothing for two minutes“ („Dvě minuty nic nedělejte“). Stránka vám umožní sledovat obrázek moře na obrazovce a poslouchat šumění vln. Počítadlo vám od okamžiku načtení odpočítává zbývající čas. Jaká jsou pravidla? Po dobu dvou minut se nedotýkat myši ani klávesnice… Pozor, sebemenší pohyb vrátí počítadlo na začátek. Zkouška se zdá být snadná, ale nejdřív si to zkuste! Pokud se vám to podaří, máte mé uznání, patříte k menšině těch, kteří uspěli. Proč je nicnedělání natolik nesnesitelné? Kde se bere ta neodbytná touha přejít do akce, když zrovna nic neděláte?

Přečtěte si celou ukázku z knihy.

O autorovi

Michel Le Van Quyen, francouzský vědec, působí ve Francouzském národním institutu pro výzkum zdraví a medicíny (INSERM) a vede výzkumnou skupinu v Ústavu pro výzkum mozku a míchy (v pařížské Hôpital de la Salpetriere). Je autorem knih Pouvoirs de l’esprit (Moc mysli, 2015) a Améliorer son cerveau. Oui, mais pas n‘importe comment! (Vylepšit si mozek? Ano, ale ne za každou cenu!, 2017).

Zdroj informací: www.kosmas.cz

————————————————

Naše tělo i mysl jsou jako spojené nádoby, jedna ovlivňuje druhou, a proto je potřeba, aby byly v naprosté harmonii. Jak toho dosáhnout? To se dozvíte v knize indického myslitele Osha, která nyní vychází v nové edici v nakladatelství Beta Dobrovský. Přečtěte si, jak důležitý je kladný vztah k vlastnímu tělu a proč jsme se je často naučili považovat za méněcenné.

Harmonie těla a mysli

Jak se spřátelit se svým tělem
Autor: Osho
Přeložila: Jana Žlábková

Počet stran: 176
Vazba: brožovaná
Formát: 143×205 mm
ISBN: 978-80-7593-314-0
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Harmonie těla a mysli vydalo nakladatelství Pavel Dobrovský – BETA.

Naučte se naslouchat svému tělu a nezanedbávejte ho, nabádá nás mistr Osho v promluvách, jež jsou zaměřeny na harmonické propojení těla a mysli. Vnímání těla a láska k němu jsou základem fyzického i duševního zdraví a příjemného pocitu pohody. Především v západní společnosti se lidé od svého těla odcizili, naučili se ho potlačovat, považovat ho za méněcenný, někdy dokonce obtížný přívažek. Negativní vztah k tělu však ovlivňuje psychiku a negativní mysl zpětně působí na tělo, což se následně projeví nemocemi. Moudrý člověk je člověk celistvý, který se znovu stal spontánním dítětem a miluje vlastní tělo, ten úžasný a nepředstavitelně složitý mechanismus, jehož bychom si měli vážit, neboť nám dokonale slouží v každém okamžiku, aniž bychom si to uvědomovali. Osho nazývá tělo chrámem, v němž sídlí naše pravá přirozená podstata, ten nejcennější poklad, jejž máme v sobě od narození, jenom jsme na něho zapomněli a musíme ho znovu objevovat.

O autorovi

Oshovo učení nelze zařadit do žádné přesně vymezené kategorie, neboť se zabývá jak individuálním hledáním smyslu života, tak naléhavými společenskými a politickými problémy, před nimiž dnes stojí naše společnost. Jeho knihy nejsou jím psané, ale jsou to přepisy audio- a videonahrávek z jeho improvizovaných hovorů obracejících se k mezinárodnímu publiku během posledních pětatřiceti let. Londýnský deník Sunday Times označil Osha za jednoho z „tisícovky tvůrců dvacátého století“ a americký autor Tom Robbins za „nejnebezpečnějšího člověka po Ježíši Kristu“.
Osho řekl o své práci, že se snaží vytvořit podmínky pro zrození nového druhu člověka. Tohoto nového člověka často charakterizoval jako „Buddhu Zorbu“, jenž je schopen užívat si světských rozkoší jako Řek Zorba a zároveň tichého klidu Gautamy Buddhy. Ústředním motivem obsaženým v celém jeho díle je vize, do níž je zahrnuta jak věčná moudrost Východu, tak nejvyšší potenciál západní vědy a technologie.
Osho je známý také svým revolučním příspěvkem k učení o vnitřní transformaci a jeho přístup k meditaci reaguje na zrychlené tempo moderního života. Cílem jeho unikátních „aktivních meditací“ je odstranění nahromaděného tělesného a psychického stresu, což je nezbytný předpoklad dosažení uvolněného stavu meditace osvobozeného od těkající mysli. Český čtenář může znát jeho knihy jako Nebojte se tmyTady a teďO strachu či Život je mýdlová bublina.

Zdroj informací: nakladatelství Beta

————————————————

S dnešní poslední knihou Léčivá síla krystalů od jasnovidky Colette Baron-Reid se podíváme na to, jakou moc mají pro člověka krystaly. Pomocí 58 vykládacích karet, které jsou ke knize přiloženy, můžete poznat moudrost krystalů, která vám pomůže nahlédnout na podstatu vlastního života.

Léčivá síla krystalů

Kniha a 58 karet
Autorka: Colette Baron-Reid
Přeložila: Lucie Moučková

Počet stran: 256
Vazba: brožovaná
Formát: 90×127 mm
ISBN: 978-80-7370-571-8
Doporučená cena: 555 Kč

Knihu Léčivá síla krystalů vydalo nakladatelství Synergie Publishing SE.

Přemýšleli jste někdy o tom, jestli jsou krystaly živé a mohou vám předat nějaké poselství? A co když požádáte vesmír, aby vás vedl a dal vám znamení ohledně vašich vztahů nebo blahobytu a prostřednictvím krystalů by se vám tohoto vhledu dostalo? Teď je to možné!
Colette Baron­-Reid vytvořila tuto originální sadu 58 vykládacích karet, abychom se mohli spojit s nadčasovou moudrostí krystalů, která nám umožní prozkoumat všechny aspekty našeho života. Položte otázku a soustřeďte se na nejvyšší dobro, abyste dostali moudrou a někdy i humornou odpověď. Přemýšlejte o důvěrných a smysluplných poselstvích. Spojte se s vědomým vesmírem a získejte praktické vedení a nový vhled do života.

Ukázka z knihy

Léčivá síla krystalů    Léčivá síla krystalů

Podívejte se na všechny ukázky z knihy.

O autorce

Colette Baron-Reid (*1958) je populární intuitivní poradkyně, jasnovidka, pracuje jako rozhlasová moderátorka, vede semináře a zároveň je i hudební umělkyně. Ve svých knihách se zabývá právě osobní spiritualitou, životním poradenstvím a vykládáním karet. Znát můžete například tituly Kouzelná mapa či Čarovná mapa.

Zdroj informací: www.kosmas.cz


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZatočte s nespavostí
S pomocí mindfulness

Moorcroft, William H. - Orzech, Catherine Polan

Portál, 2021

zobrazit info o knizeMozek a ticho

Quyen, Michel Le Van

Garamond, 2021

zobrazit info o knizeHarmonie těla a mysli

Osho

Pavel Dobrovský – BETA, 2021

zobrazit info o knizeLéčivá síla krystalů
kniha a 58 karet

Baron-Reid, Colette

Synergie Publishing SE, 2021

Napsat komentář