Nenechte si ujít v týdnu od 8. do 14. listopadu 2021

nenechte_si_ujit
Příští týden je svátek svatého Martina, a tak se dá podle pranostiky čekat první sníh. Jestli opravdu přijde, uvidíme, mezitím se ale můžeme podívat, které literární akce se v tomto týdnu konají. Těšit se můžete na autogramiádu Zdeňka Pohlreicha či křest knihy o tenistu Rogeru Federerovi.

Začneme ale v pondělí 8. listopadu na brněnském autorském čtení Blanky Hoškové, autorky knihy jako DietnikumTrojhra či Zlato(v)lásky. Čtení  z autorčiny nejnovější knihy Když se přání neplní a následná beseda se konají v Knihovně Jiřího Mahena na pobočce Vinohrady. Řeč bude i o dalších autorčiných knihách a o tom, co ve svých knihách zachycuje. Akci zakončí autogramiáda, svoji oblíbenou knihu si tak od autorky můžete i nechat podepsat. Vše začíná v 18.00.

úterý 9. listopadu se podíváme do plzeňského Knihkupectví Plaza v OC Plaza. Od 17.00 se zde koná autogramiáda kuchaře Zdeňka Pohlreicha k jeho nové knize Na griluS touto kuchařkou můžete zavzpomínat na slunné léto, kdy jste trávili večery s přáteli grilováním. Najdete v ní plno zajímavých receptů, jak těch z masa, tak bezmasých, které reflektují zdravý životní styl. A rozhodně se nemusíte bát, že suroviny použité v receptech budou k nesehnání, autor se soustředil hlavně na ty, které máte běžně i ve své kuchyni.

Z Plzně se přesuneme na druhý konec republiky. Ve středu 10. listopadu se v ostravském Domu knihy uskuteční besedaArnoštem Vašíčkem, autorem knihy Záhady na dosah ruky. Jak už název knihy napovídá, hlavním tématem jsou všelijaké nevysvětlitelné jevy, které se v průběhu historie nepodařilo vysvětlit. Kniha je volným pokračováním titulů Labyrint záhadČeské tajemno. Pokud chcete nahlédnout pod pokličku nejen samotné knížce, ale i některým záhadám, určitě si ostravskou besedu nenechte ujít. Začíná v 17.00.

Na Moravě ještě zůstaneme a podíváme se do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Ve středu 10. listopadu se zde totiž koná autorské čtení a beseda Martiny Málkové. Autorka píše kromě knih také hudební texty a divadelní hry. A právě svoji zkušenost z divadla promítla do své zatím poslední knihy Pérka, drátky, kolečka, ze které bude návštěvníkům zlínské knihovny předčítat vybrané úryvky. Akce začne v 17.00 v Obvodní knihovně Jižní Svahy, tak si ji nenechte ujít.

A nyní potěšíme všechny milovníky tenisu. Asi největší legendou tohoto sportu je Švýcar Roger Federer, který dodnes inspiruje plno malých hráčů. Letos mu je už čtyřicet let a při té příležitosti u nás vychází kniha, která mapuje jeho úspěšnou sportovní cestu. Uvedení knihy Milana Hanuše Živý mýtus Roger Federer se uskuteční ve středu 10. listopadupražském Paláci knih Luxor od 17.30. Pokud tedy patříte mezi Federerovy fanoušky, určitě si akci zapište do svého diáře.

A nebude chybět také něco pro všechny, kteří si rádi připomenou opravdovou literární klasiku. Ve středu 10. listopadu bude mít v Městské knihovně v Praze v Domu čtení autorské čtení Petr Borkovec. Akce se koná v rámci festivalu Den poezie a autor si pro své čtení vybral povídkovou knihu Lido di Dante, letos totiž uplynulo 700 let od úmrtí Dante Alighieriho. Přijďte si tak poslechnout toto inspirativní čtení a zjistit o knize i něco víc – například o místech, do kterých je situována. Čtení začíná v 18.00.

A na závěr něco pro ty, kteří se rádi bojí. V sobotu 13. listopadu se totiž v pražském CrossClubu koná už 6. ročník festivalu HorrorCon. A na co se na letošním ročníku můžete těšit? Přijede plno autorů, kteří píšou hororovou literaturu, proběhnout zde křty hned čtyř titulů v čele s knihou České temno. Festival začíná už v 11.00, můžete zde tak strávit téměř celou sobotu a užít si této tajemné literatury plnými doušky.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář